8 fejl, som du aldrig må gøre på toilettet.
8 fejl, som du aldrig må gøre på toilettet. Foto: iStock

8 fejl, du sikkert begår på badeværelset

De fleste af os må nok indrømme, at vi har har smidt lidt hår i toilettet eller haft telefonen med ud på badeværelset. Men det stopper nok hurtigt efter forklaringerne her. 

Af: Nana Kristensen, 18. august 2017

11 af de mest klassiske fejl, der begås på toilettet

Du kan garanteret krydse flere af fejlene af. Vi vil dog vove at påstå, at du vil ændre dine dårlige vaner med det samme, når du har læst disse forklaringer.

1. Toilettet er IKKE en skraldespand

Køkkenrulle, bleer, vatpinde, hygiejnebind og vådservietter hører ikke til i toilettet, men derimod i skraldespanden. De vil stoppe toilettet.

Forsøger du eksempelvis at skylle en enkelt vatpind ud i toilettet, kan det resultere i, at den sætter sig fast i ventilerne. Det betyder, at det tilstoppede system må lukkes og rengøres manuelt – og det kan i sidste ende blive en dyr fornøjelse.

2. Lad aldrig toilettet løbe

Du må aldrig ignorere en rendende lyd fra toilettet. Det kan koste dig dyrt!

Mere præcist kan det, ifølge sparenergi.dk, koste op mod 25.000 kr. årligt, hvis du lader dit toilet løbe. Vandprisen afhænger dog af, hvor du befinder dig i landet, hvilket derfor både kan sænke og højne prisen. 

Se her, hvordan du selv kan reparere et løbende toilet.

3. Få din tandbørste gemt langt væk

Skynd dig at sætte din tandbørste ind i et lukket skab, hvis den ikke allerede er gemt væk.

Hver gang du trækker ud i toilettet, vil der blive spredt massevis af bakterier ud i rummet, da vanddråberne hvirvles op under presset fra skyllet. 

De bittesmå dråber, som øjet ikke ser, kaldes aerosoler. Aerosolerne vil være inficeret af bakterier, hvis der er bakterier i toiletvandet.

Det er netop aerosolerne, der sætter sig på tandbørsten, håndklæder og lignende i rummet. Af samme grund vil det derfor være en god ide at slå toiletbrættet ned, inden du skyller ud. Dog vil det ikke eliminere spredningen af bakterier, men blot reducere mængden.

4. Drik ikke vand fra vandhanen på badeværelset

Du bør holde dig fra at drikke vand fra vandhanen på badeværelset.

Bakterierne fra toilettet vil som sagt suse rundt i rummet – om du tager dine forholdsregler eller ej. Derfor vil de sygdomsfremkaldende bakterier også sætte sig på håndvasken og vandhanen.

5. Skyl ikke ansigtet i håndvasken

Det er en rigtig dårlig ide at fylde håndvasken op med vand og derefter skylle ansigtet i det.

Håndvasken er typisk lige så beskidt og bakteriebefængt som toiletkummen... Skyl derfor altid dit ansigt med rindende vand eller i en grundigt rengjort vask.

6. Smid ikke hår i toilettet

Det er en dårlig vane at smide håret fra afløbsristen eller hårbørsten i toilettet. Det vil samle sig i hårbolde og stoppe systemet til. Det er affald, og håret skal derfor i skraldespanden.

7. Brug ikke din telefon på toilettet

Mange har for vane at tage telefonen med ud på toilettet. Men nu når vi ved, hvor mange baktierer, der kan være på badeværelset, er det en åbenlys dårlig ide at tage telefonen med derud.

Om du lægger den på hylden eller har den i hænderne, vil din telefon blive inficeret af bakterier.

8. Vask dine håndklæder og bademåtte oftere

Håndklæder og bademåtte bliver flittigt brugt i løbet af en dag. Det fugtige og varme miljø på badeværelset giver fantastiske levevilkår for bakterier. Derfor er det vigtigt at vaske tekstilerne jævnligt.

Se her, hvor ofte du bør vaske håndklæderne.

Er bademåtten af stof, skal den vaskes en gang om ugen. 

18. august 2017 Nana Kristensen
Mere om Bad

Corona: Danskerne tømte butikkerne for dette armatur

Pandemien resulterer i efterspørgsel efter produkter, vi ikke før anså som nødvendige. For eksempel er salget af et helt særligt armatur sendt på himmelflugt. Her kan du læse om det populære produkt.

Derfor må du ALDRIG dele håndklæder med andre

“Hvad er dog det værste der kan ske?” tænker du sikkert, hvis du lige låner en andens håndklæde efter du har været i bad. Faktisk er der...

5 tricks, der forhindrer dine spejle i at dugge

Duggede spejle kan være en tidsrøver om morgenen. Med disse 5 tricks kan du spare dig selv for både tid og irritation – hver morgen.

Sådan vælger du det perfekte badekar

Vi guider dig til, hvordan du vælger det det perfekte badekar, der passer både dine behov, dit badeværelse og din stil. Vi har fundet 5 forskellige typer badekar, du kan lade dig inspirere af.

4 typer belysning, der giver dig det perfekte badeværelseslys

Lyset på badeværelset spiller en afgørende rolle for både funktionalitet og stemning. Med disse 4 typer belysning får du det perfekte badevæ...

5 ting du bør vide, før du investerer i en ny bruser

Går du med tanker om at købe en ny bruser, er der et nogle ting, du bør være opmærksom på, så du sikrer dig, at du kommer hjem med det helt...

Derfor bør du IKKE dele din tandbørste med andre

Har du også prøvet at glemme din tandbørste og derfor lige lånt en andens? Eller lånt din tandbørste ud til en anden? Så er det ikke noget du bør gøre næste gang du står i samme situation. Læs med her og find ud af hvorfor. 

10 overraskende og geniale måder du kan bruge en tandbørste i...

Når du næste gang er ved at skifte din tandbørste ud med en ny, så vent med at smide din gamle tandbørste ud. Din gamle tandbørste kan...

Armaturer: Sådan vælger du det helt rigtige til dit køkken eller...

Her kan du vælge mellem 10 armaturer til køkken og bad – og blive klogere på, hvad du får for pengene.

Sådan vælger du den helt rigtige vandhane

Vandhanen skal hjælpe dig med at blive ren igen, men ofte står du med beskidte hænder og fumler for at få vandet frem. Læs om de nyeste armaturer der enten er grebsløse eller kan aktiveres med få greb. 

Brug det lille skyl på toilettet korrekt

Alle vil gerne spare penge på vandregningen, men nogle gange skal man bare holde fingrene fra knappen med det lille skyl på toilettet.

6 måder du mishandler dine håndklæder på

Kender du 3-dages-reglen? Nej, vel? Det er på tide at behandle dine håndklæder lidt bedre.

10 fejl, du SKAL undgå i badeværelset

Løse fliser og dårlig udluftning er to af de fejl, som kan koste dig dyrt efter en ombygning af badet. Her er de 10 mest almindelige fejl, der giver villaejere kæmpe streger i regningen.

Nyt tilbehør til badet

Ved at tilføje nyt tilbebør til badeværelset kan du forvandle rummet med få midler. Her finder du masser af inspiration.

Lynkursus: Fjern selv fuger i badet

Du behøver ikke være håndværker for at udskifte de grimme og ødelagte fuger i badeværelset. Følg Gør Det Selv's guide her.