Din gamle tandbørste kan bruges til rengøringen i dit hjem.
Din gamle tandbørste kan bruges til rengøringen i dit hjem. Foto: iStock

10 overraskende og geniale måder du kan bruge en tandbørste i rengøringen

Når du næste gang er ved at skifte din tandbørste ud med en ny, så vent med at smide din gamle tandbørste ud. Din gamle tandbørste kan nemlig tjene et sidste formål til rengøringen i dit hjem.

Lad din gamle tandbørste hjælpe dig i hjørner og kroge

Der findes steder i hjemmet, som er svære at komme til med vand og sæbe. Det resulterer desværre ofte i, at bakterier og snavs ophober sig over længere tid, hvilket i sidste ende kan blive direkte uhygiejnisk for dig og din familie.

Vi giver dig derfor disse 10 smarte tips til, hvordan du kan komme skidtet til livs med din gamle tandbørste.

Forebyg og fjern kalkaflejringerne på badeværelset og i køkkenet

1. Kanten mellem vasken og bordpladen

Mener du, at din håndvask og bordplade er rene nok? Så har du sandsynligvise ikke overvejet alt det skidt og snavs, der samler sig i revnen mellem de to. Giv revnen en tur med din gamle tandbørste og lidt sæbevand – du vil blive overrasket og hvor meget gammelt snavs, der kan gemme sig.

2. Afløb og armaturer

Armaturer og afløb gemmer også ofte på en blanding mellem kalk og snavs rundt i kanterne, der kan være svære at komme til med rengøringsvampe og klude. Brug din gamle tandbørste til at få dine afløb og armaturer skinnende rene.

Tip: Hvis der er kalk, kan du lægge lidt vat rundt omkring de udsatte steder på armaturet og afløbet. Kom derefter lidt husholdningseddike udover vattet til det er helt gennemfugtet. Efter en times tid fjernes vattet og kalken vil nemt kunne skrubbes af med en tandbørste. Er der meget kalk, gentaget processen.

3. Dørkarme og vindueskarme

Undrer du dig nogensinde over, hvordan dine dør- og vinduskarme bliver så beskidte helt inde i hjørnerne? Det skyldes blandt andet, at insekter bruger de små revner i karmene til at lægge pupper og fange andre insekter.

Der ophober sig således hurtigt snavs i karmene, som kan være svært at fjerne med en klud. Her kommer din gamle tandbørste ind i billedet. Den lille børste kan nemlig uden besvær løsne de gamle pupper og spindelvævet med lidt varmt vand og sæbe. 

4. Stikkontakter og stikdåser

Stikkontakter og stikdåser bliver over tid fyldt med snavs og bakterier, da vi rør ved dem til daglig. Derudover er strømstik indrettet med kroge og hjørner, som nemt samler på snavs. Brug derfor din tandbørste til at få bugt med snavset.

Du kan selv bygge en radiatorskjuler nemt og billigt.

5. Termostater og radiatorer

Termostater på radiatorer er ligeledes særligt udsatte for bakterier, der overføres ved berøring. Brug din gamle tandbørste til at få fat på snavs i termostatens riller – medmindre din termostat selvfølgelig er helt glat.

Ofte er der ligeledes fordybninger og riller på radiatorer, som din gamle tandbørste uden problemer kan komme til.

6. Smykker

Dine smykker kan nemt samle på snavs i diverse hjørner og kanter, som kan være svære at fjerne. Endnu en gang er din gamle tandbørste guld værd. Børsterne kan nemlig nå helt ind til snavset, så dine smykker kan blive rene og skinnende på ny. Her bør du dog sikre, at børsten ikke er for hård, så du undgår ridser på dine smykker.

7. Kanten i toiletkummen

Det kan være svært at komme til med toiletbørsten på undersiden af toiletkummen under toiletsædet. Med en tandbørste kan du komme til, der hvor toiletbørsten ikke kan.

8. Fuger mellem klinkerne på badeværelset

Det er ikke altid at rengøringssvampe og klude kan rengøre ordenligt mellem klinkerne på badeværelsesgulvet eller i brusekabinen. Brug derfor din gamle tandbørste til at fjerne kalk og indtørrede sæberester mellem klinkerne.

