Hjemmelavede bath bombs, eller badebomber, er et hit hos de fleste!
Hjemmelavede bath bombs, eller badebomber, er et hit hos de fleste! Foto: iStockphoto

Lav dine egne bath bombs til et dejligt karbad

Opgradér det traditionelle karbad med lækre badebomber i forskellige farver og med forskellige dufte. Du kan let lave dem selv - se bare her.

Af: Amanda Vejle , 6. juli 2017

Få en følelse af spa derhjemme 

Bath bombs - eller badebomber - er en sjov og finurlig tilføjelse til det traditionelle karbad. Brug badebomberne som en ekstra lille ting, der gør karbadet endnu mere luksuriøst. 

Med smukke farver, dufte og en lækker følelse, kan du for fornemmelsen af, at du er på et lækkert spa resort. 

 
Hjemmelavede badebomber kan hurtigt blive et hit i badekaret.
 

Sådan laver du din egne hjemmelavede badebomber 

Her får du en nem opskrift, der uden tvivl vil gøre dine karbade lidt mere luksuriøse. 

Ingredienser

 • 180 gram bagepulver
 • 200 gram citronsyre
 • 120 gram epsom salt
 • 65 gram majsstivelse
 • Farve pigment efter eget valg
 • 2 ½ spsk mandelolie eller smeltet kokosolie
 • ¾ spsk vand
 • 12 - 15 dråber æterisk olie
 • Form til badebomberne
 
Du kan lave dine badebomber i lige den farve og form du ønsker det. 
 

Fremgangsmåde

 1. De tørre ingredienser blandes først. Bland alle de tørre ingredienser i en skål med et piskeris.
 2. Bland alle de våde ingredienser sammen i en skål.
 3. Når du har din skål med tørre ingredienser og den lille skål med de våde, skal du hælde den våde blanding over i den tørre. Det er meget vigtigt at dette gøres langsomt og lidt af gangen. Citronsyren er det, der får badebomberne til at bruse, når det kommer i kontakt med vand. Når du tilføjer de våde ingredienser til de tørre meget langsomt, reducerer du virkningen, så du kan skabe badebomberne uden at blandingen bruser for meget.
 4. Når ingredienserne er blandet godt sammen, er du klar til at lave bomberne. Du kan lave dem i alle former og farver lige efter eget ønske. Her bliver der brugt en rund form, så badebomberne bliver små bolde.
 5. Fyld din form, pres massen godt sammen og hold den fast i et minuts tid. Når massen har samlet sig til en fast konsistens, kan du banke let på formen for at få din badebombe ud.
 6. Lad bomberne tørre i mindst 24 timer, før du bruger dem i et karbad. 
6. juli 2017 Amanda Vejle
Mere om Bad

Corona: Danskerne tømte butikkerne for dette armatur

Pandemien resulterer i efterspørgsel efter produkter, vi ikke før anså som nødvendige. For eksempel er salget af et helt særligt armatur sendt på himmelflugt. Her kan du læse om det populære produkt.

Derfor må du ALDRIG dele håndklæder med andre

“Hvad er dog det værste der kan ske?” tænker du sikkert, hvis du lige låner en andens håndklæde efter du har været i bad. Faktisk er der...

5 tricks, der forhindrer dine spejle i at dugge

Duggede spejle kan være en tidsrøver om morgenen. Med disse 5 tricks kan du spare dig selv for både tid og irritation – hver morgen.

Sådan vælger du det perfekte badekar

Vi guider dig til, hvordan du vælger det det perfekte badekar, der passer både dine behov, dit badeværelse og din stil. Vi har fundet 5 forskellige typer badekar, du kan lade dig inspirere af.

4 typer belysning, der giver dig det perfekte badeværelseslys

Lyset på badeværelset spiller en afgørende rolle for både funktionalitet og stemning. Med disse 4 typer belysning får du det perfekte badevæ...

8 fejl, du sikkert begår på badeværelset

De fleste af os må nok indrømme, at vi har har smidt lidt hår i toilettet eller haft telefonen med ud på badeværelset. Men det stopper nok...

5 ting du bør vide, før du investerer i en ny bruser

Går du med tanker om at købe en ny bruser, er der et nogle ting, du bør være opmærksom på, så du sikrer dig, at du kommer hjem med det helt rigtige. Læs med her og få fem gode råd til, hvad du særligt bør holde øje med for at slippe for unødvendige huller i væggen, fejlkøb og for at være sikker på, at du træffer det mest miljøvenlige valg. Her er 5 gode råd fra Grohe.

Derfor bør du IKKE dele din tandbørste med andre

Har du også prøvet at glemme din tandbørste og derfor lige lånt en andens? Eller lånt din tandbørste ud til en anden? Så er det ikke noget...

10 overraskende og geniale måder du kan bruge en tandbørste i...

Når du næste gang er ved at skifte din tandbørste ud med en ny, så vent med at smide din gamle tandbørste ud. Din gamle tandbørste kan...

Armaturer: Sådan vælger du det helt rigtige til dit køkken eller...

Her kan du vælge mellem 10 armaturer til køkken og  bad – og blive klogere på, hvad du får for pengene.

Sådan vælger du den helt rigtige vandhane

Vandhanen skal hjælpe dig med at blive ren igen, men ofte står du med beskidte hænder og fumler for at få vandet frem. Læs om de nyeste...

Brug det lille skyl på toilettet korrekt

Alle vil gerne spare penge på vandregningen, men nogle gange skal man bare holde fingrene fra knappen med det lille skyl på toilettet.

10 fejl, du SKAL undgå i badeværelset

Løse fliser og dårlig udluftning er to af de fejl, som kan koste dig dyrt efter en ombygning af badet. Her er de 10 mest almindelige fejl, der giver villaejere kæmpe streger i regningen.

Nyt tilbehør til badet

Ved at tilføje nyt tilbebør til badeværelset kan du forvandle rummet med få midler. Her finder du masser af inspiration.

Lynkursus: Fjern selv fuger i badet

Du behøver ikke være håndværker for at udskifte de grimme og ødelagte fuger i badeværelset. Følg Gør Det Selv's guide her.