Ultraclose billede af sylespidse hår på brændenælder
Ultraclose billede af sylespidse hår på brændenælder Foto: iStock

Derfor skal du bruge tape, når du brænder dig på en brændenælde

Glem alle de gamle husmoderråd, når du brænder dig på en brændenælde. Det eneste, du har brug for, er vand og lidt tape. 

Det svider og klør, når man brænder sig på en brændenælde. Særligt børn synes, det gør ondt, men det kan også være dødirriterende for os voksne. 

Der findes mange tvivlsomme husmoderråd til at lindre smerten, når du har rørt ved brændenældens blade: Smør tandpasta, citron, sand eller eddike på.

Brændenælder er dækket af små stikkende hår, som indeholder syre. Det er disse, som borer sig ind i huden og forårsager svie og kløe.

Det svenske website land.se foreslår en løsning, der er lidt anderledes, men meget snedig og effektiv. Det svenske website foreslår, at du bør finde en taperulle frem og fjerne hårene, som sidder fast i huden, med den. Det vil lindre smerten.

 
Brændenælder slår ud som små myggestik på huden  

Sådan gør du

  • Lad være med at gnide eller klø i udslettet. Hold fingrene helt væk fra det sted, hvor du er blevet brændt. Hvis du piller for meget ved huden, risikerer du, at hårene trænger endnu længere ind i huden.
  • Hæld vand ned på huden. Det skyller de hår væk, som ikke har sat sig fast i huden.
  • Find en rulle tape fram. Hvis det er en kraftigt limende tape, kan du først kort dyppe limsiden mod tøjet, så tapen ikke sætter sig alt for godt fast på huden. Placér tappen på huden. Træk den af efter kort tid efter. Hårene, som sidder i huden, vil herpå følge med tapen.
11. juli 2016
Mere om Ukrudt

Pas på! Du kan få bøde for at bruge dette haveredskab forkert

Ukrudtsbrændere er hvert år skyld i adskillige brande - og i øvrigt vanker der bøder, hvis du ikke passer på, når du bruger ukrudtsbrænderen.

Din ukrudtsbrænder er farlig - få styr på den!

Undgå at sætte ild til naboens hæk - eller det, der er værre med din ukrudtsbrænder. Næsten halvdelen af danske haveejere har en ukrudtsbræn...

Mælkebøtter - skønhed eller plageånd?

Mælkebøtter er allevegne - også på idenyt.dk. Her kan du finde genveje til vores mange artikler om den gule ukrudtsblomst. Det er både om...

7 naturlige måder at tage ukrudtet i opløbet på

Det tidlige forår er et perfekt tidspunkt til at tage kampen op mod ukrudt – og kvæle det, nærmest inden det tænker på at spire.

Sådan får du bugt med ukrudtet mellem fliserne

Det pibler op alle vejene – og kønt er det ikke.

6 nogenlunde effektive måder at bekæmpe padderokker på - og én 100...

Bekæmpelse af padderokker i haven er for viderekommende. Helt håbløst er det dog ikke. Her finder du 6 kure mod padderokke-planten, som...

Gør kål på mælkebøtterne – 4 ultimative tricks

Mælkebøtten er en ukrudtsplante, der breder sig og hurtigt kan indtage hele din have. Her er de bedste tricks mod den gule bandit.

Fortsat fokus på Roundup

Glyphosat hedder det aktive stof i Roundup. Miljøstyrelsen oplyser i dag, at stoffet nu revurderes i EU.

Miljøminister: Roundup er ikke farligt, men…

Den tidligere miljøminister, Kirsten Brosbøl, fortæller i et svar til Venstre, at Roundup anvendt korrekt ikke udgør en risiko for grundvand...

Roundup er bedre for miljøet end ukrudtsbrændere

Biolog og tidligere ansat i Miljøministeriet fortæller, at ukrudtsbrændere forurener 3.500 gange mere end Roundup.

3 simple råd: Sådan begrænser du dit ukrudt

Lugning er for de fleste en kedelig tidsrøver. Men hvis du nøjes med at begrænse ukrudtet i stedet for at ville udrydde det, bliver der...

Nu skal du have kørekort til skrappe sprøjtemidler

Når du bekæmper ukrudt i haven, må det ikke være med sprøjtemidler, som skader miljøet. Miljøministeren foreslår nu, at haveejere skal have...

De 5 bedste råd: Nedkæmp ukrudtet!

Det tager kun 20 minutter om ugen at få ukrudtet ud af din have. Få her de 5 bedste råd om ukrudtsbekæmpelse her. 

Lad ikke ukrudtet tage magten

Hvis haven er fyldt med ukrudt, er der grund til hurtig udrykning. Forbered ukrudtskampen allerede nu.