Med få tricks kan dit badeværelse få et helt nyt udtryk.
Med få tricks kan dit badeværelse få et helt nyt udtryk. Foto: iStock

7 forandringer, der vil få dit badeværelse til at fremstå som nyt

Det kan virke som en uoverskuelig og omkostningsfuld opgave at forny badeværelset. Men med disse syv nemme tricks er det muligt at friske rummet op hurtigt og billigt. 

Af: Nana Kristensen, 10. august 2017

Badeværelset er ofte et lidt kedeligt og standardiseret rum, som kan være svært at gøre hyggeligt og personligt. Men med bare få ændringer kan du pifte dit badeværelse op, så det får et helt nyt udtryk.

1. Nye greb

Nye greb til opbevaringsmøblet, håndklæderne og badekåben kan virke som en lille ting, som blot skal være funktionel.

Grebene har dog større indflydelse for rummets helhed, end man lige tror. Nye greb kan være med til at understrege det overordnede udtryk, uanset om du er til stram og enkel minimalisme, nordisk natur eller den romantiske stil.

2. Farve på!

En klat maling kan gøre underværker for rummet. Er du modig, kan du male dine vægge i en farve, hvilket vil gøre dit badeværelse mere personligt. 

Er dine badeværelsesvægge flisebelagte, kan du også sagtens male dem. Se her hvordan du gør.

Prøv for eksempel at male med de flotte støvede og douchede farver, der giver et roligt udtryk, som kan give en wellness-følelse.

Men husk! Maler du væggene i badeværelset, er det en god ide at bruge vådrumsmaling.

Har du ikke mod på at kaste dig ud i et male-projekt, kan du opnå samme hyggelige og indbydende atmosfære ved at tilføje enkelte farverige elementer.

Det kan eksempelvis være en ny sæbedispenser, kurve, bademåtte eller en flot bakke til for eksempel at lægge smykker eller ure på. 

Læs også: Microcement - sådan gør du det selv

3. Nye håndklæder

Skift de gamle, nussede og forvaskede håndklæder ud med nye.

Skab en helhedsoplevelse og vælg håndklæder i en farve, der komplementere de øvrige ting i rummet. 

4. Grøn oase

Planter kan være med til at understrege den afslappende følelse, som badeværelset gerne skal udstråle. Desuden har nogle planter en luftrensende evne, der kan have gavnlige effekter på indeklimaet. 

Skab den frodige oase ved at hænge planterne op i loftet eller stille potterne på bordet eller i vindueskarmen.   

Når du indretter dit badeværelse med planter, er det vigtigt, at du vælger planter, der passer til vækstbetingelserne.

Der findes faktisk flere planter, der kan klare de skyggefulde forhold og den høje luftfugtighed i badeværelset. Eksempelvis er fredsliljen og hængefigen, ligesom sukkulenter og kaktus gode bud på planter, som kan tåle mosten i vådrummet.

5. Badeforhæng

Det rigtige badeforhæng kan være med til at sætte stemningen i rummet.

Vælger du et hvidt badeforhæng, vil det være med til at skabe renhed og ro, hvorimod et badeforhæng med mere knald på vil skabe mere liv til badeværelset – valget er dit!

6. Atmosfære med lys

Belysningen på badeværelset skal først og fremmest være funktionel – vi vil gerne kunne se ordentligt i det ellers mørke rum.

Men den rette lampe kan også sætte den ønskede stemning og udtryk. Der findes et væld af lamper med forskellige stiludtryk, der kan være med til at skabe en indbydende atmosfære.

Du kan supplere med levende lys, som giver en mere afdæmpet og rolig stemning.

7. Dekorative spejle

Et spejl er ofte fast inventar i badeværelset. Vi skal kunne kigge os selv i spejlet.

Spejle kan dog mere end det.

Spejle er effektive, når det kommer til at simulere en fornemmelse af et større rum. Badeværelser er ofte små og mørke, så spejle kan virkelig gøre en forskel her. 

Desuden har spejle en dekorativ effekt.

Du kan vælge at hænge et enkelt spejl op eller mikse forskellige på væggen for at skabe et mere dynamisk udtryk. Mulighederne er mange – leg med det!

10. august 2017 Nana Kristensen
Mere om Bad

Corona: Danskerne tømte butikkerne for dette armatur

Pandemien resulterer i efterspørgsel efter produkter, vi ikke før anså som nødvendige. For eksempel er salget af et helt særligt armatur sendt på himmelflugt. Her kan du læse om det populære produkt.

Derfor må du ALDRIG dele håndklæder med andre

“Hvad er dog det værste der kan ske?” tænker du sikkert, hvis du lige låner en andens håndklæde efter du har været i bad. Faktisk er der...

5 tricks, der forhindrer dine spejle i at dugge

Duggede spejle kan være en tidsrøver om morgenen. Med disse 5 tricks kan du spare dig selv for både tid og irritation – hver morgen.

Sådan vælger du det perfekte badekar

Vi guider dig til, hvordan du vælger det det perfekte badekar, der passer både dine behov, dit badeværelse og din stil. Vi har fundet 5 forskellige typer badekar, du kan lade dig inspirere af.

4 typer belysning, der giver dig det perfekte badeværelseslys

Lyset på badeværelset spiller en afgørende rolle for både funktionalitet og stemning. Med disse 4 typer belysning får du det perfekte badevæ...

8 fejl, du sikkert begår på badeværelset

De fleste af os må nok indrømme, at vi har har smidt lidt hår i toilettet eller haft telefonen med ud på badeværelset. Men det stopper nok...

5 ting du bør vide, før du investerer i en ny bruser

Går du med tanker om at købe en ny bruser, er der et nogle ting, du bør være opmærksom på, så du sikrer dig, at du kommer hjem med det helt rigtige. Læs med her og få fem gode råd til, hvad du særligt bør holde øje med for at slippe for unødvendige huller i væggen, fejlkøb og for at være sikker på, at du træffer det mest miljøvenlige valg. Her er 5 gode råd fra Grohe.

Derfor bør du IKKE dele din tandbørste med andre

Har du også prøvet at glemme din tandbørste og derfor lige lånt en andens? Eller lånt din tandbørste ud til en anden? Så er det ikke noget...

10 overraskende og geniale måder du kan bruge en tandbørste i...

Når du næste gang er ved at skifte din tandbørste ud med en ny, så vent med at smide din gamle tandbørste ud. Din gamle tandbørste kan...

Armaturer: Sådan vælger du det helt rigtige til dit køkken eller...

Her kan du vælge mellem 10 armaturer til køkken og  bad – og blive klogere på, hvad du får for pengene.

Sådan vælger du den helt rigtige vandhane

Vandhanen skal hjælpe dig med at blive ren igen, men ofte står du med beskidte hænder og fumler for at få vandet frem. Læs om de nyeste...

Brug det lille skyl på toilettet korrekt

Alle vil gerne spare penge på vandregningen, men nogle gange skal man bare holde fingrene fra knappen med det lille skyl på toilettet.

10 fejl, du SKAL undgå i badeværelset

Løse fliser og dårlig udluftning er to af de fejl, som kan koste dig dyrt efter en ombygning af badet. Her er de 10 mest almindelige fejl, der giver villaejere kæmpe streger i regningen.

Nyt tilbehør til badet

Ved at tilføje nyt tilbebør til badeværelset kan du forvandle rummet med få midler. Her finder du masser af inspiration.

Lynkursus: Fjern selv fuger i badet

Du behøver ikke være håndværker for at udskifte de grimme og ødelagte fuger i badeværelset. Følg Gør Det Selv's guide her.