Roundup er bedre for miljøet end ukrudtsbrændere

Ukrudt

Biolog og tidligere ansat i Miljøministeriet fortæller, at ukrudtsbrændere forurener 3.500 gange mere end Roundup.

Foto: istockphoto

Roundup i stedet for ukrudtsbrænder?

Hvis du troede, at du gjorde miljøet en tjeneste ved at bruge ukrudtsbrændere i stedet for Roundup, når du bekæmper ukrudtet derhjemme, så tager du fejl. Det mener biolog og tidligere ansat i Miljøstyrelsen, Claus Hansen, i hvert fald, skriver Maskinbladet.dk. 

Myndigheder har ellers i årevis netop opfordret til, at man benytter gas i stedet for Roundup – eller mere specifikt den aktive ingrediens glyphosat, der findes i Roundup. Men udregninger fra Claus Hansen viser, at ukrudtsbrændere udleder 3.500 gange så meget CO2 som Roundup og frygten for, at Roundup skulle skade grundvandet er ifølge Claus Hansen også ubegrundet.

”Det har resultaterne fra GEUS' grundvandsovervågning og varslingssystemet i øvrigt vist i mange år. Derimod er der ingen tvivl om, at CO2 bidrager til klimaforværringen. Det er et faktum. Alene af den grund er det absurd, at man har valgt at bruge gas til ukrudtsafbrænding, når man tidligere kun har haft en frygt for glyphosat, som aldrig har været velbegrundet, og som er dokumenteret forkert", siger Claus Hansen til Maskinbladet.dk.

Læs også: Kommune og borger i krig over bålplads

Vi vil i næste uge følge op med en kommentar fra ministeriet, hvis det er muligt at træffe dem i sommerferien.

Deltag i debatten

Men hvad med dig? Bruger du Roundup eller ukrudtsbrændere derhjemme, og hvad synes du om Claus Hansens beregninger? Deltag i debatten på vores Facebook-side her.

2. juli 2015
Mere om Ukrudt

Pas på! Du kan få bøde for at bruge dette haveredskab forkert

Ukrudt Ukrudtsbrændere er hvert år skyld i adskillige brande - og i øvrigt vanker der bøder, hvis du ikke passer på, når du bruger ukrudtsbrænderen.

Din ukrudtsbrænder er farlig - få styr på den!

Ukrudt Undgå at sætte ild til naboens hæk - eller det, der er værre med din ukrudtsbrænder. Næsten halvdelen af danske haveejere har en ukrudtsbræn...

Mælkebøtter - skønhed eller plageånd?

Ukrudt Mælkebøtter er allevegne - også på idenyt.dk. Her kan du finde genveje til vores mange artikler om den gule ukrudtsblomst. Det er både om...

7 naturlige måder at tage ukrudtet i opløbet på

Ukrudt Det tidlige forår er et perfekt tidspunkt til at tage kampen op mod ukrudt – og kvæle det, nærmest inden det tænker på at spire.

Sådan får du bugt med ukrudtet mellem fliserne

Ukrudt Det pibler op alle vejene – og kønt er det ikke.

Derfor skal du bruge tape, når du brænder dig på en brændenælde

Ukrudt Glem alle de gamle husmoderråd, når du brænder dig på en brændenælde. Det eneste, du har brug for, er vand og lidt tape.

6 nogenlunde effektive måder at bekæmpe padderokker på - og én 100...

Ukrudt Bekæmpelse af padderokker i haven er for viderekommende. Helt håbløst er det dog ikke. Her finder du 6 kure mod padderokke-planten, som måske virker for dig. Her kan du også læse om den eneste 100 % sikre måde at bekæmpe ager-paderokke på.

Gør kål på mælkebøtterne – 4 ultimative tricks

Ukrudt Mælkebøtten er en ukrudtsplante, der breder sig og hurtigt kan indtage hele din have. Her er de bedste tricks mod den gule bandit.

Fortsat fokus på Roundup

Ukrudt Glyphosat hedder det aktive stof i Roundup. Miljøstyrelsen oplyser i dag, at stoffet nu revurderes i EU.

Miljøminister: Roundup er ikke farligt, men…

Ukrudt Den tidligere miljøminister, Kirsten Brosbøl, fortæller i et svar til Venstre, at Roundup anvendt korrekt ikke udgør en risiko for grundvandet.

3 simple råd: Sådan begrænser du dit ukrudt

Ukrudt Lugning er for de fleste en kedelig tidsrøver. Men hvis du nøjes med at begrænse ukrudtet i stedet for at ville udrydde det, bliver der...

Nu skal du have kørekort til skrappe sprøjtemidler

Ukrudt Når du bekæmper ukrudt i haven, må det ikke være med sprøjtemidler, som skader miljøet. Miljøministeren foreslår nu, at haveejere skal have...

De 5 bedste råd: Nedkæmp ukrudtet!

Ukrudt Det tager kun 20 minutter om ugen at få ukrudtet ud af din have. Få her de 5 bedste råd om ukrudtsbekæmpelse her. 

Lad ikke ukrudtet tage magten

Ukrudt Hvis haven er fyldt med ukrudt, er der grund til hurtig udrykning. Forbered ukrudtskampen allerede nu.