Foto: Getty Images

Derfor bør du IKKE dele din tandbørste med andre

Har du også prøvet at glemme din tandbørste og derfor lige lånt en andens? Eller lånt din tandbørste ud til en anden? Så er det ikke noget du bør gøre næste gang du står i samme situation. Læs med her og find ud af hvorfor. 

Af: Louise A. Olsen, 22. august 2018

Din tandbørste er fyldt med bakterier 

Selvom det kan være fristende at låne en andens tandbørste for at få tænderne rene, så er det generelt en dårlig idé. Din mund indeholder en lang række bakterier, som din tandbørste bliver udsat for, når du børster dine tænder.

Læs også: De bedste tricks til rengøring af ovnen

Du kan derfor risikere at smitte andre med sygdomme, særligt herpes som er yderst smitsomt. Generelt skal du helt undgå at låne en tandbørste, hvis du er småsyg.  

Ingen risiko for mundsygdomme

Ifølge Palle Holmstrup, professor i parodontologi ved Københavns Universitet, er det dog ikke decideret farligt at låne en andens tandbørste en enkelt gang, men han anbefaler det ikke. Det skyldes, at der er risiko for at smitte hinanden med forskellige vira. Du skal dog ikke være bange for at smitte eller blive smittet med mundsygdomme som parodontitis eller tandkødsbetændelse, da der skal meget til for at ødelægge den mikroflora som er etableret i vores mund allerede fra vi bliver født. 

Læs også: Græsfrø - alt om at så græs og gøde græsplænen korrekt

Hvis du alligevel står i den situation, at du skal låne en andens tandbørste, kan det hjælpe at koge tandbørsten først. Det kræver dog at tandbørsten kan klare det og ikke smelter. Alternativt kan du som sidste udvej skylle munden i Klorhexidin, så du helt undgår de risici der er ved at låne en tandbørste af en anden. 

 

Kilde: Samvirke.dk

22. august 2018 Louise A. Olsen
Mere om Bad

Corona: Danskerne tømte butikkerne for dette armatur

Pandemien resulterer i efterspørgsel efter produkter, vi ikke før anså som nødvendige. For eksempel er salget af et helt særligt armatur sendt på himmelflugt. Her kan du læse om det populære produkt.

Derfor må du ALDRIG dele håndklæder med andre

“Hvad er dog det værste der kan ske?” tænker du sikkert, hvis du lige låner en andens håndklæde efter du har været i bad. Faktisk er der...

5 tricks, der forhindrer dine spejle i at dugge

Duggede spejle kan være en tidsrøver om morgenen. Med disse 5 tricks kan du spare dig selv for både tid og irritation – hver morgen.

Sådan vælger du det perfekte badekar

Vi guider dig til, hvordan du vælger det det perfekte badekar, der passer både dine behov, dit badeværelse og din stil. Vi har fundet 5 forskellige typer badekar, du kan lade dig inspirere af.

4 typer belysning, der giver dig det perfekte badeværelseslys

Lyset på badeværelset spiller en afgørende rolle for både funktionalitet og stemning. Med disse 4 typer belysning får du det perfekte badevæ...

8 fejl, du sikkert begår på badeværelset

De fleste af os må nok indrømme, at vi har har smidt lidt hår i toilettet eller haft telefonen med ud på badeværelset. Men det stopper nok...

5 ting du bør vide, før du investerer i en ny bruser

Går du med tanker om at købe en ny bruser, er der et nogle ting, du bør være opmærksom på, så du sikrer dig, at du kommer hjem med det helt rigtige. Læs med her og få fem gode råd til, hvad du særligt bør holde øje med for at slippe for unødvendige huller i væggen, fejlkøb og for at være sikker på, at du træffer det mest miljøvenlige valg. Her er 5 gode råd fra Grohe.

10 overraskende og geniale måder du kan bruge en tandbørste i...

Når du næste gang er ved at skifte din tandbørste ud med en ny, så vent med at smide din gamle tandbørste ud. Din gamle tandbørste kan...

Armaturer: Sådan vælger du det helt rigtige til dit køkken eller...

Her kan du vælge mellem 10 armaturer til køkken og bad – og blive klogere på, hvad du får for pengene.

Sådan vælger du den helt rigtige vandhane

Vandhanen skal hjælpe dig med at blive ren igen, men ofte står du med beskidte hænder og fumler for at få vandet frem. Læs om de nyeste armaturer der enten er grebsløse eller kan aktiveres med få greb. 

Brug det lille skyl på toilettet korrekt

Alle vil gerne spare penge på vandregningen, men nogle gange skal man bare holde fingrene fra knappen med det lille skyl på toilettet.

6 måder du mishandler dine håndklæder på

Kender du 3-dages-reglen? Nej, vel? Det er på tide at behandle dine håndklæder lidt bedre.

10 fejl, du SKAL undgå i badeværelset

Løse fliser og dårlig udluftning er to af de fejl, som kan koste dig dyrt efter en ombygning af badet. Her er de 10 mest almindelige fejl, der giver villaejere kæmpe streger i regningen.

Nyt tilbehør til badet

Ved at tilføje nyt tilbebør til badeværelset kan du forvandle rummet med få midler. Her finder du masser af inspiration.

Lynkursus: Fjern selv fuger i badet

Du behøver ikke være håndværker for at udskifte de grimme og ødelagte fuger i badeværelset. Følg Gør Det Selv's guide her.