Denne artikel er sponsoreret
Foto: Geberit/Ifö

5 ting du skal vide, før du laver nyt badeværelse

Badeværelset er et dyrt rum at renovere, og derfor er det ekstra vigtigt, at du tænker dig godt om, inden du går i gang.

Skal du renovere eller lave helt ny badeværese? Så læs denne guide først, hvor du får fem gode tips til, hvad du især skal være opmærksom på, inden du kaster dig ud i projektet. Hvis du gør dig de rigtige overvejelser, er det let at indrette et funktionelt rum, der også holder langt ind i fremtiden. I dag findes der nemlig mange smarte løsninger til badeværelset, som kan gøre livet lettere for dig og familien. 

1. Find de rigtige farver

Første skridt til et nyt badeværelse er at finde ud af, hvordan stilen skal være i rummet. Et sikkert valg til badeværelset er fliser i hvid, grå eller beige-nuancer. Det er et klassisk look, og du kan let ændre udtrykket i rummet ved at skifte håndklæder, bademåtte og bruseforhæng.

Er du modig og drømmer om et mere karakterfyldt rum, så spring ud i fliser i farver eller mønstre. Et godt tip er at låne et par fliser med hjem, inden du køber, så du kan se, hvordan det fungerer i rummet derhjemme.

Lav eventuelt et ”mood board”, som man så populært kalder det, med farver og inspirerende billeder, der viser, hvordan du drømmer om at stilen i rummet skal være. Det kan være med til at holde dig på rette spor, når du skal vælge materialer og møbler til rummet.

2. Skab plads til opbevaring

Hvor meget skabsplads har du brug for på badeværelset? Der findes i dag mange smarte og pladsbesparende løsninger til opbevaring på store og små badeværelset.

Et godt tip er at vælge skabe, der hænger på væggen, så du får så meget frit gulvplads som muligt. Det giver en lettere følelse i rummet og er rengøringsvenligt, fordi du let kan komme til på gulvet og skidtet ikke kan samle sig i krogene omkring møblerne.

Du får især meget ekstra opbevaringsplads ved at vælge en håndvask med tilhørende skabsmodul.

Udnyt også pladsen over håndvasken ved at vælge et spejskab.

Få det meste ud af pladsen på badeværelset med smukke skabe fra Ifö Sense, der kommer i mange forskellige nuancer og størrelser, så du kan finde præcis den skabsløsning, der passer til dit badeværelse.

3. Sæt strøm til toilettet

Det lyder måske mystisk, men hvis du vil fremtidssikre dit badeværelse, er det en god idé at trække strøm til området ved toilettet. De nyeste toiletter på markedet har nemlig mange smarte funktioner, der gør din hverdag lidt lækrere – men det kræver strøm.

Selv om du ikke påtænker at købe et af de smarte, moderne toiletter lige nu, er det en god ide at forberede rummet til, at toilettet kan blive tilsluttet strøm. Det er nemlig især ændringer af de permanente installationer på et senere tidspunkt, der er dyre.

Schweiziske Geberit har designet det luksuriøse douchetoilet AquaClean Mera, der vasker dig nænsomt med lunt vand efter toiletbesøg. Det væghængte design får toilettet til at fremstå nærmest svævende over både gulvet og ud fra væggen på grund af den forkromede afdækning. Toilettet har orienteringslys, der viser vej i mørket om natten og der er sædevarme og integreret lugtudsugning i kummen.

Vil du prøve, hvordan douchetoilettet Geberit AquaClean Mera virker - i en afslappet atmosfære? Find en Geberit-partner her, der alle har douchetoiletter installeret, på deres kundetoiletter. 

4. Vælg moderne afløb i badet

Afløbet i brusenichen er måske ikke det, der bliver lagt flest tanker i, når badeværelset skal indrettes. Men i dag findes der afløbsrander, der på flotteste vis integreres i gulvet, så de ikke skæmmer de smukke fliser i badet - som du helt sikkert har brugt lang tid på at udvælge. Dermed får du super funktionalitet uden at gå på kompromis med stil.

Geberit CleanLine afløbsranden har et smukt og moderne design, der er let at integrere i badet. Modsat mange traditionelle afløbsrander, kan snavs og bakterier ikke samle sig i yderkanterne, da alt vandet samles midtpå, hvor der tilmed er en integreret hårsi.

5. Tænk på touch-free løsninger

Teknologien er for alvor flyttet ind på vores badeværelser - helt ned til skylleknappen til dit toilet, der i dag kan meget mere, end man skulle tro. Schweiziske Geberit har en serie af moderne betjeningspaneler til dit toilet, der er skabt i hvert deres unikke design med forskellige, smarte funktioner.

