8 fejl, som du aldrig må gøre på toilettet.
8 fejl, som du aldrig må gøre på toilettet. Foto: iStock

8 fejl, du sikkert begår på badeværelset

De fleste af os må nok indrømme, at vi har har smidt lidt hår i toilettet eller haft telefonen med ud på badeværelset. Men det stopper nok hurtigt efter forklaringerne her. 

11 af de mest klassiske fejl, der begås på toilettet

Du kan garanteret krydse flere af fejlene af. Vi vil dog vove at påstå, at du vil ændre dine dårlige vaner med det samme, når du har læst disse forklaringer.

1. Toilettet er IKKE en skraldespand

Køkkenrulle, bleer, vatpinde, hygiejnebind og vådservietter hører ikke til i toilettet, men derimod i skraldespanden. De vil stoppe toilettet.

Forsøger du eksempelvis at skylle en enkelt vatpind ud i toilettet, kan det resultere i, at den sætter sig fast i ventilerne. Det betyder, at det tilstoppede system må lukkes og rengøres manuelt – og det kan i sidste ende blive en dyr fornøjelse.

2. Lad aldrig toilettet løbe

Du må aldrig ignorere en rendende lyd fra toilettet. Det kan koste dig dyrt!

Mere præcist kan det, ifølge sparenergi.dk, koste op mod 25.000 kr. årligt, hvis du lader dit toilet løbe. Vandprisen afhænger dog af, hvor du befinder dig i landet, hvilket derfor både kan sænke og højne prisen. 

Se her, hvordan du selv kan reparere et løbende toilet.

3. Få din tandbørste gemt langt væk

Skynd dig at sætte din tandbørste ind i et lukket skab, hvis den ikke allerede er gemt væk.

Hver gang du trækker ud i toilettet, vil der blive spredt massevis af bakterier ud i rummet, da vanddråberne hvirvles op under presset fra skyllet. 

De bittesmå dråber, som øjet ikke ser, kaldes aerosoler. Aerosolerne vil være inficeret af bakterier, hvis der er bakterier i toiletvandet.

Det er netop aerosolerne, der sætter sig på tandbørsten, håndklæder og lignende i rummet. Af samme grund vil det derfor være en god ide at slå toiletbrættet ned, inden du skyller ud. Dog vil det ikke eliminere spredningen af bakterier, men blot reducere mængden.

4. Drik ikke vand fra vandhanen på badeværelset

Du bør holde dig fra at drikke vand fra vandhanen på badeværelset.

Bakterierne fra toilettet vil som sagt suse rundt i rummet – om du tager dine forholdsregler eller ej. Derfor vil de sygdomsfremkaldende bakterier også sætte sig på håndvasken og vandhanen.

5. Skyl ikke ansigtet i håndvasken

Det er en rigtig dårlig ide at fylde håndvasken op med vand og derefter skylle ansigtet i det.

Håndvasken er typisk lige så beskidt og bakteriebefængt som toiletkummen... Skyl derfor altid dit ansigt med rindende vand eller i en grundigt rengjort vask.

6. Smid ikke hår i toilettet

Det er en dårlig vane at smide håret fra afløbsristen eller hårbørsten i toilettet. Det vil samle sig i hårbolde og stoppe systemet til. Det er affald, og håret skal derfor i skraldespanden.

7. Brug ikke din telefon på toilettet

Mange har for vane at tage telefonen med ud på toilettet. Men nu når vi ved, hvor mange baktierer, der kan være på badeværelset, er det en åbenlys dårlig ide at tage telefonen med derud.

Om du lægger den på hylden eller har den i hænderne, vil din telefon blive inficeret af bakterier.

8. Vask dine håndklæder og bademåtte oftere

Håndklæder og bademåtte bliver flittigt brugt i løbet af en dag. Det fugtige og varme miljø på badeværelset giver fantastiske levevilkår for bakterier. Derfor er det vigtigt at vaske tekstilerne jævnligt.

Se her, hvor ofte du bør vaske håndklæderne.

Er bademåtten af stof, skal den vaskes en gang om ugen. 

18. august 2017
Mere om Bad

Derfor må du ALDRIG dele håndklæder med andre

“Hvad er dog det værste der kan ske?” tænker du sikkert, hvis du lige låner en andens håndklæde efter du har været i bad. Faktisk er der mange ret grunde til, at du hellere burde finde et nyt og rent håndklæde frem.

Alt hvad du behøver at vide om dit toilet

Selvom det måske ikke er det mest spændende emne, så er vedligeholdelse af dit toilet noget du ikke bør tage for givet. Læs med og find ud...

5 tricks, der forhindrer dine spejle i at dugge

Duggede spejle kan være en tidsrøver om morgenen. Med disse 5 tricks kan du spare dig selv for både tid og irritation – hver morgen.

10 trin: Sådan bliver dit badeværelse skinnende rent på rekordtid

Mange af os vil nok helst gerne slippe for at skulle gøre badeværelset rent, og særligt toilettet. Rengøring af badeværelset kan være en udmattende affære, men bare rolig! Vi har fundet en guide til, hvordan du nemmest får et skinnende rent badeværelse. 

Sådan vælger du det perfekte badekar

Vi guider dig til, hvordan du vælger det det perfekte badekar, der passer både dine behov, dit badeværelse og din stil. Vi har fundet 5...

4 typer belysning, der giver dig det perfekte badeværelseslys

Lyset på badeværelset spiller en afgørende rolle for både funktionalitet og stemning. Med disse 4 typer belysning får du det perfekte badevæ...

Så mange penge sparer du på at installere en sparebruser

Tænker du over, hvor mange penge du bogstaveligt talt skyller ud i afløbet hver dag? Med en sparebruser bruger du mindre vand og skåner både pengepungen og miljøet. Læs med og find ud af hvor mange penge, du egentlig kan spare.

Sådan får du mest muligt ud af pladsen på dit lille badeværelse

Det gælder om at udnytte kvadratmeterne optimalt, når det lille badeværelse skal indrettes. Vi har samlet 8 tips til, hvordan du kan få det...

Nyt badeværelse: Det må du gøre selv og det må du ikke

Det er ikke altid nemt at finde rundt i byggereglerne – hvad må du selv og hvad skal du have en autoriseret til at lave?

Dette er grunden til, at badeforhænget bliver suget ind til kroppen...

Hvorfor kan badeforhænget ikke bare blive på sin plads i brusekabinen? Hvorfor skal det absolut klistre sig fast på dine lår og ryg? Det kan du endeligt få det endegyldige svar på her.

10 ting du skal vide før du renoverer badeværelset

Skal du renovere badeværelset eller bygge et nyt? Her er tipsene og reglerne du bør kende, inden du går i gang.

Derfor bør du IKKE dele din tandbørste med andre

Har du også prøvet at glemme din tandbørste og derfor lige lånt en andens? Eller lånt din tandbørste ud til en anden? Så er det ikke noget...

10 overraskende og geniale måder du kan bruge en tandbørste i...

Når du næste gang er ved at skifte din tandbørste ud med en ny, så vent med at smide din gamle tandbørste ud. Din gamle tandbørste kan nemlig tjene et sidste formål til rengøringen i dit hjem.

Armaturer: Sådan vælger du det helt rigtige til dit køkken eller...

Her kan du vælge mellem 10 armaturer til køkken og bad – og blive klogere på, hvad du får for pengene.

Sådan vælger du den helt rigtige vandhane

Vandhanen skal hjælpe dig med at blive ren igen, men ofte står du med beskidte hænder og fumler for at få vandet frem. Læs om de nyeste...