Se hvad du skal overveje, inden du køber badekar.
Se hvad du skal overveje, inden du køber badekar. Foto: iStock

Sådan vælger du det perfekte badekar

Vi guider dig til, hvordan du vælger det det perfekte badekar, der passer både dine behov, dit badeværelse og din stil. Vi har fundet 5 forskellige typer badekar, du kan lade dig inspirere af.

Af: Nana Kristensen, 31. oktober 2017

Badekar er hverdagens luksus

Midt i hverdagens trommerum kan der være behov for lidt selvforkælelse – og her er det oplagt med et badekar. Findes der noget mere afstressende i hverdagen end et varmt karbad?

Disse 3 ting skal du overveje, når du vælger badekar

Når du skal ud og købe dit nye badekar, er der 3 ting, du skal overveje:

1. Badeværelsets størrelse

Rummets størrelse og indretning har selvsagt betydning for hvor stort et badekar, du kan have.

Har du et lille badeværelse, kan det være en fordel at vælge et badekar på fødder, som gør det lettere i udtrykket. Det vil give en fornemmelse af et større rum.

Har du derimod et stort badeværelse, kan en placering af badekarret midt i rummet skabe blikfang og give et eksklusivt udtryk. Et stort badeværelse giver også mulighed for at lege med badekarrets form, da der er plads til både kvadratiske, runde, nedsænkede og indbyggede kar.

2. Stil

Badekarrets design skal selvfølgelig også indgå i overvejelserne, så det passer til både din smag og badeværelsets stil.

Er du til en minimalistisk og moderne stil, vil et enkelt badekar i både materiale og form passe godt. Eller måske er du mere til en romantisk og gammeldags stil, hvor et badekar med løvefødder vil passe perfekt ind.

3. Funktion

Badekarrets funktion skal også passe dine behov. Gør op med dig selv, hvilke funktioner badekarret skal opfylde. Måske ønsker du et hverdagsbadekar, som børnene kan bade i, eller måske ønsker du et mere luksuriøst islæt til hverdagen med en spa-funktion.

Hvad end dit behov er, er det vigtigt at have det med i overvejelserne, når du vælger badekar.

5 forskellige badekar

Vi har samlet 5 forskellige badekar, som du kan lade dig inspirere af, når du skal vælge det perfekte badekar. 

1. Indbygget og fuldt integreret badekar

2. Badekar med spa-funktion

3. Badekar med fødder

4. Nedsænket badekar

5. Fritstående badekar

31. oktober 2017 Nana Kristensen
Mere om Bad

Corona: Danskerne tømte butikkerne for dette armatur

Pandemien resulterer i efterspørgsel efter produkter, vi ikke før anså som nødvendige. For eksempel er salget af et helt særligt armatur sendt på himmelflugt. Her kan du læse om det populære produkt.

Derfor må du ALDRIG dele håndklæder med andre

“Hvad er dog det værste der kan ske?” tænker du sikkert, hvis du lige låner en andens håndklæde efter du har været i bad. Faktisk er der...

5 tricks, der forhindrer dine spejle i at dugge

Duggede spejle kan være en tidsrøver om morgenen. Med disse 5 tricks kan du spare dig selv for både tid og irritation – hver morgen.

4 typer belysning, der giver dig det perfekte badeværelseslys

Lyset på badeværelset spiller en afgørende rolle for både funktionalitet og stemning. Med disse 4 typer belysning får du det perfekte badeværelseslys.

8 fejl, du sikkert begår på badeværelset

De fleste af os må nok indrømme, at vi har har smidt lidt hår i toilettet eller haft telefonen med ud på badeværelset. Men det stopper nok...

5 ting du bør vide, før du investerer i en ny bruser

Går du med tanker om at købe en ny bruser, er der et nogle ting, du bør være opmærksom på, så du sikrer dig, at du kommer hjem med det helt...

Derfor bør du IKKE dele din tandbørste med andre

Har du også prøvet at glemme din tandbørste og derfor lige lånt en andens? Eller lånt din tandbørste ud til en anden? Så er det ikke noget du bør gøre næste gang du står i samme situation. Læs med her og find ud af hvorfor. 

10 overraskende og geniale måder du kan bruge en tandbørste i...

Når du næste gang er ved at skifte din tandbørste ud med en ny, så vent med at smide din gamle tandbørste ud. Din gamle tandbørste kan...

Armaturer: Sådan vælger du det helt rigtige til dit køkken eller...

Her kan du vælge mellem 10 armaturer til køkken og bad – og blive klogere på, hvad du får for pengene.

Sådan vælger du den helt rigtige vandhane

Vandhanen skal hjælpe dig med at blive ren igen, men ofte står du med beskidte hænder og fumler for at få vandet frem. Læs om de nyeste armaturer der enten er grebsløse eller kan aktiveres med få greb. 

Brug det lille skyl på toilettet korrekt

Alle vil gerne spare penge på vandregningen, men nogle gange skal man bare holde fingrene fra knappen med det lille skyl på toilettet.

6 måder du mishandler dine håndklæder på

Kender du 3-dages-reglen? Nej, vel? Det er på tide at behandle dine håndklæder lidt bedre.

10 fejl, du SKAL undgå i badeværelset

Løse fliser og dårlig udluftning er to af de fejl, som kan koste dig dyrt efter en ombygning af badet. Her er de 10 mest almindelige fejl, der giver villaejere kæmpe streger i regningen.

Nyt tilbehør til badet

Ved at tilføje nyt tilbebør til badeværelset kan du forvandle rummet med få midler. Her finder du masser af inspiration.

Lynkursus: Fjern selv fuger i badet

Du behøver ikke være håndværker for at udskifte de grimme og ødelagte fuger i badeværelset. Følg Gør Det Selv's guide her.