Foto: Ann-Sofie Ostenfeld

Ann-Sofie: Her finder jeg unikt vintage keramik

Keramik er populær i boligindretningen lige nu, og Ann-Sofie er den heldige ejer af masser af unikt vintage keramik. Se en del af hendes samling, og find ud af, hvor hun tager på loppejagt.

Af: Ann-Sofie Ostenfeld, 18. maj 2015

Hjemme hos os har vi altid været vilde med keramik, og især vintage keramik, som vi finder rundt omkring i landet på diverse loppemarkeder og gårde. Vi ejer også keramik, der ikke er vintage, men så er det som oftest fra små opkommende keramikere. Det skyldes, at vi begge som udgangspunkt ikke bryder os om masseproducerede ting. Nogle vil måske kalde os for snobber, men det handler ikke om at det skal være dyrt, tværtimod. Vi ser blot en ekstra værdi i at have noget som ikke alle andre har. Unika er bare bedre.

Her finder jeg de bedste keramikfund

Når vi er på loppejagt, så er vi generelt åbne for at købe alt, så længe at det er gammelt og i god stand. Vi har dog de samme ting, som vi altid kigger efter - det er kopper, tallerkner, skåle, fade og lysestager. Der er mange gode loppemarkeder i København, men tingene her er oftest en del dyrere end væk fra byen.

Skal man finde gode og billige keramikfund, så skal man søge mod vest eller syd på Sjælland. Lolland, Falster og Møn har også et godt udvalg af loppemarkeder og gårde, der sælger loppeting. Det samme har Fyn og Jylland, men her kommer vi ikke så tit, da det er for langt væk hjemmefra for os. Til gengæld tager vi ofte til Sverige, hvor der er et hav af loppis i hele Skåne. Vi bor så tæt på Øresundsbroen, at det tager os kortere tid at komme til Sverige end for eksempel til Fyn.

Læs også: Ann-Sofie: Sådan får jeg plads til alle mine krea-ting

Det interessante ved Sverige er det anderledes udvalg af keramik. I Danmark finder vi mest dansk og vesttysk keramik, som er enkelt og råt i stilen, mens vi i Sverige naturligvis finder meget svensk keramik, som er mere lyst og romantisk i stilen.

Ikke to ting er ens

Vi har stort set ikke to ens kopper, men til gengæld har vi mange. Der er noget over kopper, de er både smukke og hyggelige, og så bruger man dem hver dag. Det er helt med vilje, at vores kopper ikke er ens, fordi jeg synes, at det giver et nuanceret indspark til borddækningen, når forskellige små kunstobjekter står på rad og række.

I min verden ville et bord dækket med helt ens kopper, være som at gå på museum og se et fuldstændig ens maleri hænge otte gange ved siden af hinanden på væggen - det er ikke særlig inspirerende.

Tallerkner har jeg det en smule anderledes med. Her kan jeg godt lide at de er ens, da der skal serveres mad på dem. Vi spiser på hvide tallerkner herhjemme, som nemt kan kombineres med vores samling af forskellige vintage tallerkner. Flere af dem er meget farverige, og vi bruger dem i højere grad som fade til at servere maden på.

Læs også: Status efter 3 måneder i huset

Keramik i alle rum

Vi har også rigtig mange keramik skåle, fade og krukker. Både nogle som vi bruger i vores køkken til diverse servering, og til pynt i resten af huset. Der er faktisk ikke et eneste rum uden keramik.

Vi har især mange keramik krukker og skåle, som pynter i stuen. Mange vintage krukker med planter i, og skåle og fade, der pynter på reoler og borde. Jeg er glad for hvert eneste stykke keramik, og hvis jeg blev spurgt om hvilket stykke keramik, der er mit yndlings, så tror jeg faktisk ikke at jeg ville kunne svare på spørgsmålet. Det er rart at være omgivet af fine ting.

18. maj 2015 Ann-Sofie Ostenfeld
Mere om Huset

Aftale vedtaget: Sådan skal du sortere dit affald fremover

Tirsdag præsenterede regeringen en ny affaldsaftale, som blandt andet indebærer, at danskere fremover skal affaldssortere i flere kategorier.

Nyt forslag: Nu skal du sortere 10 typer affald

Danskerne skal sortere affald i langt flere kategorier end hidtil. Det mener regeringen, som netop er kommet med et nyt forslag om affaldsso...

Det er blevet populært at købe byggegrunde

Stadig flere danskere vælger at få opført deres nye hus fra bunden. Antallet af solgte byggegrunde overgik sig selv i 2019

Flere vælger at bygge til på villaen

Mangel på plads får flere og flere til at bygge til, viser nye tal.

9 tips til at forny dit køkken

Du behøver ikke købe et helt nyt køkken for at realisere drømmen om fornyelse i dit køkken. Her er 9 tips til, hvordan du kan få oplevelsen...

Kvinder er mere klimabevidste end mænd

Til gengæld er mænd mere tilbøjelige til at læse og forstå Energirapporten i en bolighandel. Sådan lyder nogle af konklusionerne i landsdækk...

Gevinst for danske sommerhusejere

  En tur i sommerhuset er blevet et populært alternativ til udenlandsrejser, når ferietiden er over os. Det kan ses på antallet af sommerhuse, der, blev solgt til overpris i 2019. Dette tal er nemlig helt oppe på 5%, hvor det i 2010, kun lå på 2%.

Guide: 5 tips til at gøre boligen klar til salg

Din bolig skal sælges, og du vil gerne øge dine chancer for at få den solgt. Her får du 5 tips til, hvordan du gør boligen salgsklar, uden...

Her gav boligsælgere størst nedslag i prisen i 2019

Den generelt store efterspørgsel på huse i 2019 gjorde det sværere for køberne at forhandle sig frem til et nedslag i prisen. Flere steder...

Der er overraskende mange penge i dine gamle byggematerialer

Er du i færd med at skrotte bunken af gamle byggematerialer, der ligget i haven eller skuret i flere år, så læs lige med her først. Mange byggematerialer er nemlig utroligt dyre at købe fra ny, og derfor er de også mange penge værd i brugt tilstand. Og så er det godt for klimaet at genbruge materialerne.

Her er de største fejl du kan begå med brandalarmer

Vintermånederne er højsæson for brande i hjemmet. Det får salget af brandalarmer til at slå rekord år for år. Men brugen af brandalarmer er...

Derfor kan du glæde dig over at være boligejer lige nu

December måned er for mange familier lig med hyggelige juletraditioner såsom julemad og konfekt, som især børnene holder af. Men i år er...

7 ting du aldrig må støvsuge op - pas på støvsugeren

Alle, der har prøvet at stå med en ukampdygtig støvsuger ved, hvor uundværlig den er i husholdningen. Netop derfor har vi samlet 7 ting, du helst skal holde dig fra, hvis din støvsuger skal have et langt og lykkeligt liv.

Sådan forebygger du skader på dit hus i stormvejr

Foråret byder traditionen tro på blæst og regn. Læs her, hvordan du forebygger skader på dit hus i stormvejr.

Sådan reducerer du din boligs CO2-aftryk og sparer på varmeregninge...

Flyrejser, kødindtag og et stort forbrug… Vi hører ofte om de store klimasyndere, som vi bør mindske brugen af, hvis vi sammen skal skabe...