Få glæde af din udestue året rundt

Udestue

Har du styr på temperatur og fugt, kan du have glæde af din udestue hele året. Dette skal du gøre med taget, gulvet og udluftningen i udestuen.

Foto: Foto: PR

Udestue året rundt med intelligent glas 

Om vi kalder det en udestue, en vinterhave eller et orangeri, så er kendetegnet, at der er masser af glas, som lukker lyset ind og giver mulighed for at nyde solens stråler. Traditionelt har udestuen især haft sin store berettigelse i ydersæsonerne. 

I dag har glasindustrien sørget for, at vi kan få glas med mange forskellige egenskaber, som muliggør, at udestuer kan bruges hele året, uden at der opstår problemer med temperatur eller fugt.

Termotag på udestuen

Taget på udestuen bør som minimum være et termotag, der isolerer godt og dermed sikrer mod kondensproblemer. Du kan også med en ekstra investering få taget lavet i lavenergiglas, der dels er varmereflekterende og dels er udstyret med UV-filter, der sikrer mod overophedning og blænding. Et tag i glas sikrer, at du får optimalt lysindfald.

Gulvisolering i udestuen

Gulvet bør også være velisoleret. Har du flisegulv i din udestue, anbefales det at isolere det med 200 mm isolering, mens et trægulv skal isoleres med mindre end halvdelen for at undgå problemer med fugt.

Udluftning i vinterhaven

Det er vigtigt at huske, at det skal være nemt at lufte ud, så du kan slippe af med fugtig luft, der kan give problemer med kondens. Du kan installere automatiske vinduesåbnere, der åbner, når temperaturen, når en vis højde. Men sørg også for, at der er mulighed for manuelt at lufte ud, for akkurat ligesom med dit hus så er det en god idé at lufte ud flere gange om dagen.

Kvadratmeterprisen

Vil du have en udestue med de bedste materialer, der isolerer optimalt, skal du nok regne med en kvadratmeterpris på op til 16.000 kr. For den pris får du et rum, der kan møbleres og bruges hele året, og som sandsynligvis bliver dit foretrukne opholdssted, når du er hjemme.

Kilde: VICA, Pavillon Danmark og Willab Garden.

23. januar 2017
Mere om Udestue

Vi er vilde med den engelske version af udestuer

Udestue Disse 8 inspirerende og lækre udestuer vil med sikkerhed sætte drømmene igang.

Sådan placerer du udestuen rigtigt

Udestue Med en velplaceret udestue kan du få glæde af udestuen året rundt. En god placering handler om det rette mix af lys, varme og udsigt. Her...

Tjen på at bygge udestue

Udestue En udestue er ikke kun nyttige kvadratmeter. Den kan også få husets værdi til at stige. Lær af erfaringerne fra ægtepar fra Snekkersten,...

Få den udestue, der passer bedst til dig og dit hus

Udestue En udestue kan opføres som samlesæt fra byggemarkedet. Du kan også konstruere den som et 100 % gør-det-selv projekt - eller overlade det helt og holdent til håndværkere. Her finder du køreplanen for alle typer af udestuer. Se også 6 råd til at få en behagelig varme i din vinterhave om sommeren, når solen bager.

Gode tips til en bedre udestue eller bedre anneks

Udestue Irriterende kondens eller lidt vel køligt hen mod aften? Det kan være nogle af problemerne i boligens ekstra rum. Men heldigvis er der gode...

Udestue lukker haven og naturen indenfor

Udestue For tretten år siden byggede familien Murray sit røde hus tæt ved Norrviken nord for Stockholm. Senere fik de et ønske om at bygge en udestu...

Vælg den rigtige pavillon, der passer til din have og dine behov

Udestue Der er mange typer af pavilloner på markedet. De kan fås i glas, træ, glasfiber - ja, selv med stråtag. Her er de 6 mest populære former for pavilloner i Danmark. Se hvilken havepavillon, der bedst passer til dine behov.

Udestuen kan nemt forvandles fra roderum til oase

Udestue Udestuen kan med enkle midler blive hjemmets bedste rum, og stedet hvor sommeren kan forlænges. Og det behøver ikke være en hård eller...

Opvarmning af din udestue

Udestue Sådan får du et godt indeklima i udestuen. Varme, isolering og gode vinduer er kombinationen, der holder fugten nede i din udestue.

Rækkehushaven blev et frodigt fristed med udestue

Udestue Familien Quist forvandlede en hældende grund med træer og krat til en have fyldt med staudebede og en funktionel udestue, der bruges flittigt. Blomster og planter passer til årstidernes skiften.

Vælg et uderum, der passer præcis til din have

Udestue Først købte familien Ställdal-Eriksson en pavillon, så kom drivhuset til og senest udestuen. Fælles for alle uderum er, at de er funktionell...

Fire huse - fire forskellige udestuer

Udestue Det er vigtigt, at udestuen passer til huset og de øvrige omgivelser. I dag findes der et kæmpe udbud af forskellige typer udestuer.

Den rette belysning i udestuen afleder nysgerrige blikke

Udestue En udestue kan let blive genstand for nysgerrige blikke om aftenen, når lyset strømmer ud fra den. Du kan dog sørge for at begrænse det ved at afskærme lyset eller distrahere folks øjne ved fx at oplyse et træ eller en anden genstand i haven. 

Nyd årstiderne i udestuen

Udestue Med en udestue kommer man tæt på årstidernes skiften. Og du kan vælge mellem udhuse i mange prisklasser. Se mulighederne her.

Opvarmning af udestuen

Udestue Hvordan skal udestuen opvarmes på de køligere dage. Se her, hvorfor det er vigtigt at vælge den rigtige form for opvarmning - inden du går...