Foto: iStock

10 trin: Sådan bliver dit badeværelse skinnende rent på rekordtid

Mange af os vil nok helst gerne slippe for at skulle gøre badeværelset rent. Særligt toilettet. Rengøring af badeværelset kan være en udmattende affære, men bare rolig! Vi giver dig en guide til, hvordan du nemmest får et skinnende rent badeværelse. 

Af: Louise Ankerstjerne Olsen, 14. juni 2018

Ryd badeværelsets overflader

Start med at fjerne alle toiletsager fra overfladerne fra badeværelset, og smid brugte håndlæder direkte i vaskemaskinen. Udnyt lejligheden til at få ryddet ud i dine toiletsager og få pakket unødvendige ting væk. 

Forbehandl vask, badekar og fliser

Spray derefter håndvask, badekar og fliser med en universal desinficerende rens. Spray også ydersiden af toilettet, toilettets låg, overfladen og undersiden af toiletsædet, kanten på kummen samt væggen bag toilettet. Lad rensen sidde på overfladerne i 5-10 minutter og tør af.

Læs også: Gulvvask - guide til vask af forskellige gulvtyper

Start med den øvre del af badeværelset

Støv af øverst på døren til badeværelset, på vinduesrammer, skabe og lamper. Rengør badeværelsesspejlet med glasrens og en mikrofiberklud i en s-formet bevægelse fra top til bund. 

Fortsæt til den midterste og nederste del af rummet

Brug en mikrofiberklud let fugtet med desinficerende rens til at tørre af på håndklædeholdere, vindueskarme, toiletpapirsholdere og fodlister. Arbejd dig rundt i rummet som en cirkel, så du kan holde styr på, om du husker det hele. 

Rengør badeværelsets overflader

Spray alle overflader med desinficerende rens og tør af med en mikrofiberklud. Tør derefter også alle elementer af som normalt står på overfladerne, som for eksempel din sæbedispenser, og stil dem tilbage på deres pladser på badeværelset.

Læs også: Fjern vanskelige pletter på tekstiler 

Skrub vasken og tøm skraldespanden

Gå i gang med at skrubbe vasken og særligt ved afløbet. Brug evt. en rens mod kalk og snavs og lad det sidde lidt. Skyl af, og tør vasken og armaturet af med en ren klud. Tøm også skraldespanden og tør den evt. af på ydersiden med en klud.

Rengør toilettet indvendigt

Brug derefter en toiletrens til at gøre indersiden af toiletkummen rent. Det er vigtigt, at du tørrer den desinficerende spray af inden du bruger toiletrens, da de to midler i kombination kan udvikle giftgasser, som kan være farlige. Skrub grundigt med toiletbørsten og skyl ud. Slå toiletbrættet ned over toiletbørsten, så børsten sidder i spænd, og lad den dryppe af inden børste sættes tilbage i dens holder.

Læs også: Fjern kalken i badeværelset

Tør forbehandlede vægge af

Efter rengøring af toilettet, fortsæt til væggene. Tør de forbehandlede vægge omkring toilettet af med køkkenrulle. Brug derefter en skrubbesvamp til at rense væggene i brusekabinen og badekarret, og skyl efter med varmt vand.

Brug en gulvskaber i brusekabinen

Få vandet og dermed fugten væk fra brusekabinen ved at bruge en gulvskraber. På den måde undgår du også, at vandet efterlader kalk på dine fliser i kabinen.   

Støvsug og vask badeværelsesgulvet

Slut rengøringen af dit badeværelse af med at støvsuge og vaske gulvet. Start længst væk fra døren og arbejd dig igennem rummet. De steder, hvor du ikke kan komme til med din gulvmoppe, må du ned på knæ og vaske med en mikrofiberklud. 

 

Kilde: realsimple.com

14. juni 2018 Louise Ankerstjerne Olsen
Mere om Bad

Corona: Danskerne tømte butikkerne for dette armatur

Pandemien resulterer i efterspørgsel efter produkter, vi ikke før anså som nødvendige. For eksempel er salget af et helt særligt armatur sendt på himmelflugt. Her kan du læse om det populære produkt.

Derfor må du ALDRIG dele håndklæder med andre

“Hvad er dog det værste der kan ske?” tænker du sikkert, hvis du lige låner en andens håndklæde efter du har været i bad. Faktisk er der...

5 tricks, der forhindrer dine spejle i at dugge

Duggede spejle kan være en tidsrøver om morgenen. Med disse 5 tricks kan du spare dig selv for både tid og irritation – hver morgen.

Sådan vælger du det perfekte badekar

Vi guider dig til, hvordan du vælger det det perfekte badekar, der passer både dine behov, dit badeværelse og din stil. Vi har fundet 5 forskellige typer badekar, du kan lade dig inspirere af.

4 typer belysning, der giver dig det perfekte badeværelseslys

Lyset på badeværelset spiller en afgørende rolle for både funktionalitet og stemning. Med disse 4 typer belysning får du det perfekte badevæ...

8 fejl, du sikkert begår på badeværelset

De fleste af os må nok indrømme, at vi har har smidt lidt hår i toilettet eller haft telefonen med ud på badeværelset. Men det stopper nok...

5 ting du bør vide, før du investerer i en ny bruser

Går du med tanker om at købe en ny bruser, er der et nogle ting, du bør være opmærksom på, så du sikrer dig, at du kommer hjem med det helt rigtige. Læs med her og få fem gode råd til, hvad du særligt bør holde øje med for at slippe for unødvendige huller i væggen, fejlkøb og for at være sikker på, at du træffer det mest miljøvenlige valg. Her er 5 gode råd fra Grohe.

Derfor bør du IKKE dele din tandbørste med andre

Har du også prøvet at glemme din tandbørste og derfor lige lånt en andens? Eller lånt din tandbørste ud til en anden? Så er det ikke noget...

10 overraskende og geniale måder du kan bruge en tandbørste i...

Når du næste gang er ved at skifte din tandbørste ud med en ny, så vent med at smide din gamle tandbørste ud. Din gamle tandbørste kan...

Armaturer: Sådan vælger du det helt rigtige til dit køkken eller...

Her kan du vælge mellem 10 armaturer til køkken og  bad – og blive klogere på, hvad du får for pengene.

Sådan vælger du den helt rigtige vandhane

Vandhanen skal hjælpe dig med at blive ren igen, men ofte står du med beskidte hænder og fumler for at få vandet frem. Læs om de nyeste...

Brug det lille skyl på toilettet korrekt

Alle vil gerne spare penge på vandregningen, men nogle gange skal man bare holde fingrene fra knappen med det lille skyl på toilettet.

10 fejl, du SKAL undgå i badeværelset

Løse fliser og dårlig udluftning er to af de fejl, som kan koste dig dyrt efter en ombygning af badet. Her er de 10 mest almindelige fejl, der giver villaejere kæmpe streger i regningen.

Nyt tilbehør til badet

Ved at tilføje nyt tilbebør til badeværelset kan du forvandle rummet med få midler. Her finder du masser af inspiration.

Lynkursus: Fjern selv fuger i badet

Du behøver ikke være håndværker for at udskifte de grimme og ødelagte fuger i badeværelset. Følg Gør Det Selv's guide her.