Foto: iStock

Sådan får du bugt med ukrudtet mellem fliserne

Det pibler op alle vejene – og kønt er det ikke. 

Af: Amanda Vejle , 22. november 2016

Hvad stiller man op med ukrudtet mellem fliserne?

Der er ikke noget værre end en helt ny terrasse med smukke, nylagte fliser, hvor ukrudtet har taget overhånd og hærger i stor stil. Hvad stiller man op, når ukrudtet ikke vil bukke under for noget?

Vores læser, der har spurgt om råd på debatten, har prøvet det meste. ”Ukrudtsudrydderen” en pind med et søm i, stålbørster og ukrudtsmiddel. Ingenting har kunnet få bugt med ukrudtet og græsset, der vokser vildt mellem fliserne.

På debatten er der blevet debatteret i øst og i vest. Læserne har budt ind med deres bedste råd, til hvordan man fjerner det uønskede ukrudt. En læser foreslår kogende vand. Det virker at hælde vandet ned i fugerne mellem fliserne, så ukrudtet bliver svitset. ”Husk, at kartoffelvandet, også er godt at bruge, eller det kogende vand, som har opvarmet termokanden! Det virker i en pæn periode” uddyber læseren. 

En anden læser krediterer med et personligt trick: ”Du skal finde en gammel sprayflaske og fylde den med eddikesyre”, på den måde slipper hun af med ukrudtet mellem fliserne. Det holder et godt stykke tid og hvis ukrudtet bliver en smule grønt igen, skal man bare give det en ekstra gang med sprayflasken.

En lidt anden løsning, blev forslået af en tredje læser. Der bliver nemlig foreslået et fast fugemateriale, som ikke giver ukrudtet en jordisk chancen for at overleve. Det er et fleksibelt og fejefast fugemateriale, der danner en fast fuge mellem fliserne, og dermed kan ukrudtet ikke vokse sig igennem.

Vores kære læser, med ukrudtsproblemet, havde selv hørt om produktet, som efter at være blevet fejet ned mellem fliserne og tilført vand, ville størkne og efterlade fliserne med pæne fuger, som gjorde det umuligt for ukrudtet at trænge igennem.

Har du selv erfaringer med nogle af de ovennævnte metoder til at fjerne ukrudt – eller har du flere gode råd til andre der står og bakser med samme problem? Læs hvilke andre gode råd, der blev givet, da de debatterede problemet, eller hjælp med dit eget bedste råd til hvordan, man få bugt med ukrudtet.

Har du andre spørgsmål?

Brænder du inde med et spørgsmål, som du gerne vil have svar på? Så skynd dig ind og spørg på forum.idenyt.dk Her kan du også læse andre læseres spørgsmål og hjælpe andre, ved at kommentere på deres spørgsmål. 

22. november 2016 Amanda Vejle
Mere om Ukrudt

Populært ukrudtsmiddel gjort ulovligt: Her er alternativerne

Det er i år blevet ulovligt for privatkunder at købe det populære og billige ukrudtsmiddel Glyphosat 120 - men heldigvis behøver du ikke at ty til dyrere produkter i stedet. Her guider haveekspert nemlig til tre gode - og tre dårlige - alternativer i kampen mod ukrudtet.

Drop pesticiderne i haven

Miljøstyrelsen opfordrer danske haveejere til at fjerne ukrudt og skadedyr fra haven uden at bruge pesticider.

Overraskende: Vil forbyde Round-up i 2023

Et af vores nabolande er på vej til at forbyde det kontroversielle ukrudtsmiddel.

Derfor skal du bruge tape, når du brænder dig på en brændenælde

Glem alle de gamle husmoderråd, når du brænder dig på en brændenælde. Det eneste, du har brug for, er vand og lidt tape. 

Din ukrudtsbrænder er farlig - få styr på den!

Undgå at sætte ild til naboens hæk - eller det, der er værre med din ukrudtsbrænder. Næsten halvdelen af danske haveejere har en ukrudtsbræn...

Mælkebøtter - skønhed eller plageånd?

Mælkebøtter er allevegne - også på idenyt.dk. Her kan du finde genveje til vores mange artikler om den gule ukrudtsblomst. Det er både om...

7 naturlige måder at tage ukrudtet i opløbet på

Det tidlige forår er et perfekt tidspunkt til at tage kampen op mod ukrudt – og kvæle det, nærmest inden det tænker på at spire.

Gør kål på mælkebøtterne – 4 ultimative tricks

Mælkebøtten er en ukrudtsplante, der breder sig og hurtigt kan indtage hele din have. Her er de bedste tricks mod den gule bandit.

Fortsat fokus på Roundup

Glyphosat hedder det aktive stof i Roundup. Miljøstyrelsen oplyser i dag, at stoffet nu revurderes i EU.

Miljøminister: Roundup er ikke farligt, men…

Den tidligere miljøminister, Kirsten Brosbøl, fortæller i et svar til Venstre, at Roundup anvendt korrekt ikke udgør en risiko for grundvandet.

Roundup er bedre for miljøet end ukrudtsbrændere

Biolog og tidligere ansat i Miljøministeriet fortæller, at ukrudtsbrændere forurener 3.500 gange mere end Roundup.

3 simple råd: Sådan begrænser du dit ukrudt

Lugning er for de fleste en kedelig tidsrøver. Men hvis du nøjes med at begrænse ukrudtet i stedet for at ville udrydde det, bliver der...

Nu skal du have kørekort til skrappe sprøjtemidler

Når du bekæmper ukrudt i haven, må det ikke være med sprøjtemidler, som skader miljøet. Miljøministeren foreslår nu, at haveejere skal have kørekort til at de skrappeste midler. Her er de bedste tips til at udrydde ukrudtet på den naturlige måde. 

De 5 bedste råd: Nedkæmp ukrudtet!

Det tager kun 20 minutter om ugen at få ukrudtet ud af din have. Få her de 5 bedste råd om ukrudtsbekæmpelse her.

Lad ikke ukrudtet tage magten

Hvis haven er fyldt med ukrudt, er der grund til hurtig udrykning. Forbered ukrudtskampen allerede nu.