Foto: istockphoto

Badeværelse med indbygget velvære

Vi bader stadig af hygiejne-grunde, men ikke kun. En stor del af tiden på badeværelset handler om at have det rart og lade op til morgendagen – velvære-begrebet har for alvor fået tag i de private badeværelser.

Af: Per Handberg, 24. august 2016

Saunaer var populære

I de seneste år har hoteller og kurcentre lokket med wellness-behandlinger og haft succes med det, men efterhånden har vi taget wellness-bølgen med hjem i vores egne badeværelser.
 
Først i 70’erne blev mange nye parcelhuse indrettet med en sauna, der havde en kort opblomstring, men ofte hurtigt blev omdannet til pulterkammer.
 
Men netop dampen er også behageligt afslappende, og egentlige dampbade har også fundet vej fra kurbadene til private hjem. Der er så at sige tale om temmelig avancerede brusekabiner, der er udbygget med et valgfrit antal muligheder.
 

Et utal af wellnessmuligheder

Den enkelte udgave er en tætsluttende brusekabine, der er tilsluttet en dampgenerator. Her kan du både tage dit almindelige brusebad, men også udbygge det med et egentligt dampbad på 40 – 50 grader evt. krydret med aromaterapi.
 
Og herfra er det kun fantasien og investerings-lysten, der sætter grænserne, for kabinen kan også erhverves med mulighed for lysterapi, spabadekar, avancerede brusesystemer, radio, der er tilsluttet husets stereoanlæg, veksel-varmebad og så videre.

En del af badet

Kendetegnende for de nye wellness-kabiner er, at de ikke længere skal have sit eget rum i huset, som 70’ernes saunaer krævede, men de kan tilpasses et almindeligt badeværelse – jo større og mere avanceret, jo større badeværelse kræver de dog.

Har du ikke plads til eller behov for en egentlig dampbadskabine med dens utallige muligheder, så er der også mulighed for at opgradere dit brusebad til en wellness-oplevelse.

Stort udvalg

Nye avancerede brusehoveder med adskillige muligheder er kommet frem, så du under brusebadet kan blive helt omsluttet af store, bløde vanddråber. Udvalget er stort, og de førende producenter har indbygget specielle sensorer, der sikrer, at vandforbruget ikke løber løbsk, og det uden, at det går ud over bruseoplevelsen.
 
I forbindelse med dampbad er det muligt så at sige at krydre oplevelsen med en gang aromaterapi. I al enkelthed placerer du en skål med æterisk olie i forbindelse med dampgeneratoren. De forskellige dufte siges at virke fx afslappende eller opkvikkende.
 

Pas på elforbruget

Det er dejligt at slappe af i et lunt spabad eller i dampbadet, men ser du dig ikke godt for, så kan du få en brat opvågning, når elregningen melder sig.
 
Der er stor forskel på de enkelte bade og kabiners elforbrug, så gå efter dem, der bruger mindst strøm.
24. august 2016 Per Handberg
Mere om Bad

Corona: Danskerne tømte butikkerne for dette armatur

Pandemien resulterer i efterspørgsel efter produkter, vi ikke før anså som nødvendige. For eksempel er salget af et helt særligt armatur sendt på himmelflugt. Her kan du læse om det populære produkt.

Derfor må du ALDRIG dele håndklæder med andre

“Hvad er dog det værste der kan ske?” tænker du sikkert, hvis du lige låner en andens håndklæde efter du har været i bad. Faktisk er der...

5 tricks, der forhindrer dine spejle i at dugge

Duggede spejle kan være en tidsrøver om morgenen. Med disse 5 tricks kan du spare dig selv for både tid og irritation – hver morgen.

Sådan vælger du det perfekte badekar

Vi guider dig til, hvordan du vælger det det perfekte badekar, der passer både dine behov, dit badeværelse og din stil. Vi har fundet 5 forskellige typer badekar, du kan lade dig inspirere af.

4 typer belysning, der giver dig det perfekte badeværelseslys

Lyset på badeværelset spiller en afgørende rolle for både funktionalitet og stemning. Med disse 4 typer belysning får du det perfekte badevæ...

8 fejl, du sikkert begår på badeværelset

De fleste af os må nok indrømme, at vi har har smidt lidt hår i toilettet eller haft telefonen med ud på badeværelset. Men det stopper nok...

5 ting du bør vide, før du investerer i en ny bruser

Går du med tanker om at købe en ny bruser, er der et nogle ting, du bør være opmærksom på, så du sikrer dig, at du kommer hjem med det helt rigtige. Læs med her og få fem gode råd til, hvad du særligt bør holde øje med for at slippe for unødvendige huller i væggen, fejlkøb og for at være sikker på, at du træffer det mest miljøvenlige valg. Her er 5 gode råd fra Grohe.

Derfor bør du IKKE dele din tandbørste med andre

Har du også prøvet at glemme din tandbørste og derfor lige lånt en andens? Eller lånt din tandbørste ud til en anden? Så er det ikke noget...

10 overraskende og geniale måder du kan bruge en tandbørste i...

Når du næste gang er ved at skifte din tandbørste ud med en ny, så vent med at smide din gamle tandbørste ud. Din gamle tandbørste kan...

Armaturer: Sådan vælger du det helt rigtige til dit køkken eller...

Her kan du vælge mellem 10 armaturer til køkken og  bad – og blive klogere på, hvad du får for pengene.

Sådan vælger du den helt rigtige vandhane

Vandhanen skal hjælpe dig med at blive ren igen, men ofte står du med beskidte hænder og fumler for at få vandet frem. Læs om de nyeste...

Brug det lille skyl på toilettet korrekt

Alle vil gerne spare penge på vandregningen, men nogle gange skal man bare holde fingrene fra knappen med det lille skyl på toilettet.

10 fejl, du SKAL undgå i badeværelset

Løse fliser og dårlig udluftning er to af de fejl, som kan koste dig dyrt efter en ombygning af badet. Her er de 10 mest almindelige fejl, der giver villaejere kæmpe streger i regningen.

Nyt tilbehør til badet

Ved at tilføje nyt tilbebør til badeværelset kan du forvandle rummet med få midler. Her finder du masser af inspiration.

Lynkursus: Fjern selv fuger i badet

Du behøver ikke være håndværker for at udskifte de grimme og ødelagte fuger i badeværelset. Følg Gør Det Selv's guide her.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.