Se hvad du skal overveje, inden du køber badekar.
Se hvad du skal overveje, inden du køber badekar. Foto: iStock

Sådan vælger du det perfekte badekar

Vi guider dig til, hvordan du vælger det det perfekte badekar, der passer både dine behov, dit badeværelse og din stil. Vi har fundet 5 forskellige typer badekar, du kan lade dig inspirere af.

Badekar er hverdagens luksus

Midt i hverdagens trommerum kan der være behov for lidt selvforkælelse – og her er det oplagt med et badekar. Findes der noget mere afstressende i hverdagen end et varmt karbad?

Disse 3 ting skal du overveje, når du vælger badekar

Når du skal ud og købe dit nye badekar, er der 3 ting, du skal overveje:

1. Badeværelsets størrelse

Rummets størrelse og indretning har selvsagt betydning for hvor stort et badekar, du kan have.

Har du et lille badeværelse, kan det være en fordel at vælge et badekar på fødder, som gør det lettere i udtrykket. Det vil give en fornemmelse af et større rum.

Har du derimod et stort badeværelse, kan en placering af badekarret midt i rummet skabe blikfang og give et eksklusivt udtryk. Et stort badeværelse giver også mulighed for at lege med badekarrets form, da der er plads til både kvadratiske, runde, nedsænkede og indbyggede kar.

2. Stil

Badekarrets design skal selvfølgelig også indgå i overvejelserne, så det passer til både din smag og badeværelsets stil.

Er du til en minimalistisk og moderne stil, vil et enkelt badekar i både materiale og form passe godt. Eller måske er du mere til en romantisk og gammeldags stil, hvor et badekar med løvefødder vil passe perfekt ind.

3. Funktion

Badekarrets funktion skal også passe dine behov. Gør op med dig selv, hvilke funktioner badekarret skal opfylde. Måske ønsker du et hverdagsbadekar, som børnene kan bade i, eller måske ønsker du et mere luksuriøst islæt til hverdagen med en spa-funktion.

Hvad end dit behov er, er det vigtigt at have det med i overvejelserne, når du vælger badekar.

5 forskellige badekar

Vi har samlet 5 forskellige badekar, som du kan lade dig inspirere af, når du skal vælge det perfekte badekar. 

1. Indbygget og fuldt integreret badekar

2. Badekar med spa-funktion

3. Badekar med fødder

4. Nedsænket badekar

5. Fritstående badekar

31. oktober 2017
Mere om Bad

Derfor må du ALDRIG dele håndklæder med andre

“Hvad er dog det værste der kan ske?” tænker du sikkert, hvis du lige låner en andens håndklæde efter du har været i bad. Faktisk er der mange ret grunde til, at du hellere burde finde et nyt og rent håndklæde frem.

Alt hvad du behøver at vide om dit toilet

Selvom det måske ikke er det mest spændende emne, så er vedligeholdelse af dit toilet noget du ikke bør tage for givet. Læs med og find ud...

5 tricks, der forhindrer dine spejle i at dugge

Duggede spejle kan være en tidsrøver om morgenen. Med disse 5 tricks kan du spare dig selv for både tid og irritation – hver morgen.

10 trin: Sådan bliver dit badeværelse skinnende rent på rekordtid

Mange af os vil nok helst gerne slippe for at skulle gøre badeværelset rent, og særligt toilettet. Rengøring af badeværelset kan være en udmattende affære, men bare rolig! Vi har fundet en guide til, hvordan du nemmest får et skinnende rent badeværelse. 

4 typer belysning, der giver dig det perfekte badeværelseslys

Lyset på badeværelset spiller en afgørende rolle for både funktionalitet og stemning. Med disse 4 typer belysning får du det perfekte badevæ...

Så mange penge sparer du på at installere en sparebruser

Tænker du over, hvor mange penge du bogstaveligt talt skyller ud i afløbet hver dag? Med en sparebruser bruger du mindre vand og skåner...

8 fejl, du sikkert begår på badeværelset

De fleste af os må nok indrømme, at vi har har smidt lidt hår i toilettet eller haft telefonen med ud på badeværelset. Men det stopper nok hurtigt efter forklaringerne her. 

Nyt badeværelse: Det må du gøre selv og det må du ikke

Det er ikke altid nemt at finde rundt i byggereglerne – hvad må du selv og hvad skal du have en autoriseret til at lave?

Dette er grunden til, at badeforhænget bliver suget ind til kroppen...

Hvorfor kan badeforhænget ikke bare blive på sin plads i brusekabinen? Hvorfor skal det absolut klistre sig fast på dine lår og ryg? Det...

Derfor bør du IKKE dele din tandbørste med andre

Har du også prøvet at glemme din tandbørste og derfor lige lånt en andens? Eller lånt din tandbørste ud til en anden? Så er det ikke noget du bør gøre næste gang du står i samme situation. Læs med her og find ud af hvorfor. 

10 overraskende og geniale måder du kan bruge en tandbørste i...

Når du næste gang er ved at skifte din tandbørste ud med en ny, så vent med at smide din gamle tandbørste ud. Din gamle tandbørste kan...

Armaturer: Sådan vælger du det helt rigtige til dit køkken eller...

Her kan du vælge mellem 10 armaturer til køkken og bad – og blive klogere på, hvad du får for pengene.

Sådan vælger du den helt rigtige vandhane

Vandhanen skal hjælpe dig med at blive ren igen, men ofte står du med beskidte hænder og fumler for at få vandet frem. Læs om de nyeste armaturer der enten er grebsløse eller kan aktiveres med få greb. 

10 fejl, du SKAL undgå i badeværelset

Løse fliser og dårlig udluftning er to af de fejl, som kan koste dig dyrt efter en ombygning af badet. Her er de 10 mest almindelige fejl,...

Nyt tilbehør til badet

Ved at tilføje nyt tilbebør til badeværelset kan du forvandle rummet med få midler. Her finder du masser af inspiration.