Denne artikel er sponsoreret

3 gode råd til et sundt indeklima om vinteren

Vinteren er over os, og vi tilbringer meget tid indendørs. Gør du det rigtige for at få et sundt indeklima i dit hjem?

Du kender sikkert allerede de mest almindelige råd til at få et god indeklima – ’luft ud’. Men især her i vintermånederne glemmer mange af os at få luftet ud de anbefalede 2 x 10 minutter om dagen, fordi vi helst ikke vil lukke kold luft ind i huset.

Derfor er der flere ting, du med fordel kan overveje for at få et sundt indeklima i hjemmet.

1. Hold den samme temperatur i alle rum

Det virker måske fjollet at have varme på, hvis du har værelser i huset, du ikke bruger ret meget. Men når det kommer til et sundt indeklima, er det smart at holde en konstant og ens temperatur i alle dine rum.

I et koldt rum kommer der nemlig kondens på overfladerne, og det fugtige miljø giver gode betingelser for fx skimmel. Den optimale inde-temperatur ligger på mellem 18-21 grader.

Kan du godt lide at holde soveværelset koldt, fordi det giver dig en bedre søvn? Du behøver ikke skrue meget op for radiatoren, men prøv i stedet at holde døren ind til soveværelset åben, så lidt luft fra de andre rum i huset kan sive ind – og fugten, som du selv er med til at lave, når du sover, ud.

2. Hav en god støvsuger – og brug den

Det giver næsten sig selv, at god rengøring er en forudsætning for et sundt indeklima. Men i en travl hverdag får vi ikke kørt med støvsugeren så ofte, som vi måske burde. Regelmæssig støvsugning er især vigtigt, hvis du som mange af os har husdyr. 

Der er hjælp at hente netop her – for hvis du har den rigtige støvsuger, der passer til dine behov, bliver rengøringen lettere og hjælper dig godt på vej til et sundt indeklima.

Gør noget godt for dig selv og miljøet – støvsugeren PURE D9 Green fra Electrolux er lavet i 70% genbrugsplast og er i energieffektivitetsklasse A+++. 

Støvsugeren PURE D9 Green fra Electrolux giver dig en ren og ubesværet rengøringsoplevelse fordi den nærmest ’svæver’ over gulvet på sine bløde gummihjul, følger dig i dine mindste bevægelser og er konstrueret til at gøre effektivt rent på alle typer overflader i hjemmet.

  

Har du svært ved at tage dig sammen til at svinge støvsugeren? Så er en robotstøvsuger måske løsningen for dig.

PUREi9 fra Electrolux laver en 3D-scanning af rummet, så den ikke kører ind i dine møbler – og den ved præcist, når den er færdig og har været rundt over det hele. Det unikke trekantede design gør, at støvsugeren let kommer ind i alle hjørner. Du kan endda sætte robotstøvsugeren i gang via en app på din telefon, så der er gjort rent, når du kommer hjem.

Læs mere om velvære i hjemmet på Electrolux.dk

3. Luft ud

Du må ikke glemme det simpleste råd til et godt indeklima - luft ud! Vi ved det godt, men mange af os glemmer det alligevel. Især her om vinteren kniber det med at få luftet ud de anbefalede 5-10 minutter ad gangen, flere gange om dagen. 

Husk, at det ikke er nok blot at åbne døren eller et enkelt vindue. For en effektiv udluftning skal du lave gennemtræk. Husk at slukke for radiatorerne, når du lufter ud - og start dem op igen gradvist.

Gør det til en god vane at lufte ud om morgenen, når du kommer hjem fra arbejde og gerne inden du går i seng.

Så er du godt på vej mod et sundt indeklima i hjemmet.

 

15. november 2017
Mere om Huset

Bliv gammel i dit hus - på den gode måde

Selv om det er en fjern fremtid, så er det fornuftigt i god tid at gå jeres hus igennem og overveje, om det er indrettet hensigtsmæssigt til alderdommen.

Skræm edderkopper væk uden gift

Vi varsler edderkoppe-invasion i år, og derfor får du et par giftfri tips til at holde de små kryb væk - se også videoen! Du tror, det er...

Ann-Sofie: Her finder jeg unikt vintage keramik

Keramik er populær i boligindretningen lige nu, og Ann-Sofie er den heldige ejer af masser af unikt vintage keramik. Se en del af hendes...

Damprenser til fliser, tekstiler og vinduer

En damprenser gør rent i dyben - uden brug af kemikalier. Brug damprenseren til at rengøre bl.a. fliser, klinker, vægge, ovn, tekstiler og vinduer.

Ann-Sofie: Sådan får jeg plads til mine krea-ting

Ann-Sofie og Rolf har købt et stort hus, men alligevel betyder det meget - især for hende - at opbevare ting med affektionsværdi rigtigt....

Når villalivet gør ondt

Chefredaktør på idényt, Anna-Lise Aaen, og hendes mand havde forladt huset for at tage på ferie. Men da de kom hjem opdagede de hurtigt, at...

Bestil gratis opmåling af døre, vinduer eller trapper

Her kan du bestille et gratis konsulentbesøg og få lavet en opmåling af døre, vinduer eller trappe, som er tilpasset 100 % til dit hus samt et uforpligtende tilbud herpå. Skriv nedenfor hvad du ønsker opmåling på.

Ny blog: Status efter 3 måneder i huset

3 måneder er gået i det gamle hus på Amager, og Ann-Sofie Ostenfeld og hendes kæreste gør nu status. Tag her et kig indenfor i det charmende...

Gode råd til huset

Hvad gør du ved knirkende gulve eller skimmelsvamp? Har du tjek på, hvor kraftig udsugningen på dit badeværelse bør være? Lufter du ud for...

Ny blog: Tilbygningen … det brune monster

Ann-Sofie Ostenfeld går denne gang i lag med en gammel tilbygning til hendes og kærestens hus på Amager.

Ny blog: Nedrivning på første sal – hvor svært kan det være?

Ann-Sofie Ostenfeld og hendes kæreste går kækt til ombygningen af deres hus fra 1907. Men helt nemt er det ikke at fjerne både vægge, lofter...

Ny blog: Hvad stiller vi op med det lilla bad?

Læs anden del af Ann-Sofie Ostenfelds blog om købet af og livet i et gammelt Amager-hus, der skal total-renoveres. Denne gang erklærer...

Video: Fjern pletter af rødvin fra sofaen eller gulvtæppet

Rødvin på sofaen er ikke nogen katastrofe, men pletten skal renses af hurtigt. Lær teknikken.

Video: Sådan laver du skum til at fjerne pletter fra sofaen

Spar penge – drop dyre rengøringsmidler. Eksperten viser, hvordan du selv kan lave den perfekte pletfjerner.

Video: Brug den gamle tandbørste til rengøring i hele huset

Genialt! Rengøring i revner og sprækker med din gamle tandbørste. Se hvor effektiv, den er, fx i tætningslisten på køleskabet, stålvasken...