Nu kan du fx placere din skylleknap til toilettet, hvor du vil. Geberit Omega70-remote er ikke større end en smartphone og aktiveres ved kun et let tryk. Derved får du maksimal fleksibilitet til at indrette, præcis som du vil, da skylleknappen kan placeres op til to meter fra cisternen på toilettet. Geberit Omega70-remote findes i flere farver, så du kan matche den efter stilen på dit badeværelse.

Læs mere om mulighederne for moderne betjeningsplader og find din favorit her.

Funktionalitet og design smelter sammen i Geberit Omega70-remote, der ikke er større end en smartphone og aktiveres ved et let tryk. Du kan også vælge den touchfree-løsning Sigma80, der samtidig sikrer ekstra god hygiejne på badeværelset.

Få mere inspiration til lækkert og funktionelt design til badeværelset på www.geberit.dk/inspiration

7. juni 2017
Mere om Bad

Derfor må du ALDRIG dele håndklæder med andre

“Hvad er dog det værste der kan ske?” tænker du sikkert, hvis du lige låner en andens håndklæde efter du har været i bad. Faktisk er der mange ret grunde til, at du hellere burde finde et nyt og rent håndklæde frem.

Alt hvad du behøver at vide om dit toilet

Selvom det måske ikke er det mest spændende emne, så er vedligeholdelse af dit toilet noget du ikke bør tage for givet. Læs med og find ud...

5 tricks, der forhindrer dine spejle i at dugge

Duggede spejle kan være en tidsrøver om morgenen. Med disse 5 tricks kan du spare dig selv for både tid og irritation – hver morgen.

10 trin: Sådan bliver dit badeværelse skinnende rent på rekordtid

Mange af os vil nok helst gerne slippe for at skulle gøre badeværelset rent, og særligt toilettet. Rengøring af badeværelset kan være en udmattende affære, men bare rolig! Vi har fundet en guide til, hvordan du nemmest får et skinnende rent badeværelse. 

Sådan vælger du det perfekte badekar

Vi guider dig til, hvordan du vælger det det perfekte badekar, der passer både dine behov, dit badeværelse og din stil. Vi har fundet 5...

4 typer belysning, der giver dig det perfekte badeværelseslys

Lyset på badeværelset spiller en afgørende rolle for både funktionalitet og stemning. Med disse 4 typer belysning får du det perfekte badevæ...

Så mange penge sparer du på at installere en sparebruser

Tænker du over, hvor mange penge du bogstaveligt talt skyller ud i afløbet hver dag? Med en sparebruser bruger du mindre vand og skåner både pengepungen og miljøet. Læs med og find ud af hvor mange penge, du egentlig kan spare.

Sådan får du mest muligt ud af pladsen på dit lille badeværelse

Det gælder om at udnytte kvadratmeterne optimalt, når det lille badeværelse skal indrettes. Vi har samlet 8 tips til, hvordan du kan få det...

8 fejl, du sikkert begår på badeværelset

De fleste af os må nok indrømme, at vi har har smidt lidt hår i toilettet eller haft telefonen med ud på badeværelset. Men det stopper nok...

Nyt badeværelse: Det må du gøre selv og det må du ikke

Det er ikke altid nemt at finde rundt i byggereglerne – hvad må du selv og hvad skal du have en autoriseret til at lave?

Dette er grunden til, at badeforhænget bliver suget ind til kroppen...

Hvorfor kan badeforhænget ikke bare blive på sin plads i brusekabinen? Hvorfor skal det absolut klistre sig fast på dine lår og ryg? Det...

Derfor bør du IKKE dele din tandbørste med andre

Har du også prøvet at glemme din tandbørste og derfor lige lånt en andens? Eller lånt din tandbørste ud til en anden? Så er det ikke noget...

10 overraskende og geniale måder du kan bruge en tandbørste i...

Når du næste gang er ved at skifte din tandbørste ud med en ny, så vent med at smide din gamle tandbørste ud. Din gamle tandbørste kan nemlig tjene et sidste formål til rengøringen i dit hjem.

Armaturer: Sådan vælger du det helt rigtige til dit køkken eller...

Her kan du vælge mellem 10 armaturer til køkken og bad – og blive klogere på, hvad du får for pengene.

Sådan vælger du den helt rigtige vandhane

Vandhanen skal hjælpe dig med at blive ren igen, men ofte står du med beskidte hænder og fumler for at få vandet frem. Læs om de nyeste...