Ann-Sofie: Her finder jeg unikt vintage keramik

Huset

Keramik er populær i boligindretningen lige nu, og Ann-Sofie er den heldige ejer af masser af unikt vintage keramik. Se en del af hendes samling, og find ud af, hvor hun tager på loppejagt.

Foto: Ann-Sofie Ostenfeld

Hjemme hos os har vi altid været vilde med keramik, og især vintage keramik, som vi finder rundt omkring i landet på diverse loppemarkeder og gårde. Vi ejer også keramik, der ikke er vintage, men så er det som oftest fra små opkommende keramikere. Det skyldes, at vi begge som udgangspunkt ikke bryder os om masseproducerede ting. Nogle vil måske kalde os for snobber, men det handler ikke om at det skal være dyrt, tværtimod. Vi ser blot en ekstra værdi i at have noget som ikke alle andre har. Unika er bare bedre.

Her finder jeg de bedste keramikfund

Når vi er på loppejagt, så er vi generelt åbne for at købe alt, så længe at det er gammelt og i god stand. Vi har dog de samme ting, som vi altid kigger efter - det er kopper, tallerkner, skåle, fade og lysestager. Der er mange gode loppemarkeder i København, men tingene her er oftest en del dyrere end væk fra byen.

Skal man finde gode og billige keramikfund, så skal man søge mod vest eller syd på Sjælland. Lolland, Falster og Møn har også et godt udvalg af loppemarkeder og gårde, der sælger loppeting. Det samme har Fyn og Jylland, men her kommer vi ikke så tit, da det er for langt væk hjemmefra for os. Til gengæld tager vi ofte til Sverige, hvor der er et hav af loppis i hele Skåne. Vi bor så tæt på Øresundsbroen, at det tager os kortere tid at komme til Sverige end for eksempel til Fyn.

Læs også: Ann-Sofie: Sådan får jeg plads til alle mine krea-ting

Det interessante ved Sverige er det anderledes udvalg af keramik. I Danmark finder vi mest dansk og vesttysk keramik, som er enkelt og råt i stilen, mens vi i Sverige naturligvis finder meget svensk keramik, som er mere lyst og romantisk i stilen.

Ikke to ting er ens

Vi har stort set ikke to ens kopper, men til gengæld har vi mange. Der er noget over kopper, de er både smukke og hyggelige, og så bruger man dem hver dag. Det er helt med vilje, at vores kopper ikke er ens, fordi jeg synes, at det giver et nuanceret indspark til borddækningen, når forskellige små kunstobjekter står på rad og række.

I min verden ville et bord dækket med helt ens kopper, være som at gå på museum og se et fuldstændig ens maleri hænge otte gange ved siden af hinanden på væggen - det er ikke særlig inspirerende.

Tallerkner har jeg det en smule anderledes med. Her kan jeg godt lide at de er ens, da der skal serveres mad på dem. Vi spiser på hvide tallerkner herhjemme, som nemt kan kombineres med vores samling af forskellige vintage tallerkner. Flere af dem er meget farverige, og vi bruger dem i højere grad som fade til at servere maden på.

Læs også: Status efter 3 måneder i huset

Keramik i alle rum

Vi har også rigtig mange keramik skåle, fade og krukker. Både nogle som vi bruger i vores køkken til diverse servering, og til pynt i resten af huset. Der er faktisk ikke et eneste rum uden keramik.

Vi har især mange keramik krukker og skåle, som pynter i stuen. Mange vintage krukker med planter i, og skåle og fade, der pynter på reoler og borde. Jeg er glad for hvert eneste stykke keramik, og hvis jeg blev spurgt om hvilket stykke keramik, der er mit yndlings, så tror jeg faktisk ikke at jeg ville kunne svare på spørgsmålet. Det er rart at være omgivet af fine ting.

18. maj 2015
Mere om Huset

Bliv gammel i dit hus - på den gode måde

Huset Selv om det er en fjern fremtid, så er det fornuftigt i god tid at gå jeres hus igennem og overveje, om det er indrettet hensigtsmæssigt til alderdommen.

Våde mursten koster på varmeregningen

Huset Bor du i muret parcelhus, kan du spare ca. 12 % på varmeregningen ved at holde murstenene tørre.

Skræm edderkopper væk uden gift

Huset Vi varsler edderkoppe-invasion i år, og derfor får du et par giftfri tips til at holde de små kryb væk - se også videoen! Du tror, det er...

Damprenser til fliser, tekstiler og vinduer

Huset En damprenser gør rent i dyben - uden brug af kemikalier. Brug damprenseren til at rengøre bl.a. fliser, klinker, vægge, ovn, tekstiler og vinduer.

Ann-Sofie: Sådan får jeg plads til mine krea-ting

Huset Ann-Sofie og Rolf har købt et stort hus, men alligevel betyder det meget - især for hende - at opbevare ting med affektionsværdi rigtigt....

Når villalivet gør ondt

Huset Chefredaktør på idényt, Anna-Lise Aaen, og hendes mand havde forladt huset for at tage på ferie. Men da de kom hjem opdagede de hurtigt, at...

Bestil gratis opmåling af døre, vinduer eller trapper

Huset Her kan du bestille et gratis konsulentbesøg og få lavet en opmåling af døre, vinduer eller trappe, som er tilpasset 100 % til dit hus samt et uforpligtende tilbud herpå. Skriv nedenfor hvad du ønsker opmåling på.

Ny blog: Status efter 3 måneder i huset

Huset 3 måneder er gået i det gamle hus på Amager, og Ann-Sofie Ostenfeld og hendes kæreste gør nu status. Tag her et kig indenfor i det charmende...

Gode råd til huset

Huset Hvad gør du ved knirkende gulve eller skimmelsvamp? Har du tjek på, hvor kraftig udsugningen på dit badeværelse bør være? Lufter du ud for...

Ny blog: Tilbygningen … det brune monster

Huset Ann-Sofie Ostenfeld går denne gang i lag med en gammel tilbygning til hendes og kærestens hus på Amager.

Ny blog: Nedrivning på første sal – hvor svært kan det være?

Huset Ann-Sofie Ostenfeld og hendes kæreste går kækt til ombygningen af deres hus fra 1907. Men helt nemt er det ikke at fjerne både vægge, lofter...

Ny blog: Hvad stiller vi op med det lilla bad?

Huset Læs anden del af Ann-Sofie Ostenfelds blog om købet af og livet i et gammelt Amager-hus, der skal total-renoveres. Denne gang erklærer...

Video: Fjern pletter af rødvin fra sofaen eller gulvtæppet

Huset Rødvin på sofaen er ikke nogen katastrofe, men pletten skal renses af hurtigt. Lær teknikken.

Video: Sådan laver du skum til at fjerne pletter fra sofaen

Huset Spar penge – drop dyre rengøringsmidler. Eksperten viser, hvordan du selv kan lave den perfekte pletfjerner.

Video: Brug den gamle tandbørste til rengøring i hele huset

Huset Genialt! Rengøring i revner og sprækker med din gamle tandbørste. Se hvor effektiv, den er, fx i tætningslisten på køleskabet, stålvasken...