Et nyt køkkenarmatur kan være med til at peppe dit køkken op
Et nyt køkkenarmatur kan være med til at peppe dit køkken op Foto: Ifi

9 tips til at forny dit køkken

Du behøver ikke købe et helt nyt køkken for at realisere drømmen om fornyelse i dit køkken. Her er 9 tips til, hvordan du kan få oplevelsen af et nyt køkken, uden at du behøver at tømme din bankkonto.

Af: Ida Andersen, 27. januar 2020

Køkkenet er for mange husets hjertet og et rum, som man tilbringer mange timer i. Køkkenet skal både inspirere og være praktisk.

Og det behøver ikke være dyrt at friske dit køkken op. Ifi.no har samlet 9 trin, der gør køkkenet som nyt:

 

1. Forny væggen mellem køkkenbord og overskabene

Mellem køkkenbordet og skabene er der ofte en væg, der skriger efter lidt opmærksomhed. En enkel og overkommelig løsning er at give væggen lidt frisk maling. Vælg en maling, der kan tåle at blive vasket af. Du kan også beskytte væggen med en glasplade i området bag komfuret.

2. Mal køkkenskabene og/eller væggene

Du kommer langt med lidt maling. Hvis du maler køkkenlågerne i en ny farve, vil hele køkkenet synes nyt. Du kan også male en eller flere af fronterne med tavlemaling. Der findes også folie, som du kan sætte på de slidte fronter.

3. Tapeser en væg – eller fire!

Du skal ikke undervurdere, hvor meget tapet kan gøre for et rum. Det er let at tapesere en væg, og du kan på kort tid forvandle hele køkkenet. Vælg mønstre og farver, der understøtter den stemning, du ønsker i hjemmets vigtigste rum.

4. Mal stolene

Genbrug er oppe i tiden. Vil du have nye stole uden at bruge en formue på designermøbler, så forny de gamle stole med lidt maling. Det er både overkommenligt, nemt og miljøvenligt.

5. Køb nye gardiner og puder

Pift dit køkken op med nye gardiner og nye puder på stolene. Du kan også købe en ny dug til spisebordet eller ombetrække dine gamle stole.

6. Mal gulvet

Gulvet udgør er en stor overflade i dit køkken, og langt de fleste gulvmaterialer kan males.  Husk at bruge en solid og holdbar maling. Tag møblerne ud, og sørg for, at gulvet er rent og tørt, før du begynder.

7. Køb et nyt tæppe

Tæpper kan være meget dekorative – og så hjælper de med at holde på varmen. Hvis du lægger et tæppe under spisebordet, skal du vælge et, der er relativt holdbart og tåler en del. Bed en professionel tæppeforhandler om hjælp til at finde det rigtige tæppe til dig.

8. Giv køkkenbænken ny olie

Hvis du har en køkkenbænk, kan du friske den op ved at give den olie. Det er ikke bare et æstetisk greb, men også vigtigt for at forhindre vand og snavs i at trænge ind i den.

Du kan finde ud af, om bænken har brug for ny behandling ved at sprøjte lidt vand på den og se, om vandet  perler eller ej. Hvis det perler, kan det tåle lidt mere. Hvis vandet trækkes ind, skal du bruge olien.

9. Monter nyt køkkenarmatur

En ny køkkenvandhane kan være med til at give dit køkken et nyt look. Husk at ved alle udskiftninger, der involverer vand, skal du få en blikkenslager til at udføre jobbet.

27. januar 2020 Ida Andersen
Mere om Huset

Aftale vedtaget: Sådan skal du sortere dit affald fremover

Tirsdag præsenterede regeringen en ny affaldsaftale, som blandt andet indebærer, at danskere fremover skal affaldssortere i flere kategorier.

Nyt forslag: Nu skal du sortere 10 typer affald

Danskerne skal sortere affald i langt flere kategorier end hidtil. Det mener regeringen, som netop er kommet med et nyt forslag om affaldsso...

Det er blevet populært at købe byggegrunde

Stadig flere danskere vælger at få opført deres nye hus fra bunden. Antallet af solgte byggegrunde overgik sig selv i 2019

Flere vælger at bygge til på villaen

Mangel på plads får flere og flere til at bygge til, viser nye tal.

Kvinder er mere klimabevidste end mænd

Til gengæld er mænd mere tilbøjelige til at læse og forstå Energirapporten i en bolighandel. Sådan lyder nogle af konklusionerne i landsdækk...

Gevinst for danske sommerhusejere

En tur i sommerhuset er blevet et populært alternativ til udenlandsrejser, når ferietiden er over os. Det kan ses på antallet af sommerhuse...

Guide: 5 tips til at gøre boligen klar til salg

Din bolig skal sælges, og du vil gerne øge dine chancer for at få den solgt. Her får du 5 tips til, hvordan du gør boligen salgsklar, uden at det behøver at koste en formue.

Her gav boligsælgere størst nedslag i prisen i 2019

Den generelt store efterspørgsel på huse i 2019 gjorde det sværere for køberne at forhandle sig frem til et nedslag i prisen. Flere steder...

Der er overraskende mange penge i dine gamle byggematerialer

Er du i færd med at skrotte bunken af gamle byggematerialer, der ligget i haven eller skuret i flere år, så læs lige med her først. Mange...

Her er de største fejl du kan begå med brandalarmer

Vintermånederne er højsæson for brande i hjemmet. Det får salget af brandalarmer til at slå rekord år for år. Men brugen af brandalarmer er forbundet med mange faldgruber, fortæller ekspert i brandalarmer.

Derfor kan du glæde dig over at være boligejer lige nu

December måned er for mange familier lig med hyggelige juletraditioner såsom julemad og konfekt, som især børnene holder af. Men i år er...

7 ting du aldrig må støvsuge op - pas på støvsugeren

Alle, der har prøvet at stå med en ukampdygtig støvsuger ved, hvor uundværlig den er i husholdningen. Netop derfor har vi samlet 7 ting, du...

Sådan forebygger du skader på dit hus i stormvejr

Foråret byder traditionen tro på blæst og regn. Læs her, hvordan du forebygger skader på dit hus i stormvejr.

Sådan reducerer du din boligs CO2-aftryk og sparer på varmeregninge...

Flyrejser, kødindtag og et stort forbrug… Vi hører ofte om de store klimasyndere, som vi bør mindske brugen af, hvis vi sammen skal skabe...

Ann-Sofie: Her finder jeg unikt vintage keramik

Keramik er populær i boligindretningen lige nu, og Ann-Sofie er den heldige ejer af masser af unikt vintage keramik. Se en del af hendes...