Denne artikel er sponsoreret
Foto: Ifö

Sådan får du et velduftende badeværelse

Med disse smarte tips er det let at få et indbydende og rent badeværelse.

1. Nemt at holde toilettet rent

Det giver sig selv, at udgangspunktet for et velduftende badeværelse er god rengøring. Men det bliver lettere at holde badeværelset rent, hvis du vælger godt design, der er skabt ekstra rengøringsvenligt. Toilettet Ifö Spira Art er designet, så cisternen er støbt i et stykke porcelæn. De få sammenføjninger i overfladen gør, at der er færre steder hvor snavs og bakterier kan sætte sig. Desuden er kummen som noget helt nyt designet uden den traditionelle skyllekant, så der heller ikke dér er et gemmested for bakterier.

Ifö har desuden udviklet den specielle glasur Ifö Clean, der gør overfladen i porcelænet på toilet og håndvask jævnere og hårdere, så det er lettere at holde rent – samtidig med at overfladen er ekstra modstandsdygtig for slitage. Du har også mulighed for at placere en lille Fresh WC-stick under skylleknappen, som fordeler en lille mængde frisk duft og rengøringsmiddel ved hvert skyl. 

Toilettet Ifö Spira er designet uden den traditionelle skyllekant, som gør det mere rengøringsvenligt, og med Fresh WC Stick i skylleknappen. 

2. Luft ud, og sørg for god ventilation på badeværelset

Hver dag bliver badeværelset fyldt med fugt, når du og familien går i bad. Men hvis fugten bliver holdt inde i rummet, kan det give en ubehagelig lugt og i værste fald føre til skimmelsvamp. Husk at lufte grundigt ud, hvis du har mulighed for et åbne et vindue i rummet, efter du har været i bad. Ellers skal du sørge for, at der er god ventilation via en udluftningskanal.

Sørg også for at våde håndklæder bliver hængt op, så de kan tørre hurtigt, og du kan med fordel trække bruseforhænget lidt for, så det hurtigt kan tørre efter badet og ikke bliver jordslået.

3. Vask badeforhænget

Du skifter sikkert jævnligt håndlæder og vasker bademåtten, men mange af os glemmer at give badeforhænget en tur. Det kan du med fordel gøre en gang hver anden eller tredje måned. Det holder forhænget fri for sæberester og bakterier, og du undgår, at det bliver jordslået.

Hvis du har problemer med mange kalkaflejringer eller misfarvninger på badeforhænget, kan du lægge det i blød i husholdningseddike i et par timer. Eddiken opløser kalken på en skånsom måde, så du undgår at bruge skrappe kemikalier. Tjek vaskeanvisningen på dit badeforhæng for at se, om det tåler en tur i vaskemaskinen – det er den letteste løsning, men du kan også skrubbe det i hånden med en blød børste og lidt rengøringsmiddel.

 

Ifö har udviklet den specielle glasur Ifö Clean, der gør overfladen i porcelænet på toilet og håndvask jævnere og hårdere, så det er lettere at holde rent – samtidig med at overfladen er ekstra modstandsdygtig for slitage.  

4. Rens afløbet nemt, og undgå kloaklugt

Dit afløb i badet eller til håndvasken kan begynde at lugte, fordi der samler sig fedt og bakterier i rørene. Du kan afhjælpe det løbende ved hver 14. dag at hælde en liter kogende vand og evt. lidt opvaskemiddel ned i afløbet. Det dræber bakterierne og fjerner fedtaflejringer.

Hvis kloaklugten hænger ved, kan du prøve med en opløsning af bagepulver og eddike, som du hælder ned i afløbet, da dette opløser propper og tager kloaklugten. Husk også, at det altid er en god ide at rense afløbet regelmæssigt. 

5. Spred god duft i badeværelset

Prøv med naturlige duftkilder i rummet som blomster – friske eller tørrede. Lavendel er især god og giver en blød og afslappende duft. Eucalyptus-græne er også meget populære i hjemmet, fordi de er dekorative og har en mild duft. Hvis du hænger 3-4 kviste i en snor i et tørt hjørne af din brusekabine, vil vanddampene fra badet fremhæve den friske duft fra eucaluptus-grenene og sprede den i rummet. En frisk citron eller appelsin skåret ud i skiver i en lille skål kan også give en øjeblikkelig frisk duft.

