DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET
Foto: Geberit/Ifö

Guide: Derfor skal dit toilet være væghængt

Der er mange fordele ved et væghængt toilet. Er du i tvivl om, hvad der er det rigtige valg til dit badeværelse? Her får du 3 gode grunde til at vælge et væghængt toilet frem for et gulvstående.

Overvejer du at udskifte dit toilet, men er i tvivl om, hvad du skal vælge? Der er mange forskellige modeller på markedet, og det kan være svært at finde det helt rigtige, der passer til netop dit badeværelse, din indretningsstil og dine behov.

Læs guiden her, og bliv lidt klogere på, om et væghængt toilet er den rigtige løsning for dig.

 

1. Designet letter rengøringen 

De ydre fordele ved et væghængt toilet er åbenlyse. Vandrør, afløb og cisterne placeres inde i væggen, hvilket gør toilettet meget lettere at holde rent, fordi skidt og snavs har færre steder at gemme sig. 

Men det er ikke kun på ydersiden, der er rengøringsfordele at hente ved et væghængt toilet. Ifös væghængte Spira Art er det nyeste og mest revolutionerende inden for toiletter. Skålen er helt uden skyllekant, så der ikke kan samle sig smuds og bakterier på toilettets inderside. 

Det er også lettere at gøre rent under et væghængt toilet, fordi du nemt kan komme til på gulvet under toilettet.

Det væghængte Ifö Spira Art er uden den traditionelle skyllekant og er desuden fremstillet med Ifö Clean rengøringsvenlig glasur. Ydersiden af toilettet er uden sammenføjninger, så toilettet har et smukt, stilrent design og er meget rengøringsvenligt.

 

2. Flot stil på badeværelset

Et væghængt toilet frigør gulvplads og får badeværelset til at virke større. Hvis du vælger en toiletskål i flot design, vil det give dig en gennemført stil på badeværelset.

Designer Knud Holscher står bag toilettet Ifö Spira Art, hvor han har ladet sig inspirere af naturen i Skandinavien. I designet ser du kontrasten mellem blødt og hårdt, som også findes i vores smukke og barske natur.

Ifö har dybe rødder i den skandinaviske designtradition og har fremstillet porcelæn i Bromölla i Sverige i langt over 100 år.

Knud Holscher dimitterede i 1957 fra Arkitektskolen, nu Det Kongelige Danske Kunstakademi, hvor han læste med designlegenden Arne Jacobsen, som han senere arbejdede sammen med. Knud Holscher har vundet et utal af internationale priser for sit arbejde, og står blandt andet bag Syddansk Universitet i Odense, Københavns busstoppesteder, metroens informationssøjler og en masse livstilprodukter for blandt andre Stelton, Paustian og Georg Jensen.

Med et væghængt toilet kan du også selv tilpasse designet på betjeningspladen, som placeres på væggen. I dag findes trykknapperne i mange forskellige designs, så du kan finde en, der passer lige til stilen på dit badeværelse. Læs mere her.

 

3. Nemt at montere

Det behøver ikke være besværligt eller kræve store ombygninger på badeværelset at skifte fra et gulvstående toilet til en væghængt model. 

Den overordnede idé ved et væghængt toilet er, at alt andet end selve toiletskålen er skjult bag væggen, hvor toilettets wc-modul skjules, som oftest er en stærk metalkonstruktion. En håndværker kan hjælpe dig med at finde den perfekte løsning til netop dit badeværelse. 

Hvis du ikke har mod på at lave større arbejde på badeværelset, kan du også vælge at montere dit væghængte toilet på et modul som Geberit Monolith. Det er en smart løsning, hvis du skifter fra et gulvstående til et væghængt toilet.

Du kan montere dit væghængte toilet på Geberit Monolith indbygningsmoduler, der findes i flere farver, så du kan vælge et design, der passer til dit badeværelse. Læs mere her.

 

Læs mere om Ifö og bliv inspireret til indretning på dit badeværelse på www.ifo.dk

9. oktober 2017
Mere om Bad

Derfor må du ALDRIG dele håndklæder med andre

“Hvad er dog det værste der kan ske?” tænker du sikkert, hvis du lige låner en andens håndklæde efter du har været i bad. Faktisk er der mange ret grunde til, at du hellere burde finde et nyt og rent håndklæde frem.

Alt hvad du behøver at vide om dit toilet

Selvom det måske ikke er det mest spændende emne, så er vedligeholdelse af dit toilet noget du ikke bør tage for givet. Læs med og find ud...

5 tricks, der forhindrer dine spejle i at dugge

Duggede spejle kan være en tidsrøver om morgenen. Med disse 5 tricks kan du spare dig selv for både tid og irritation – hver morgen.

10 trin: Sådan bliver dit badeværelse skinnende rent på rekordtid

Mange af os vil nok helst gerne slippe for at skulle gøre badeværelset rent, og særligt toilettet. Rengøring af badeværelset kan være en udmattende affære, men bare rolig! Vi har fundet en guide til, hvordan du nemmest får et skinnende rent badeværelse. 

Sådan vælger du det perfekte badekar

Vi guider dig til, hvordan du vælger det det perfekte badekar, der passer både dine behov, dit badeværelse og din stil. Vi har fundet 5...

4 typer belysning, der giver dig det perfekte badeværelseslys

Lyset på badeværelset spiller en afgørende rolle for både funktionalitet og stemning. Med disse 4 typer belysning får du det perfekte badevæ...

Så mange penge sparer du på at installere en sparebruser

Tænker du over, hvor mange penge du bogstaveligt talt skyller ud i afløbet hver dag? Med en sparebruser bruger du mindre vand og skåner både pengepungen og miljøet. Læs med og find ud af hvor mange penge, du egentlig kan spare.

Sådan får du mest muligt ud af pladsen på dit lille badeværelse

Det gælder om at udnytte kvadratmeterne optimalt, når det lille badeværelse skal indrettes. Vi har samlet 8 tips til, hvordan du kan få det...

8 fejl, du sikkert begår på badeværelset

De fleste af os må nok indrømme, at vi har har smidt lidt hår i toilettet eller haft telefonen med ud på badeværelset. Men det stopper nok...

Nyt badeværelse: Det må du gøre selv og det må du ikke

Det er ikke altid nemt at finde rundt i byggereglerne – hvad må du selv og hvad skal du have en autoriseret til at lave?

Dette er grunden til, at badeforhænget bliver suget ind til kroppen...

Hvorfor kan badeforhænget ikke bare blive på sin plads i brusekabinen? Hvorfor skal det absolut klistre sig fast på dine lår og ryg? Det...

Derfor bør du IKKE dele din tandbørste med andre

Har du også prøvet at glemme din tandbørste og derfor lige lånt en andens? Eller lånt din tandbørste ud til en anden? Så er det ikke noget...

10 overraskende og geniale måder du kan bruge en tandbørste i...

Når du næste gang er ved at skifte din tandbørste ud med en ny, så vent med at smide din gamle tandbørste ud. Din gamle tandbørste kan nemlig tjene et sidste formål til rengøringen i dit hjem.

Armaturer: Sådan vælger du det helt rigtige til dit køkken eller...

Her kan du vælge mellem 10 armaturer til køkken og bad – og blive klogere på, hvad du får for pengene.

Sådan vælger du den helt rigtige vandhane

Vandhanen skal hjælpe dig med at blive ren igen, men ofte står du med beskidte hænder og fumler for at få vandet frem. Læs om de nyeste...