7 ting du aldrig må støvsuge op - pas på støvsugeren
Alle, der har prøvet at stå med en ukampdygtig støvsuger ved, hvor uundværlig den er i husholdningen. Netop derfor har vi samlet 7 ting, du helst skal holde dig fra, hvis din støvsuger skal have et langt og lykkeligt liv.
Så snart der bliver tabt noget på gulvet, er du måske hurtig til at finde støvstugeren frem, og få skidtet væk.
Men faktisk er det ikke altid en god idé at hive støvsugeren frem - der er nemlig flere ting din støvsuger kan tage skade af, hvis du begynder at bruge dens snude til at få skidtet fra gulvet væk.
Aske er fint støv
De fleste har mindst én gang i deres liv tømt brændeovnens indhold med støvsugeren, for både at lette arbejde og undgå al svineriet. Det uheldige er dog, at man gjorde sig selv en kæmpe bjørnetjeneste. For selvom det måske lyder dumt, så er aske fra brændeovnen og støvsugeren nemlig langt fra bedste venner. Og dette af den simple grund, at aske er så fint i teksturen som fint støv. Det fine askestøv kan i støvsugeren slippe gennem posen og blive skudt ud i rummet igen, med den risiko, at du indånder det.
Det bedste du kan gøre er at erstatte støvsugeren med en god gammeldags fejebakke.
Hår i store mængder
Har du haft gang med frisørsaksen på matriklen, kan det være en kæmpe fordel, hvis de store totter fjernes manuelt med fingrene eller en fejebakke. Du risikerer nemlig med store mængder af hår i din støvsuger, at der bliver skabt knuder af hår i slangen.
Det vil nok ikke blive din støvsugers endeligt, men håret kan godt begynde at lugte, og at fjerne knuderne er knapt så appetitligt.
Madvarer der er fugtige
Har du små børn, kan det være fristende at fjerne madrester fra gulvet med støvsugeren. Problemet er bare, at de klistrede stykker kan sætte sig fast og støvsugeren vil begynde at lugte fælt, som maden går i forrådnelse.
Pudder
At der går et gys gennem kroppen på en, når man taber sin yndligspudder på gulvet, kan de fleste, der har oplevet det, sikkert nikke genkendende til. Det efterfølgende rengøringsarbejde er som regel også noget, der kan få folk til at gyse, og det er nok her de fleste griber støvsugeren, for at få bugt med alle resterne på én gang.
Ved at støvsuge dine pudder, eller læbestifts-, rester op, risikerer du bare, at de små stykker smelter, fordi støvsugerens motor varmer hele maskinen op, og det bryder støvsugeren sig altså ikke rigtig om. Du risikerer at den brænder sammen. Brug derfor en fejebakke eller et stykke vådt køkkenrulle til at fjerne resterne med.
Savsmuld minder om aske
Faktisk er det med savsmuldet cirka samme historie som med asken. Savsmuld, som er små træspåner, kan faktisk også risikere at brænde din støvsuger sammen, fordi de små støvpartikler tilstopper motoren.
Skarpe glas- og keramikskår
Hvis du nogensinde har tabt en tallerken eller et glas på gulvet, ved du sikkert godt, at du, når de helt store stykker skal samles op med fingrene, skal passe lidt på. Kanterne er nemlig super skarpe og lette at skære sig på.
Det er det samme i støvsugeren - den kan bare ikke lige passe på. Du risikerer at ende op med en ødelagt støvsuger med en støvsugerpose der er delt i 1000, for hvis glasskårene er skarpe når vi samler dem op, hvordan mon de så er, når de bliver suget op i støvsugeren med høj fart?
Små objekter i hjemmet
Små stykker legetøj, LEGO-klodser og papirklipse er blot nogle af de ting, du risikerer bliver din støvsugers endeligt. Småtingene på gulvet i hjemmet er nemlig nemme at komme til at støvsuge med op i kampens hede, og du vil fortryde det efterfølgende. Inspicér gulvet, inden du går i gang med støvsugningen.
Kilde: samvirke.dk
Aftale vedtaget: Sådan skal du sortere dit affald fremover
Tirsdag præsenterede regeringen en ny affaldsaftale, som blandt andet indebærer, at danskere fremover skal affaldssortere i flere kategorier.
Nyt forslag: Nu skal du sortere 10 typer affald
Danskerne skal sortere affald i langt flere kategorier end hidtil. Det mener regeringen, som netop er kommet med et nyt forslag om affaldsso...
Det er blevet populært at købe byggegrunde
Stadig flere danskere vælger at få opført deres nye hus fra bunden. Antallet af solgte byggegrunde overgik sig selv i 2019
Flere vælger at bygge til på villaen
Mangel på plads får flere og flere til at bygge til, viser nye tal.
9 tips til at forny dit køkken
Du behøver ikke købe et helt nyt køkken for at realisere drømmen om fornyelse i dit køkken. Her er 9 tips til, hvordan du kan få oplevelsen...
Kvinder er mere klimabevidste end mænd
Til gengæld er mænd mere tilbøjelige til at læse og forstå Energirapporten i en bolighandel. Sådan lyder nogle af konklusionerne i landsdækk...
Gevinst for danske sommerhusejere
En tur i sommerhuset er blevet et populært alternativ til udenlandsrejser, når ferietiden er over os. Det kan ses på antallet af sommerhuse, der, blev solgt til overpris i 2019. Dette tal er nemlig helt oppe på 5%, hvor det i 2010, kun lå på 2%.
Guide: 5 tips til at gøre boligen klar til salg
Din bolig skal sælges, og du vil gerne øge dine chancer for at få den solgt. Her får du 5 tips til, hvordan du gør boligen salgsklar, uden...
Her gav boligsælgere størst nedslag i prisen i 2019
Den generelt store efterspørgsel på huse i 2019 gjorde det sværere for køberne at forhandle sig frem til et nedslag i prisen. Flere steder...
Der er overraskende mange penge i dine gamle byggematerialer
Er du i færd med at skrotte bunken af gamle byggematerialer, der ligget i haven eller skuret i flere år, så læs lige med her først. Mange byggematerialer er nemlig utroligt dyre at købe fra ny, og derfor er de også mange penge værd i brugt tilstand. Og så er det godt for klimaet at genbruge materialerne.
Her er de største fejl du kan begå med brandalarmer
Vintermånederne er højsæson for brande i hjemmet. Det får salget af brandalarmer til at slå rekord år for år. Men brugen af brandalarmer er...
Derfor kan du glæde dig over at være boligejer lige nu
December måned er for mange familier lig med hyggelige juletraditioner såsom julemad og konfekt, som især børnene holder af. Men i år er...
Sådan forebygger du skader på dit hus i stormvejr
Foråret byder traditionen tro på blæst og regn. Læs her, hvordan du forebygger skader på dit hus i stormvejr.
Sådan reducerer du din boligs CO2-aftryk og sparer på varmeregninge...
Flyrejser, kødindtag og et stort forbrug… Vi hører ofte om de store klimasyndere, som vi bør mindske brugen af, hvis vi sammen skal skabe...
Ann-Sofie: Her finder jeg unikt vintage keramik
Keramik er populær i boligindretningen lige nu, og Ann-Sofie er den heldige ejer af masser af unikt vintage keramik. Se en del af hendes...