Denne artikel er sponsoreret
Foto: Geberit/Ifö

Indret badeværelset, så det er nemt at rengøre

Med disse 5 lette tips bliver rengøringen en leg på badeværelset.

De færreste af os synes, at det ligefrem er sjovt at gøre rent på badeværelset. Derfor skal du gøre dig selv den tjeneste, at tænke over, hvordan du har indrettet dit badeværelse.

Det bliver nemlig lettere at holde badeværelset rent, hvis du vælger godt design, der er designet ekstra rengøringsvenligt. Vi har samlet fem indretningstips, der vil gøre en stor forskel for rengøringsvenligheden på dit badeværelse.

 

1. Vælg det rigtige toilet

De væghængte toiletter er meget populære på danskernes badeværelser, fordi de både er pladsbesparende og meget rengøringsvenlige. Du kan let komme til at gøre rent under toilettet, fordi cisternen er indbygget i væggen, og selve toiletskålen monteres direkte på væggen.

 

 

Gør dit badeværelse ekstra let at holde rent med et gulvstående eller væghængt toilet fra serien Ifö Spira Art.

Du kan nu også få et traditionelt gulvstående toilet i et super rengøringsvenligt design. Ifö Spira Art er et unikt gulvstående toilet i klassisk skandinavisk design inspireret af den nordiske natur, som omgiver Ifös fabrikker i Sverige. Dér fremstiller de kvalitetsdesign til badeværelset, og har gjort det i over 100 år.

Toilettet har en glat yderside, der gør, at bakterier og snavs ikke har nogen steder at gemme sig, og toilettet derfor er nemt at holde rent udvendigt. Ifö har desuden udviklet den specielle glasur Ifö Clean, der gør overfladen i porcelænet jævnere og hårdere, så det er lettere at holde rent – samtidig med at overfladen er ekstra modstandsdygtig for slitage. 

Et af de steder, der traditionelt set er sværest at holde rent og pænt på et toilet, er indersiden af skålen. Toiletterne i Ifo Spira og Ifö Spira Art serien er som noget helt nyt designet uden den traditionelle skyllekant, så der heller ikke dér er et gemmested for bakterier. 

Du har også mulighed for at placere en lille Fresh WC-stick under skylleknappen, som fordeler en lille mængde frisk duft og rengøringsmiddel ved hvert skyl.

Læs alt om Ifö Spira Art, og find din favorit her.

 

Tip: Sådan rengør du bedst dit toilet

For at glasuren på dit toilet bliver ved med at være rent og blankt, anbefaler Geberit, at du rengør toilettet én gang ugentligt. Brug et rengøringsmiddel med syre som fx eddike eller citronsyre. Den type rengøringsmidler har en pH-værdi fra 2-3. Påfør rengøringsmidlet på tør overflade på toilettet for at opnå det bedste resultat, og lad det virke et par minutter, hvorefter du rengør med en børste eller svamp. Er der opstået kraftige kalkbelægninger og misfarvninger på toilettet, kan det være nødvendigt at lade rengøringsmidlet virke i længere tid eller gentage behandlingen flere gange. Igen er det vigtigt at overfladen er tør, når du påfører rengøringsmidlet.

 

2. Moderne afløb i badet

Afløbet i brusenichen er måske ikke det, der bliver lagt flest tanker i, når vi indretter badeværelset. Men i dag findes der afløbsrender, der på flotteste vis integreres i gulve og som er meget rengøringsvenlige. 

Geberit CleanLine har et smukt og moderne design, der er let at integrere i badet. Modsat mange traditionelle afløbsrender, kan snavs og bakterier ikke samle sig i yderkanterne, da alt vandet samles midtpå, hvor der tilmed er en integreret hårsi. 

 

3. Hold håndvasken ren

Det er lettest at holde håndvasken ren, hvis du vælger en vask, der er nedsænket i bordpladen eller som er støbt ud i ét, så der ikke er uhensigtsmæssige sammenføjninger, hvor snavset kan samle sig.

Gør din håndvask endnu mere rengøringsvenlig ved at vælge et design, hvor vasken er støbt ud i ét som denne fra Ifö Sense-serien med tilhørende underskab, spejlskab og opbevaring. Toilettet er Ifö Spira Art i væghængt design.

 

4. Rengøringsvenlig bruseniche

Når du vælger bruseniche, så gå efter et design, der er udviklet specielt, så det er let at holde rent. Ifö Space brusenicherne er enkle at montere, justere og holde rene. Du kan endda installere dem på meget små badeværelser, da der i serien findes brusenicher i mange former og størrelser, og dørene slutter tæt uanset vinkel. Se hele udvalget her.

Hængslerne løfter døren på brusenichen 7 cm op fra gulvet, når du åbner og lukker, hvilket gør det nemmere at rengøre gulvet. Brusedørene har glatte overflader, hvor smuds har svært ved at gemme sig.