9. Lister i døren på køleskabet

Du tænker måske ikke over det, men tætningslisten på køleskabet samler snavs og bakterier hen over tid, som du ikke ønsker i nærheden af din mad. Din gamle tandbørste er god at rense listerne med, da børsterne kan nå helt ind i sprækkerne.

En miljørigtig rensning af rør og vandlås sparer miljøet og dig selv for unødig gift.

10. Tastaturet på din computer

Sidst, men ikke mindst, er tandbørsten nyttig, når det kommer til at fjerne krummer og andre små madrester fra tastaturet på din bærbare computer. Børsterne kan desuden nå ned mellem tasterne og fjerne nullermænd og støv under tasterne. Pas dog på med ikke at skrubbe for hårdt, så du ridser tasterne.

18. juni 2018
Mere om Bad

Derfor må du ALDRIG dele håndklæder med andre

“Hvad er dog det værste der kan ske?” tænker du sikkert, hvis du lige låner en andens håndklæde efter du har været i bad. Faktisk er der mange ret grunde til, at du hellere burde finde et nyt og rent håndklæde frem.

Alt hvad du behøver at vide om dit toilet

Selvom det måske ikke er det mest spændende emne, så er vedligeholdelse af dit toilet noget du ikke bør tage for givet. Læs med og find ud...

5 tricks, der forhindrer dine spejle i at dugge

Duggede spejle kan være en tidsrøver om morgenen. Med disse 5 tricks kan du spare dig selv for både tid og irritation – hver morgen.

10 trin: Sådan bliver dit badeværelse skinnende rent på rekordtid

Mange af os vil nok helst gerne slippe for at skulle gøre badeværelset rent, og særligt toilettet. Rengøring af badeværelset kan være en udmattende affære, men bare rolig! Vi har fundet en guide til, hvordan du nemmest får et skinnende rent badeværelse. 

Sådan vælger du det perfekte badekar

Vi guider dig til, hvordan du vælger det det perfekte badekar, der passer både dine behov, dit badeværelse og din stil. Vi har fundet 5...

4 typer belysning, der giver dig det perfekte badeværelseslys

Lyset på badeværelset spiller en afgørende rolle for både funktionalitet og stemning. Med disse 4 typer belysning får du det perfekte badevæ...

Så mange penge sparer du på at installere en sparebruser

Tænker du over, hvor mange penge du bogstaveligt talt skyller ud i afløbet hver dag? Med en sparebruser bruger du mindre vand og skåner både pengepungen og miljøet. Læs med og find ud af hvor mange penge, du egentlig kan spare.

8 fejl, du sikkert begår på badeværelset

De fleste af os må nok indrømme, at vi har har smidt lidt hår i toilettet eller haft telefonen med ud på badeværelset. Men det stopper nok...

Nyt badeværelse: Det må du gøre selv og det må du ikke

Det er ikke altid nemt at finde rundt i byggereglerne – hvad må du selv og hvad skal du have en autoriseret til at lave?

Dette er grunden til, at badeforhænget bliver suget ind til kroppen...

Hvorfor kan badeforhænget ikke bare blive på sin plads i brusekabinen? Hvorfor skal det absolut klistre sig fast på dine lår og ryg? Det kan du endeligt få det endegyldige svar på her.

Derfor bør du IKKE dele din tandbørste med andre

Har du også prøvet at glemme din tandbørste og derfor lige lånt en andens? Eller lånt din tandbørste ud til en anden? Så er det ikke noget...

Armaturer: Sådan vælger du det helt rigtige til dit køkken eller...

Her kan du vælge mellem 10 armaturer til køkken og bad – og blive klogere på, hvad du får for pengene.

Sådan vælger du den helt rigtige vandhane

Vandhanen skal hjælpe dig med at blive ren igen, men ofte står du med beskidte hænder og fumler for at få vandet frem. Læs om de nyeste armaturer der enten er grebsløse eller kan aktiveres med få greb. 

10 fejl, du SKAL undgå i badeværelset

Løse fliser og dårlig udluftning er to af de fejl, som kan koste dig dyrt efter en ombygning af badet. Her er de 10 mest almindelige fejl,...

Nyt tilbehør til badet

Ved at tilføje nyt tilbebør til badeværelset kan du forvandle rummet med få midler. Her finder du masser af inspiration.