Disse ting på badeværelset er levende bakteriebomber

Det giver god mening, at mange af vores badeværelsesartikler er grobund for en masse bakterier. Dog vil der altid være nogle ting, som har en større spredningsrisiko af bakterier end andre. 

Fugtigt miljø er et paradis for bakterier

Rengøring, rengøring og atter rengøring… Badeværelset er måske ikke favoritten, når det gælder hovedrengøring, men faktisk bør badeværelset samt køkkenet rengøres oftere end de resterende rum i hjemmet. Bakterierne lever nemlig i et sand paradis i det fugtige miljø.

Et problem, som ofte dukker frem i brusenichen eller vindueskarmen er skimmelsvamp. Det er ikke noget, der som sådan påvirker helbredet, men det er stadig vigtigt at holde et vågent øje med det, så det ikke bredder sig. Et lille tip er at lufte godt ud med jævne mellemrum. 

Pas på sygdomme

Elsebeth Tvenstrup Jensen fra Statens Serum Institut fortæller om to typiske bakterier. En, som allerede befinder sig på toilettet og en anden, som vi selv overfører. Her taler hun om tarm- og legionellabakterier. 

Tarmbakterierne er nogle vi selv bærer rundt på, om som selvsagt ender i toilettet. Men det stopper ikke der. Bakterierne kan nemlig sprede sig til andre rum i hjemmet.

Legionellabakterierne findes i de flestes vandrør og brusehoveder, og lever bedst i temperaturer mellem 20 og 45 grader samt varmt vand. Elsebeth Tvenstrup Jensen fortæller derfor, at man skal huske at lade vandet løbe lidt tid, inden man bevæger sig ind under bruseren; i tilfælde af at vandet har stået stille i længe. 

Os som bakteriespredere

Tre ting på badeværelset, som man skal være ekstra opmærksomme på, i forhold til spredning af bakterier er:

  • Vandhanen
  • Håndklædet
  • Knappen for toiletskyl

En af grundende til at det netop er disse som har størst spredningsrisiko, er fordi vi bruger vores hænder. Det er ikke ens betydende med, at du hverken skal skylle ud, vaske hænder eller tørre dem, men i stedet råder vi dig til at skifte håndklædet ud minimum en gang i ugen og derudover huske den gode hygiejne. Husk at rengøre vandhanen, dørhåndtag og knappen for toiletskyl flere gange ugentligt.

Kilde: samvirke.dk

11. november 2016
Mere om Bad

Derfor må du ALDRIG dele håndklæder med andre

“Hvad er dog det værste der kan ske?” tænker du sikkert, hvis du lige låner en andens håndklæde efter du har været i bad. Faktisk er der mange ret grunde til, at du hellere burde finde et nyt og rent håndklæde frem.

Alt hvad du behøver at vide om dit toilet

Selvom det måske ikke er det mest spændende emne, så er vedligeholdelse af dit toilet noget du ikke bør tage for givet. Læs med og find ud...

5 tricks, der forhindrer dine spejle i at dugge

Duggede spejle kan være en tidsrøver om morgenen. Med disse 5 tricks kan du spare dig selv for både tid og irritation – hver morgen.

10 trin: Sådan bliver dit badeværelse skinnende rent på rekordtid

Mange af os vil nok helst gerne slippe for at skulle gøre badeværelset rent, og særligt toilettet. Rengøring af badeværelset kan være en udmattende affære, men bare rolig! Vi har fundet en guide til, hvordan du nemmest får et skinnende rent badeværelse. 

Sådan vælger du det perfekte badekar

Vi guider dig til, hvordan du vælger det det perfekte badekar, der passer både dine behov, dit badeværelse og din stil. Vi har fundet 5...

4 typer belysning, der giver dig det perfekte badeværelseslys

Lyset på badeværelset spiller en afgørende rolle for både funktionalitet og stemning. Med disse 4 typer belysning får du det perfekte badevæ...

Så mange penge sparer du på at installere en sparebruser

Tænker du over, hvor mange penge du bogstaveligt talt skyller ud i afløbet hver dag? Med en sparebruser bruger du mindre vand og skåner både pengepungen og miljøet. Læs med og find ud af hvor mange penge, du egentlig kan spare.

Sådan får du mest muligt ud af pladsen på dit lille badeværelse

Det gælder om at udnytte kvadratmeterne optimalt, når det lille badeværelse skal indrettes. Vi har samlet 8 tips til, hvordan du kan få det...

8 fejl, du sikkert begår på badeværelset

De fleste af os må nok indrømme, at vi har har smidt lidt hår i toilettet eller haft telefonen med ud på badeværelset. Men det stopper nok...

Nyt badeværelse: Det må du gøre selv og det må du ikke

Det er ikke altid nemt at finde rundt i byggereglerne – hvad må du selv og hvad skal du have en autoriseret til at lave?

Dette er grunden til, at badeforhænget bliver suget ind til kroppen...

Hvorfor kan badeforhænget ikke bare blive på sin plads i brusekabinen? Hvorfor skal det absolut klistre sig fast på dine lår og ryg? Det...

Derfor bør du IKKE dele din tandbørste med andre

Har du også prøvet at glemme din tandbørste og derfor lige lånt en andens? Eller lånt din tandbørste ud til en anden? Så er det ikke noget...

10 overraskende og geniale måder du kan bruge en tandbørste i...

Når du næste gang er ved at skifte din tandbørste ud med en ny, så vent med at smide din gamle tandbørste ud. Din gamle tandbørste kan nemlig tjene et sidste formål til rengøringen i dit hjem.

Armaturer: Sådan vælger du det helt rigtige til dit køkken eller...

Her kan du vælge mellem 10 armaturer til køkken og bad – og blive klogere på, hvad du får for pengene.

Sådan vælger du den helt rigtige vandhane

Vandhanen skal hjælpe dig med at blive ren igen, men ofte står du med beskidte hænder og fumler for at få vandet frem. Læs om de nyeste...