Foto: Getty Images

7 ting du aldrig må støvsuge op - pas på støvsugeren

Alle, der har prøvet at stå med en ukampdygtig støvsuger ved, hvor uundværlig den er i husholdningen. Netop derfor har vi samlet 7 ting, du helst skal holde dig fra, hvis din støvsuger skal have et langt og lykkeligt liv.

Så snart der bliver tabt noget på gulvet, er du måske hurtig til at finde støvstugeren frem, og få skidtet væk.

Men faktisk er det ikke altid en god idé at hive støvsugeren frem - der er nemlig flere ting din støvsuger kan tage skade af, hvis du begynder at bruge dens snude til at få skidtet fra gulvet væk. 

Aske er fint støv

De fleste har mindst én gang i deres liv tømt brændeovnens indhold med støvsugeren, for både at lette arbejde og undgå al svineriet. Det uheldige er dog, at man gjorde sig selv en kæmpe bjørnetjeneste. For selvom det måske lyder dumt, så er aske fra brændeovnen og støvsugeren nemlig langt fra bedste venner. Og dette af den simple grund, at aske er så fint i teksturen som fint støv. Det fine askestøv kan i støvsugeren slippe gennem posen og blive skudt ud i rummet igen, med den risiko, at du indånder det.

Det bedste du kan gøre er at erstatte støvsugeren med en god gammeldags fejebakke.

Hår i store mængder

Har du haft gang med frisørsaksen på matriklen, kan det være en kæmpe fordel, hvis de store totter fjernes manuelt med fingrene eller en fejebakke. Du risikerer nemlig med store mængder af hår i din støvsuger, at der bliver skabt knuder af hår i slangen.

Det vil nok ikke blive din støvsugers endeligt, men håret kan godt begynde at lugte, og at fjerne knuderne er knapt så appetitligt.

Madvarer der er fugtige

Har du små børn, kan det være fristende at fjerne madrester fra gulvet med støvsugeren. Problemet er bare, at de klistrede stykker kan sætte sig fast og støvsugeren vil begynde at lugte fælt, som maden går i forrådnelse.

Pudder

At der går et gys gennem kroppen på en, når man taber sin yndligspudder på gulvet, kan de fleste, der har oplevet det, sikkert nikke genkendende til. Det efterfølgende rengøringsarbejde er som regel også noget, der kan få folk til at gyse, og det er nok her de fleste griber støvsugeren, for at få bugt med alle resterne på én gang.

Ved at støvsuge dine pudder, eller læbestifts-, rester op, risikerer du bare, at de små stykker smelter, fordi støvsugerens motor varmer hele maskinen op, og det bryder støvsugeren sig altså ikke rigtig om. Du risikerer at den brænder sammen. Brug derfor en fejebakke eller et stykke vådt køkkenrulle til at fjerne resterne med. 

Savsmuld minder om aske

Faktisk er det med savsmuldet cirka samme historie som med asken. Savsmuld, som er små træspåner, kan faktisk også risikere at brænde din støvsuger sammen, fordi de små støvpartikler tilstopper motoren.

Skarpe glas- og keramikskår

Hvis du nogensinde har tabt en tallerken eller et glas på gulvet, ved du sikkert godt, at du, når de helt store stykker skal samles op med fingrene, skal passe lidt på. Kanterne er nemlig super skarpe og lette at skære sig på. 

Det er det samme i støvsugeren - den kan bare ikke lige passe på. Du risikerer at ende op med en ødelagt støvsuger med en støvsugerpose der er delt i 1000, for hvis glasskårene er skarpe når vi samler dem op, hvordan mon de så er, når de bliver suget op i støvsugeren med høj fart?

Små objekter i hjemmet

Små stykker legetøj, LEGO-klodser og papirklipse er blot nogle af de ting, du risikerer bliver din støvsugers endeligt. Småtingene på gulvet i hjemmet er nemlig nemme at komme til at støvsuge med op i kampens hede, og du vil fortryde det efterfølgende. Inspicér gulvet, inden du går i gang med støvsugningen.

