Producenterne kunne ikke følge med det drastisk stigende salg, hvilket resulterede i periodevist tomme hylder.
Producenterne kunne ikke følge med det drastisk stigende salg, hvilket resulterede i periodevist tomme hylder. Foto: Getty Images

Corona: Danskerne tømte butikkerne for dette armatur

Pandemien resulterer i efterspørgsel efter produkter, vi ikke før anså som nødvendige. For eksempel er salget af et helt særligt armatur sendt på himmelflugt. Her kan du læse om det populære produkt.

Af: Madelene Sjøstrøm Gullach, 7. oktober 2020

Salget af berøringsfrie vandhaner er steget markant som følge af coronapandemien. Risikoen for smittespredning har gjort produkterne meget mere attraktive for, særligt, skoler og andre offentlige instanser. Den stigende efterspørgsel ses imidlertid også i høj grad blandt private boligejere.

Så meget er salget steget

Nogle grossister og producenter inden for el og vvs melder om fordobling i salget af berøringsfrie vandhaner, mens andre melder om tredobling. Flere af dem har haft travlt med at undgå, at varelageret løb tør for armaturerne, som faktisk var tilfældet i foråret. De understreger dog også alle, at de kunne have solgt mere, hvis ikke de i perioder havde haft udsolgt. Det vurderes, at der samlet er solgt omkring 50 - 60.000 berøringsfrie vandhaner i Danmark i 2020. Det svarer til en vandhane per husstand i Esbjerg Kommune, der har omkring 114.000 indbyggere.

Coronapandemien har sat ekstra skub i markedet, hvor der efterspørges mere automatik og en større grad af digitalisering, lyder det i en pressemeddelelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Bedre hygiejne og mindre vandregninger

Hos XL-BYG kan de også mærke interessen for de berøringsfri vandhaner i deres byggemarkeder, fortæller produktchef, Klaus Kaltoft i en pressemeddelelse.

- Det er i høj grad helt almindelige danskere, der driver efterspørgslen på de berøringsfri armaturer i dag. De har fået øjnene op for, at der udover en forbedret hygiejne også er mindre rengøring og bedre økonomi i vandhanerne, og det er noget, der taler til dem, siger han.

Generelt kan XL-BYG se en større efterspørgsel for alle slags berøringsfrie produkter, også skylleknapper til toilettet. Det store salg i Danmark har givet genlyd hos producenterne, der har sat gang i udviklingen af nye design til produkterne.

7. oktober 2020 Madelene Sjøstrøm Gullach
Mere om Bad

Derfor må du ALDRIG dele håndklæder med andre

“Hvad er dog det værste der kan ske?” tænker du sikkert, hvis du lige låner en andens håndklæde efter du har været i bad. Faktisk er der mange ret grunde til, at du hellere burde finde et nyt og rent håndklæde frem.

5 tricks, der forhindrer dine spejle i at dugge

Duggede spejle kan være en tidsrøver om morgenen. Med disse 5 tricks kan du spare dig selv for både tid og irritation – hver morgen.

Sådan vælger du det perfekte badekar

Vi guider dig til, hvordan du vælger det det perfekte badekar, der passer både dine behov, dit badeværelse og din stil. Vi har fundet 5...

4 typer belysning, der giver dig det perfekte badeværelseslys

Lyset på badeværelset spiller en afgørende rolle for både funktionalitet og stemning. Med disse 4 typer belysning får du det perfekte badeværelseslys.

8 fejl, du sikkert begår på badeværelset

De fleste af os må nok indrømme, at vi har har smidt lidt hår i toilettet eller haft telefonen med ud på badeværelset. Men det stopper nok...

5 ting du bør vide, før du investerer i en ny bruser

Går du med tanker om at købe en ny bruser, er der et nogle ting, du bør være opmærksom på, så du sikrer dig, at du kommer hjem med det helt...

Derfor bør du IKKE dele din tandbørste med andre

Har du også prøvet at glemme din tandbørste og derfor lige lånt en andens? Eller lånt din tandbørste ud til en anden? Så er det ikke noget du bør gøre næste gang du står i samme situation. Læs med her og find ud af hvorfor. 

10 overraskende og geniale måder du kan bruge en tandbørste i...

Når du næste gang er ved at skifte din tandbørste ud med en ny, så vent med at smide din gamle tandbørste ud. Din gamle tandbørste kan...

Armaturer: Sådan vælger du det helt rigtige til dit køkken eller...

Her kan du vælge mellem 10 armaturer til køkken og bad – og blive klogere på, hvad du får for pengene.

Sådan vælger du den helt rigtige vandhane

Vandhanen skal hjælpe dig med at blive ren igen, men ofte står du med beskidte hænder og fumler for at få vandet frem. Læs om de nyeste armaturer der enten er grebsløse eller kan aktiveres med få greb. 

Brug det lille skyl på toilettet korrekt

Alle vil gerne spare penge på vandregningen, men nogle gange skal man bare holde fingrene fra knappen med det lille skyl på toilettet.

6 måder du mishandler dine håndklæder på

Kender du 3-dages-reglen? Nej, vel? Det er på tide at behandle dine håndklæder lidt bedre.

10 fejl, du SKAL undgå i badeværelset

Løse fliser og dårlig udluftning er to af de fejl, som kan koste dig dyrt efter en ombygning af badet. Her er de 10 mest almindelige fejl, der giver villaejere kæmpe streger i regningen.

Nyt tilbehør til badet

Ved at tilføje nyt tilbebør til badeværelset kan du forvandle rummet med få midler. Her finder du masser af inspiration.

Lynkursus: Fjern selv fuger i badet

Du behøver ikke være håndværker for at udskifte de grimme og ødelagte fuger i badeværelset. Følg Gør Det Selv's guide her.