Ved du, hvad du skal gøre, hvis dit toilet løber?
Ved du, hvad du skal gøre, hvis dit toilet løber? Foto: iStock

Alt hvad du behøver at vide om dit toilet

Selvom det måske ikke er det mest spændende emne, så er vedligeholdelse af dit toilet noget du ikke bør tage for givet. Læs med og find ud af hvor meget du egentlig ved om dit toilet, og hvad det kræver at vedligeholde det bedst muligt.

Vedligeholdelse af toilettet

Det er en af de ting vi anvender hver dag og som er helt uundværlige for os – alligevel skænker vi det meget lidt omtanke. Toilettet kræver ikke meget vedligeholdelse og holder som regel i op til 15 år – og endda endnu længere, hvis du passer godt på det.

Toilettet løber – sådan gør du

Der er to almindelige grunde til, at dit toilet løber:

  1. Et toilet, der løber, skyldes normalt snavs i membranen, dvs. den del der åbner og lukker for vandforsyningen. Tjek også om påfyldningsventilen er lukket til.
  2. Den anden grund kan være, at tætningen på skylleventilen er beskadiget, eller at snavs er kommet ind i mellem tætningen og sædet. Hvis dette er tilfælde, skal du lukke for vandet til toilettet og rengøre den del, der er ødelagt eller snavset, siger Sven-Olov Dahlgren, teknisk produktchef på Gustavsberg.

Stefan Svensson, der er administrerende direktør for Svedbergs, siger også, at det ofte handler om, at pakningerne i toilettet er kalket til, eller at de skal skiftes.

- Eftersom de fleste moderne toiletter har det samme design, er det ret nemt at reparere og montere nye dele på et toilet. Det er også nemt at finde reservedele. De lagerfører reservedele til 10-25 år gamle toiletter i diverse byggemarkeder og hos producenterne.

Toiletter: Højere pris – højere kvalitet

Der findes sjove ting at bruge sine penge på, men når det er tid til at skifte toilet, kan det være klogt at investere i en høj kvalitet stol, som varer lang tid.

- Fra et bæredygtighedsperspektiv er porcelæn meget holdbar og behøver ikke at blive skiftet ud særlig ofte. Dog skal toiletsædet og ventilerne, dvs. dele af cisternen, udskiftes flere gange i løbet af porcelænets levetid. Sædvanligvis udskiftes et toilet af porcelæn hver 10-15 år, siger Sven-Olov.

19. januar 2018
Mere om Bad

Derfor må du ALDRIG dele håndklæder med andre

“Hvad er dog det værste der kan ske?” tænker du sikkert, hvis du lige låner en andens håndklæde efter du har været i bad. Faktisk er der mange ret grunde til, at du hellere burde finde et nyt og rent håndklæde frem.

5 tricks, der forhindrer dine spejle i at dugge

Duggede spejle kan være en tidsrøver om morgenen. Med disse 5 tricks kan du spare dig selv for både tid og irritation – hver morgen.

10 trin: Sådan bliver dit badeværelse skinnende rent på rekordtid

Mange af os vil nok helst gerne slippe for at skulle gøre badeværelset rent, og særligt toilettet. Rengøring af badeværelset kan være en...

Sådan vælger du det perfekte badekar

Vi guider dig til, hvordan du vælger det det perfekte badekar, der passer både dine behov, dit badeværelse og din stil. Vi har fundet 5 forskellige typer badekar, du kan lade dig inspirere af.

4 typer belysning, der giver dig det perfekte badeværelseslys

Lyset på badeværelset spiller en afgørende rolle for både funktionalitet og stemning. Med disse 4 typer belysning får du det perfekte badevæ...

Så mange penge sparer du på at installere en sparebruser

Tænker du over, hvor mange penge du bogstaveligt talt skyller ud i afløbet hver dag? Med en sparebruser bruger du mindre vand og skåner...

Sådan får du mest muligt ud af pladsen på dit lille badeværelse

Det gælder om at udnytte kvadratmeterne optimalt, når det lille badeværelse skal indrettes. Vi har samlet 8 tips til, hvordan du kan få det lille rum til at syne større. 

8 fejl, du sikkert begår på badeværelset

De fleste af os må nok indrømme, at vi har har smidt lidt hår i toilettet eller haft telefonen med ud på badeværelset. Men det stopper nok...

Nyt badeværelse: Det må du gøre selv og det må du ikke

Det er ikke altid nemt at finde rundt i byggereglerne – hvad må du selv og hvad skal du have en autoriseret til at lave?

Dette er grunden til, at badeforhænget bliver suget ind til kroppen...

Hvorfor kan badeforhænget ikke bare blive på sin plads i brusekabinen? Hvorfor skal det absolut klistre sig fast på dine lår og ryg? Det kan du endeligt få det endegyldige svar på her.

10 ting du skal vide før du renoverer badeværelset

Skal du renovere badeværelset eller bygge et nyt? Her er tipsene og reglerne du bør kende, inden du går i gang.

Derfor bør du IKKE dele din tandbørste med andre

Har du også prøvet at glemme din tandbørste og derfor lige lånt en andens? Eller lånt din tandbørste ud til en anden? Så er det ikke noget...

10 overraskende og geniale måder du kan bruge en tandbørste i...

Når du næste gang er ved at skifte din tandbørste ud med en ny, så vent med at smide din gamle tandbørste ud. Din gamle tandbørste kan nemlig tjene et sidste formål til rengøringen i dit hjem.

Armaturer: Sådan vælger du det helt rigtige til dit køkken eller...

Her kan du vælge mellem 10 armaturer til køkken og bad – og blive klogere på, hvad du får for pengene.

Sådan vælger du den helt rigtige vandhane

Vandhanen skal hjælpe dig med at blive ren igen, men ofte står du med beskidte hænder og fumler for at få vandet frem. Læs om de nyeste...