 

Kilde: samvirke.dk

8. februar 2019
Mere om Huset

Det skal du vide om håndværkerfradrag

Finansloven for 2020 har sikret håndværkerfradraget. Og det er ved at være tid, hvis du skal nå at indberette dit fradrag for 2019 til Skat. Her er alt, du skal vide om håndværkerfradraget.

Kvinder er mere klimabevidste end mænd

Til gengæld er mænd mere tilbøjelige til at læse og forstå Energirapporten i en bolighandel. Sådan lyder nogle af konklusionerne i landsdækk...

Gevinst for danske sommerhusejere

En tur i sommerhuset er blevet et populært alternativ til udenlandsrejser, når ferietiden er over os. Det kan ses på antallet af sommerhuse...

Sådan forebygger du skader på dit hus i stormvejr

Et kraftigt lavtryk bevæger sig lige nu op igennem Nordsøen. Det giver en overgang kraftig vind fra sydvest, og det kan visse steder medføre risiko for forhøjet vandstand.

Guide: 5 tips til at gøre boligen klar til salg

Din bolig skal sælges, og du vil gerne øge dine chancer for at få den solgt. Her får du 5 tips til, hvordan du gør boligen salgsklar, uden...

Her gav boligsælgere størst nedslag i prisen i 2019

Den generelt store efterspørgsel på huse i 2019 gjorde det sværere for køberne at forhandle sig frem til et nedslag i prisen. Flere steder...

Der er overraskende mange penge i dine gamle byggematerialer

Er du i færd med at skrotte bunken af gamle byggematerialer, der ligget i haven eller skuret i flere år, så læs lige med her først. Mange byggematerialer er nemlig utroligt dyre at købe fra ny, og derfor er de også mange penge værd i brugt tilstand. Og så er det godt for klimaet at genbruge materialerne.

Her er de største fejl du kan begå med brandalarmer

Vintermånederne er højsæson for brande i hjemmet. Det får salget af brandalarmer til at slå rekord år for år. Men brugen af brandalarmer er...

Derfor kan du glæde dig over at være boligejer lige nu

December måned er for mange familier lig med hyggelige juletraditioner såsom julemad og konfekt, som især børnene holder af. Men i år er...

Sådan reducerer du din boligs CO2-aftryk og sparer på varmeregninge...

Flyrejser, kødindtag og et stort forbrug… Vi hører ofte om de store klimasyndere, som vi bør mindske brugen af, hvis vi sammen skal skabe en grønnere hverdag. Men faktisk kan du også hjælpe med at reducere klimaaftrykket ved ændre tre ting ved din bolig - og samtidig spare mange penge på varmeregningen. Se hvordan her. 

Ann-Sofie: Her finder jeg unikt vintage keramik

Keramik er populær i boligindretningen lige nu, og Ann-Sofie er den heldige ejer af masser af unikt vintage keramik. Se en del af hendes...

Damprenser til fliser, tekstiler og vinduer

En damprenser gør rent i dyben - uden brug af kemikalier. Brug damprenseren til at rengøre bl.a. fliser, klinker, vægge, ovn, tekstiler og...

Ann-Sofie: Sådan får jeg plads til mine krea-ting

Ann-Sofie og Rolf har købt et stort hus, men alligevel betyder det meget - især for hende - at opbevare ting med affektionsværdi rigtigt. Fx skrinet, hun fik på et børnehjem i Nepal. 

Når villalivet gør ondt

Chefredaktør på idényt, Anna-Lise Aaen, og hendes mand havde forladt huset for at tage på ferie. Men da de kom hjem opdagede de hurtigt, at...

Bestil gratis opmåling af døre, vinduer eller trapper

Her kan du bestille et gratis konsulentbesøg og få lavet en opmåling af døre, vinduer eller trappe, som er tilpasset 100 % til dit hus samt...