Skab god stemning med et duftlys eller prøv de meget populært duftpinde i træ, der står i en lille beholder med duftolie og fører duften ud i rummet.

 

Læs mere og bliv inspireret til smukt og rengøringsvenligt design til badeværelset på www.ifö.dk/spira

23. februar 2017
Mere om Bad

Derfor må du ALDRIG dele håndklæder med andre

“Hvad er dog det værste der kan ske?” tænker du sikkert, hvis du lige låner en andens håndklæde efter du har været i bad. Faktisk er der mange ret grunde til, at du hellere burde finde et nyt og rent håndklæde frem.

Alt hvad du behøver at vide om dit toilet

Selvom det måske ikke er det mest spændende emne, så er vedligeholdelse af dit toilet noget du ikke bør tage for givet. Læs med og find ud...

5 tricks, der forhindrer dine spejle i at dugge

Duggede spejle kan være en tidsrøver om morgenen. Med disse 5 tricks kan du spare dig selv for både tid og irritation – hver morgen.

10 trin: Sådan bliver dit badeværelse skinnende rent på rekordtid

Mange af os vil nok helst gerne slippe for at skulle gøre badeværelset rent, og særligt toilettet. Rengøring af badeværelset kan være en udmattende affære, men bare rolig! Vi har fundet en guide til, hvordan du nemmest får et skinnende rent badeværelse. 

Sådan vælger du det perfekte badekar

Vi guider dig til, hvordan du vælger det det perfekte badekar, der passer både dine behov, dit badeværelse og din stil. Vi har fundet 5...

4 typer belysning, der giver dig det perfekte badeværelseslys

Lyset på badeværelset spiller en afgørende rolle for både funktionalitet og stemning. Med disse 4 typer belysning får du det perfekte badevæ...

Så mange penge sparer du på at installere en sparebruser

Tænker du over, hvor mange penge du bogstaveligt talt skyller ud i afløbet hver dag? Med en sparebruser bruger du mindre vand og skåner både pengepungen og miljøet. Læs med og find ud af hvor mange penge, du egentlig kan spare.

Sådan får du mest muligt ud af pladsen på dit lille badeværelse

Det gælder om at udnytte kvadratmeterne optimalt, når det lille badeværelse skal indrettes. Vi har samlet 8 tips til, hvordan du kan få det...

8 fejl, du sikkert begår på badeværelset

De fleste af os må nok indrømme, at vi har har smidt lidt hår i toilettet eller haft telefonen med ud på badeværelset. Men det stopper nok...

Nyt badeværelse: Det må du gøre selv og det må du ikke

Det er ikke altid nemt at finde rundt i byggereglerne – hvad må du selv og hvad skal du have en autoriseret til at lave?

Dette er grunden til, at badeforhænget bliver suget ind til kroppen...

Hvorfor kan badeforhænget ikke bare blive på sin plads i brusekabinen? Hvorfor skal det absolut klistre sig fast på dine lår og ryg? Det...

Derfor bør du IKKE dele din tandbørste med andre

Har du også prøvet at glemme din tandbørste og derfor lige lånt en andens? Eller lånt din tandbørste ud til en anden? Så er det ikke noget...

10 overraskende og geniale måder du kan bruge en tandbørste i...

Når du næste gang er ved at skifte din tandbørste ud med en ny, så vent med at smide din gamle tandbørste ud. Din gamle tandbørste kan nemlig tjene et sidste formål til rengøringen i dit hjem.

Armaturer: Sådan vælger du det helt rigtige til dit køkken eller...

Her kan du vælge mellem 10 armaturer til køkken og bad – og blive klogere på, hvad du får for pengene.

Sådan vælger du den helt rigtige vandhane

Vandhanen skal hjælpe dig med at blive ren igen, men ofte står du med beskidte hænder og fumler for at få vandet frem. Læs om de nyeste...