Gør kål på mælkebøtterne – 4 ultimative tricks

Ukrudt

Mælkebøtten er en ukrudtsplante, der breder sig og hurtigt kan indtage hele din have. Her er de bedste tricks mod den gule bandit.

Foto: iStock/wikiHow

Undgå, at mælkebøtterne går i frø ...

De gule mælkebøtters solgule, glade hoveder er herlige at se på – til en vis grænse. Når først den stædige plante får fat i din havejord, for eksempel i græsplænen, skal der virkelig knokles for at få gjort kål på denne ukrudtsplante.

Læs også: Slip af med skvalderkål og andet ukrudt i din have

Men du KAN komme af med mælkebøtterne – også uden at anvende kemiske sprøjtemidler. Her er de 4 allerbedste råd.

PS: Hvis familien har kanin, er mælkebøtter den fornemste ret til kæledyret, så smid ikke ukrudtet ud.

4 tricks, der fjerner mælkebøtter én gang for alle

1. Først og fremmest – undgå, at mælkebøtterne går i frø, for så er der pludselig tusindevis af nye planter på vej lige i nærheden. De små faldskærme spreder sig med vinden og kan lynhurtigt resultere i hele marker af mælkebøtter.

2. Anskaf et mælkebøttejern og grav planterne op med rod. Det er meget vigtigt at få hele roden med, og den kan gå ganske dybt ned.

3. Hæld kogende vand over mælkebøtten – og også ned omkring roden. Det slår ukrudtet ihjel. Kogende vand er bedre end ukrudtsbrænderen, fordi du kan 'skolde' roden også.

4. Spray mælkebøtten – og jorden omkring planten – med eddike, gerne i så stærk en blanding som muligt. Mælkebøtter hader eddike, men tricket er bedst, hvis du graver planten op og sprayer hullet, så frø eller rodnet ikke får fat igen.  

Kilde: wikiHow

4. maj 2016
Mere om Ukrudt

Pas på! Du kan få bøde for at bruge dette haveredskab forkert

Ukrudt Ukrudtsbrændere er hvert år skyld i adskillige brande - og i øvrigt vanker der bøder, hvis du ikke passer på, når du bruger ukrudtsbrænderen.

Din ukrudtsbrænder er farlig - få styr på den!

Ukrudt Undgå at sætte ild til naboens hæk - eller det, der er værre med din ukrudtsbrænder. Næsten halvdelen af danske haveejere har en ukrudtsbræn...

Mælkebøtter - skønhed eller plageånd?

Ukrudt Mælkebøtter er allevegne - også på idenyt.dk. Her kan du finde genveje til vores mange artikler om den gule ukrudtsblomst. Det er både om...

7 naturlige måder at tage ukrudtet i opløbet på

Ukrudt Det tidlige forår er et perfekt tidspunkt til at tage kampen op mod ukrudt – og kvæle det, nærmest inden det tænker på at spire.

Sådan får du bugt med ukrudtet mellem fliserne

Ukrudt Det pibler op alle vejene – og kønt er det ikke.

Derfor skal du bruge tape, når du brænder dig på en brændenælde

Ukrudt Glem alle de gamle husmoderråd, når du brænder dig på en brændenælde. Det eneste, du har brug for, er vand og lidt tape.

6 nogenlunde effektive måder at bekæmpe padderokker på - og én 100...

Ukrudt Bekæmpelse af padderokker i haven er for viderekommende. Helt håbløst er det dog ikke. Her finder du 6 kure mod padderokke-planten, som måske virker for dig. Her kan du også læse om den eneste 100 % sikre måde at bekæmpe ager-paderokke på.

Fortsat fokus på Roundup

Ukrudt Glyphosat hedder det aktive stof i Roundup. Miljøstyrelsen oplyser i dag, at stoffet nu revurderes i EU.

Miljøminister: Roundup er ikke farligt, men…

Ukrudt Den tidligere miljøminister, Kirsten Brosbøl, fortæller i et svar til Venstre, at Roundup anvendt korrekt ikke udgør en risiko for grundvand...

Roundup er bedre for miljøet end ukrudtsbrændere

Ukrudt Biolog og tidligere ansat i Miljøministeriet fortæller, at ukrudtsbrændere forurener 3.500 gange mere end Roundup.

3 simple råd: Sådan begrænser du dit ukrudt

Ukrudt Lugning er for de fleste en kedelig tidsrøver. Men hvis du nøjes med at begrænse ukrudtet i stedet for at ville udrydde det, bliver der...

Nu skal du have kørekort til skrappe sprøjtemidler

Ukrudt Når du bekæmper ukrudt i haven, må det ikke være med sprøjtemidler, som skader miljøet. Miljøministeren foreslår nu, at haveejere skal have...

De 5 bedste råd: Nedkæmp ukrudtet!

Ukrudt Det tager kun 20 minutter om ugen at få ukrudtet ud af din have. Få her de 5 bedste råd om ukrudtsbekæmpelse her. 

Lad ikke ukrudtet tage magten

Ukrudt Hvis haven er fyldt med ukrudt, er der grund til hurtig udrykning. Forbered ukrudtskampen allerede nu.