Foto: Getty Images

5 ting du bør vide, før du investerer i en ny bruser

Går du med tanker om at købe en ny bruser, er der et nogle ting, du bør være opmærksom på, så du sikrer dig, at du kommer hjem med det helt rigtige. Læs med her og få fem gode råd til, hvad du særligt bør holde øje med for at slippe for unødvendige huller i væggen, fejlkøb og for at være sikker på, at du træffer det mest miljøvenlige valg. Her er 5 gode råd fra Grohe.

Af: Ida Andersen, 27. maj 2020

Termostaten – Et vigtigt valg for komfort

En termostat giver dig sikkerhed og komfort under bruseren, da den justerer temperaturen, hvis eksempelvis det kolde vand forsvinder, hvilket kan opleves i nogle etageejendomme, når andre åbner for vandet. På den måde sørger termostaten for, at du undgår at blive skoldet. Samtidig har de fleste termostater en indbygget skoldningssikring, hvilket er et godt og børnesikkert valg til bruseren.

Ved at vælge et brusesystem med en termostat, hvor temperatur og styrke er placeret separat, kan du også reducere dit vandforbrug, fordi den kan ‘huske’ din tidligere indstillede temperatur, næste gang du skal i brusebad. Dermed skal du hverken bruge tid eller vand på at finde den perfekte temperatur hver gang.

Brusestangssættet – sådan undgår du yderligere huller i væggen

Hvis du skal udskifte dit brusestangssæt og ikke kender afstanden mellem de eksisterende huller i væggen, så kan du med fordel vælge en model, som har ophæng med en justerbar afstand. På den måde undgår du at give dig selv et unødigt stort arbejde med at lappe og bore nye huller i dine badeværelsefliser eller fuger.

Er du alligevel i gang med at udskifte et gammelt brusesæt, er det også værd at overveje, om du skal opgradere din bruser eller prøve noget nyt. Brusesæt fås i mange varianter med hovedbruser, håndbruser, forskellige strålemønstre og des lige. Mulighederne er mange, så det er bare at gå på opdagelse.

Brusehovedet – spar på vandet uden at gå på kompromis med komforten

Mange brusesystemer kommer i dag med vandbesparende teknologi, der hjælper dig med at spare på vandet uden at gå på kompromis med funktionaliteten og komforten. Det vil sige, at du ikke vil lægge mærke til, at der kommer halvt så meget vand ud af din bruser, men i stedet vil kunne se det på din vandregning.

Tager du eksempelvis et brusebad på 10 minutter hver dag med en almindelig bruser, bruger du op til 200 liter vand om dagen. Anvender du derimod en vandbesparende bruser, halverer du dit vandforbrug og sparer på den måde cirka 2.000 kr. på et år .

Bruseslangen – den første og billigste er ikke altid den rette løsning

En vigtig del at tage stilling til er bruseslangen. Hvad de færreste ved er, at slangen er ét af de elementer i din bruser, der oplever allermest slid. Derfor er det vigtigt at vælge én, der er holdbar. Gå eksempelvis efter en, der har en ‘twist-free’-funktion, hvilket betyder, at den kan dreje rundt i samlingen ved din håndbruser. På den måde undgår du, at slangen bliver snoet og slides hurtigere.

Du kan med fordel også vælge en, der har en glat og jævn overflade, da det gør den nemmere at holde ren og fri for kalk, og så er den samtidig også mere behagelig mod huden.

Rengøring – kom kalken til livs

Vi har hårdt vand i størstedelen af Danmark, og mange brusere må lade livet på grund af kalkindholdet. Derfor er det en god ide at gå efter en hånd- eller hovedbruser, der er udstyret med silikonedyser. Brusere udstyret med disse gøres lettere rene for kalk, da man blot skal køre hånden over sprayfladen jævnligt.

Når tiden er til afkalkning af bruseren, slange eller termostat, så følg da i udgangspunktet altid rådene i produktets medfølgende rengøringsvejledning.

27. maj 2020 Ida Andersen
Mere om Bad

Corona: Danskerne tømte butikkerne for dette armatur

Pandemien resulterer i efterspørgsel efter produkter, vi ikke før anså som nødvendige. For eksempel er salget af et helt særligt armatur sendt på himmelflugt. Her kan du læse om det populære produkt.

Derfor må du ALDRIG dele håndklæder med andre

“Hvad er dog det værste der kan ske?” tænker du sikkert, hvis du lige låner en andens håndklæde efter du har været i bad. Faktisk er der...

5 tricks, der forhindrer dine spejle i at dugge

Duggede spejle kan være en tidsrøver om morgenen. Med disse 5 tricks kan du spare dig selv for både tid og irritation – hver morgen.

Sådan vælger du det perfekte badekar

Vi guider dig til, hvordan du vælger det det perfekte badekar, der passer både dine behov, dit badeværelse og din stil. Vi har fundet 5 forskellige typer badekar, du kan lade dig inspirere af.

4 typer belysning, der giver dig det perfekte badeværelseslys

Lyset på badeværelset spiller en afgørende rolle for både funktionalitet og stemning. Med disse 4 typer belysning får du det perfekte badevæ...

8 fejl, du sikkert begår på badeværelset

De fleste af os må nok indrømme, at vi har har smidt lidt hår i toilettet eller haft telefonen med ud på badeværelset. Men det stopper nok...

Derfor bør du IKKE dele din tandbørste med andre

Har du også prøvet at glemme din tandbørste og derfor lige lånt en andens? Eller lånt din tandbørste ud til en anden? Så er det ikke noget du bør gøre næste gang du står i samme situation. Læs med her og find ud af hvorfor. 

10 overraskende og geniale måder du kan bruge en tandbørste i...

Når du næste gang er ved at skifte din tandbørste ud med en ny, så vent med at smide din gamle tandbørste ud. Din gamle tandbørste kan...

Armaturer: Sådan vælger du det helt rigtige til dit køkken eller...

Her kan du vælge mellem 10 armaturer til køkken og bad – og blive klogere på, hvad du får for pengene.

Sådan vælger du den helt rigtige vandhane

Vandhanen skal hjælpe dig med at blive ren igen, men ofte står du med beskidte hænder og fumler for at få vandet frem. Læs om de nyeste armaturer der enten er grebsløse eller kan aktiveres med få greb. 

Brug det lille skyl på toilettet korrekt

Alle vil gerne spare penge på vandregningen, men nogle gange skal man bare holde fingrene fra knappen med det lille skyl på toilettet.

6 måder du mishandler dine håndklæder på

Kender du 3-dages-reglen? Nej, vel? Det er på tide at behandle dine håndklæder lidt bedre.

10 fejl, du SKAL undgå i badeværelset

Løse fliser og dårlig udluftning er to af de fejl, som kan koste dig dyrt efter en ombygning af badet. Her er de 10 mest almindelige fejl, der giver villaejere kæmpe streger i regningen.

Nyt tilbehør til badet

Ved at tilføje nyt tilbebør til badeværelset kan du forvandle rummet med få midler. Her finder du masser af inspiration.

Lynkursus: Fjern selv fuger i badet

Du behøver ikke være håndværker for at udskifte de grimme og ødelagte fuger i badeværelset. Følg Gør Det Selv's guide her.