Du bør skifte håndklæde oftere end du tror.
Du bør skifte håndklæde oftere end du tror.

Derfor må du ALDRIG dele håndklæder med andre

“Hvad er dog det værste der kan ske?” tænker du sikkert, hvis du lige låner en andens håndklæde efter du har været i bad. Faktisk er der mange ret grunde til, at du hellere burde finde et nyt og rent håndklæde frem.

Af: Amalie Sølberg, 11. april 2018

Brug dit eget håndklæde, hvis én af jer er syge

I sig selv er det lækre bløde håndklæde ingen trussel, men er en af jer syge, udgør håndklædet en stor smittefare. Derfor er det også en god idé at skifte håndklædet ud lidt oftere, hvis du døjer med en omgang forkølelse.


Kroniske sygdomme hænger ved

Mere kroniske sygdomme som herpes, er også en af de ting man ikke kan udelukke, vil smitte, når man tørrer sig efter badet. Også selvom det er en virus der normalt ses som forkølelsessår ved læberne, kan du risikere at blive smittet alle steder på kroppen, hvor der er slimhinder.

 

Fodvorter og  stafylokokker kan overføres via håndklædet 

Fod-, og vandvorter, roskildesyge og, værst af dem alle, Stafylokokker kan også overføres via håndklædet. Og faktisk kan det være ret alvorligt, hvis du bliver smittet med stafylokokker, for er du rigtig uheldig, udvikler de sig til multiresistente bakterier - og er svære at behandle.

Så selvom du måske føler dig ren, når du træder ud af badet og er klar til at tørre vandet af dig, vil der altid sidde bakterier i hårsække og i alle kroppens revner og sprækker.

Trods det faktum, at godt halvdelen af os danskere siger, at vi bruger vores håndklæder maksimum 5 gange, før vi smider det til vask, bør man i ligeså høj grad kigge på, om håndklædet ser beskidt ud.

 

Kilde: MX.dk

 

11. april 2018 Amalie Sølberg
Mere om Bad

Corona: Danskerne tømte butikkerne for dette armatur

Pandemien resulterer i efterspørgsel efter produkter, vi ikke før anså som nødvendige. For eksempel er salget af et helt særligt armatur sendt på himmelflugt. Her kan du læse om det populære produkt.

5 tricks, der forhindrer dine spejle i at dugge

Duggede spejle kan være en tidsrøver om morgenen. Med disse 5 tricks kan du spare dig selv for både tid og irritation – hver morgen.

Sådan vælger du det perfekte badekar

Vi guider dig til, hvordan du vælger det det perfekte badekar, der passer både dine behov, dit badeværelse og din stil. Vi har fundet 5...

4 typer belysning, der giver dig det perfekte badeværelseslys

Lyset på badeværelset spiller en afgørende rolle for både funktionalitet og stemning. Med disse 4 typer belysning får du det perfekte badeværelseslys.

8 fejl, du sikkert begår på badeværelset

De fleste af os må nok indrømme, at vi har har smidt lidt hår i toilettet eller haft telefonen med ud på badeværelset. Men det stopper nok...

5 ting du bør vide, før du investerer i en ny bruser

Går du med tanker om at købe en ny bruser, er der et nogle ting, du bør være opmærksom på, så du sikrer dig, at du kommer hjem med det helt...

Derfor bør du IKKE dele din tandbørste med andre

Har du også prøvet at glemme din tandbørste og derfor lige lånt en andens? Eller lånt din tandbørste ud til en anden? Så er det ikke noget du bør gøre næste gang du står i samme situation. Læs med her og find ud af hvorfor. 

10 overraskende og geniale måder du kan bruge en tandbørste i...

Når du næste gang er ved at skifte din tandbørste ud med en ny, så vent med at smide din gamle tandbørste ud. Din gamle tandbørste kan...

Armaturer: Sådan vælger du det helt rigtige til dit køkken eller...

Her kan du vælge mellem 10 armaturer til køkken og bad – og blive klogere på, hvad du får for pengene.

Sådan vælger du den helt rigtige vandhane

Vandhanen skal hjælpe dig med at blive ren igen, men ofte står du med beskidte hænder og fumler for at få vandet frem. Læs om de nyeste armaturer der enten er grebsløse eller kan aktiveres med få greb. 

Brug det lille skyl på toilettet korrekt

Alle vil gerne spare penge på vandregningen, men nogle gange skal man bare holde fingrene fra knappen med det lille skyl på toilettet.

6 måder du mishandler dine håndklæder på

Kender du 3-dages-reglen? Nej, vel? Det er på tide at behandle dine håndklæder lidt bedre.

10 fejl, du SKAL undgå i badeværelset

Løse fliser og dårlig udluftning er to af de fejl, som kan koste dig dyrt efter en ombygning af badet. Her er de 10 mest almindelige fejl, der giver villaejere kæmpe streger i regningen.

Nyt tilbehør til badet

Ved at tilføje nyt tilbebør til badeværelset kan du forvandle rummet med få midler. Her finder du masser af inspiration.

Lynkursus: Fjern selv fuger i badet

Du behøver ikke være håndværker for at udskifte de grimme og ødelagte fuger i badeværelset. Følg Gør Det Selv's guide her.