Ifö har desuden udviklet en speciel behandling af glasset, som de kalder Timeless. Det er en forseglet overflade på glasset, som du ikke kan se med det blotte øje, men som gør overfladen mere jævn, og du undgår kalkaflejringer og grimme striber.

De rene linjer i brusenicherne fra Ifö Space er inspireret af den skandinaviske natur og findes i mange designs. Det gør det nemt for dig at finde præcis den variant, der passer til dit badeværelse.

 

5. God opbevaring

Du kan slå to fluer med et smæk, hvis du sætter skabe op på badeværelset dér, hvor der også er rør. Fx ved håndvasken, hvor det er optimalt med et skab, der giver dig masser af opbevaringsplads og samtidig dækker rørene, så der ikke samler sig så meget støv og skidt.

Tænk i væghængte skabsløsninger, så det er let for dig at gøre rent på gulvet. Vælg også et spejlskab over vasken, hvor du kan gemme alle dine produkter til personlig pleje væk. Derved er overfladerne på badeværelset lette at komme til, uden du skal flytte for meget rundt på ting, når du skal gøre rent.

 

Læs mere og bliv inspireret til smukt og rengøringsvenligt design til badeværelset på Ifo.dk.

10. juli 2017
Mere om Bad

Derfor må du ALDRIG dele håndklæder med andre

“Hvad er dog det værste der kan ske?” tænker du sikkert, hvis du lige låner en andens håndklæde efter du har været i bad. Faktisk er der mange ret grunde til, at du hellere burde finde et nyt og rent håndklæde frem.

Alt hvad du behøver at vide om dit toilet

Selvom det måske ikke er det mest spændende emne, så er vedligeholdelse af dit toilet noget du ikke bør tage for givet. Læs med og find ud...

5 tricks, der forhindrer dine spejle i at dugge

Duggede spejle kan være en tidsrøver om morgenen. Med disse 5 tricks kan du spare dig selv for både tid og irritation – hver morgen.

10 trin: Sådan bliver dit badeværelse skinnende rent på rekordtid

Mange af os vil nok helst gerne slippe for at skulle gøre badeværelset rent, og særligt toilettet. Rengøring af badeværelset kan være en udmattende affære, men bare rolig! Vi har fundet en guide til, hvordan du nemmest får et skinnende rent badeværelse. 

Sådan vælger du det perfekte badekar

Vi guider dig til, hvordan du vælger det det perfekte badekar, der passer både dine behov, dit badeværelse og din stil. Vi har fundet 5...

4 typer belysning, der giver dig det perfekte badeværelseslys

Lyset på badeværelset spiller en afgørende rolle for både funktionalitet og stemning. Med disse 4 typer belysning får du det perfekte badevæ...

Så mange penge sparer du på at installere en sparebruser

Tænker du over, hvor mange penge du bogstaveligt talt skyller ud i afløbet hver dag? Med en sparebruser bruger du mindre vand og skåner både pengepungen og miljøet. Læs med og find ud af hvor mange penge, du egentlig kan spare.

Sådan får du mest muligt ud af pladsen på dit lille badeværelse

Det gælder om at udnytte kvadratmeterne optimalt, når det lille badeværelse skal indrettes. Vi har samlet 8 tips til, hvordan du kan få det...

8 fejl, du sikkert begår på badeværelset

De fleste af os må nok indrømme, at vi har har smidt lidt hår i toilettet eller haft telefonen med ud på badeværelset. Men det stopper nok...

Nyt badeværelse: Det må du gøre selv og det må du ikke

Det er ikke altid nemt at finde rundt i byggereglerne – hvad må du selv og hvad skal du have en autoriseret til at lave?

Dette er grunden til, at badeforhænget bliver suget ind til kroppen...

Hvorfor kan badeforhænget ikke bare blive på sin plads i brusekabinen? Hvorfor skal det absolut klistre sig fast på dine lår og ryg? Det...

Derfor bør du IKKE dele din tandbørste med andre

Har du også prøvet at glemme din tandbørste og derfor lige lånt en andens? Eller lånt din tandbørste ud til en anden? Så er det ikke noget...

10 overraskende og geniale måder du kan bruge en tandbørste i...

Når du næste gang er ved at skifte din tandbørste ud med en ny, så vent med at smide din gamle tandbørste ud. Din gamle tandbørste kan nemlig tjene et sidste formål til rengøringen i dit hjem.

Armaturer: Sådan vælger du det helt rigtige til dit køkken eller...

Her kan du vælge mellem 10 armaturer til køkken og bad – og blive klogere på, hvad du får for pengene.

Sådan vælger du den helt rigtige vandhane

Vandhanen skal hjælpe dig med at blive ren igen, men ofte står du med beskidte hænder og fumler for at få vandet frem. Læs om de nyeste...