Udvid havesæsonen med en pavillon, der skærmer mod vejr og vind
Udvid havesæsonen med en pavillon, der skærmer mod vejr og vind Foto: Vica, Ahlnor m. fl.

Vælg den rigtige pavillon, der passer til din have og dine behov

Der er mange typer af pavilloner på markedet. De kan fås i glas, træ, glasfiber - ja, selv med stråtag. Her er de 6 mest populære former for pavilloner i Danmark. Se hvilken havepavillon, der bedst passer til dine behov.

Af: Mariette Tiedemann, 13. marts 2012

Find ud af, hvilke behov du har

Inden du anskaffer dig en pavillon, bør du gøre dig klart, hvilke behov den skal leve op til. De stadig mere populære pavilloner af glas og aluminium skal du vælge, hvis du vil omgive dig med krukker med grønne planter og have den fulde glæde af en smuk udsigt.

Slip for vedligeholdelse med plastikprofiler

I de mere lukkede træpavilloner kan du sidde mere ugenert, og de bliver heller ikke så varme, når sommersolen bager. Ønsker du at slippe for enhver form for vedligeholdelse, bør du overveje at anskaffe dig en pavillon med plastikprofiler, der til forveksling ligner dem af træ.

Vælg en større model end du regner med

Uanset, hvilken type pavillon, du vælger, så vælg hellere en lidt større model, end du først havde tænkt dig. Pavilloner har det med hurtigt at blive et trækplaster for venner og familie. Og mangler du et redskabsskur, kan du i dag få pavilloner med et særskilt rum til redskaber.

Hold varmen i pavillonen med en brændeovn

I en del større pavilloner er det muligt at installere en brændeovn og dermed bedre kunne holde varmen til ud på de små timer - og udvide havesæsonen. Hør mere om mulighederne hos din lokale pejseforhandler – eller hos Pavillon Danmark, hvor der er pavilloner med mulighed for at få en brændeovn installeret.

Læs også: Få den udestue der passer bedst til dig og dit hus

Hvilken af disse 6 pavilloner passer til dine behov?

Foto: Hanne Ahlmann1. Klassik havepavillon

Denne klassiske ottekantede pavillon med navnet Hanne kan fås i mange udgaver. Pavillonen findes i størrelser fra 4,8 til 12,4 m2 og til priser fra 32.995 kr. Læs mere hos Ahlnor.

 

 

Foto: OK Miljø

2. Pavillon i vejrbestandigt glasfiber

”Væggene” består af insektnet i vejrbestandigt glasfiber. Pavillonen kan nemt samles og skilles ad, så du kan vinteropbevare den. Den viste model er på 8,2 m2 og koster 7.500 kr. hos OK-Miljø ekskl. levering og montering.


 

Foto: Classica House

3. Pavillon i glas

Det store glastag giver et godt udsyn og lukker masser af dagslys ind. En sekstenkantet pavillon i stil med den på billedet  på 15 m² kan fås for 65.625 kr. ekskl. levering og montage. Se mere hos Classica House.

 


Foto: Plus

4. Firkantet pavilion i træ

Der er god plads i den store firkantede pavillon af træ med tag af tagdug. Den måler 3,28 x 3,28 meter og leveres i trykimprægneret træ, så du selv kan bestemme farven. Pris for den viste model er 19.699 kr. fra Plus

 

Foto: Vica

5. Vedligeholdelsesfri udestue

Pavillonen her er lavet af plastikprofiler med indlagt galvaniseret stål, der gør den fuldstændig vedligeholdelsesfri. Den findes i flere størrelser, men den. Se mere hos VicaFoto: Pavillon Danmark

6. Pavillon med stråtag

Hvis du bor i parcelhus og drømmer om et hus med stråtag, så er chancen der med denne lille pavillon fra det hollandske producent af pavilloner, Lugarde. De hollandske pavilloner, der kan fås i mange forskellige udformninger og tagtyper (herunder stråtag), forhandles igennem Pavillon Danmark

13. marts 2012 Mariette Tiedemann
Mere om Udestue

Opfyld drømmen med en byg selv udestue

Vil du være tættere på haven året rundt? Her er de bedste eksperttips og guide til dig, som er klar til at bygge den nye udestue!

Vi er vilde med den engelske version af udestuer

Disse 8 inspirerende og lækre udestuer vil med sikkerhed sætte drømmene igang.

Sådan placerer du udestuen rigtigt

Med en velplaceret udestue kan du få glæde af udestuen året rundt. En god placering handler om det rette mix af lys, varme og udsigt. Her...

Tjen på at bygge udestue

En udestue er ikke kun nyttige kvadratmeter. Den kan også få husets værdi til at stige. Lær af erfaringerne fra ægtepar fra Snekkersten, der netop har bygget egen udestue. Læs også, hvordan en ejendomsmægler vurderer parrets udestue Har det været en god forretning?

Få den udestue, der passer bedst til dig og dit hus

En udestue kan opføres som samlesæt fra byggemarkedet. Du kan også konstruere den som et 100 % gør-det-selv projekt - eller overlade det...

Udestue lukker haven og naturen indenfor

For tretten år siden byggede familien Murray sit røde hus tæt ved Norrviken nord for Stockholm. Senere fik de et ønske om at bygge en udestu...

Udestuen kan nemt forvandles fra roderum til oase

Udestuen kan med enkle midler blive hjemmets bedste rum, og stedet hvor sommeren kan forlænges. Og det behøver ikke være en hård eller tidskrævende proces. Det gælder om at rydde ud i det unødvendige og finde ud af, hvilke behov du har. Desuden er udluftningen central, hvis du vil dekorere udestuen med planter. Få en liste over, hvilke planter, der egner sig.

Opvarmning af din udestue

Sådan får du et godt indeklima i udestuen. Varme, isolering og gode vinduer er kombinationen, der holder fugten nede i din udestue.

Ny udestue - første skridt er valg af opvarmning

Inden du beslutter dig for at bygge din nye udestue selv eller købe en færdig hos en leverandør, skal du beslutte dig for, om udestuen skal...

Rækkehushaven blev et frodigt fristed med udestue

Familien Quist forvandlede en hældende grund med træer og krat til en have fyldt med staudebede og en funktionel udestue, der bruges flittigt. Blomster og planter passer til årstidernes skiften.

Vælg et uderum, der passer præcis til din have

Først købte familien Ställdal-Eriksson en pavillon, så kom drivhuset til og senest udestuen. Fælles for alle uderum er, at de er funktionell...

Fire huse - fire forskellige udestuer

Det er vigtigt, at udestuen passer til huset og de øvrige omgivelser. I dag findes der et kæmpe udbud af forskellige typer udestuer.

Den rette belysning i udestuen afleder nysgerrige blikke

En udestue kan let blive genstand for nysgerrige blikke om aftenen, når lyset strømmer ud fra den. Du kan dog sørge for at begrænse det ved at afskærme lyset eller distrahere folks øjne ved fx at oplyse et træ eller en anden genstand i haven. 

Nyd årstiderne i udestuen

Med en udestue kommer man tæt på årstidernes skiften. Og du kan vælge mellem udhuse i mange prisklasser. Se mulighederne her.

Opvarmning af udestuen

Hvordan skal udestuen opvarmes på de køligere dage. Se her, hvorfor det er vigtigt at vælge den rigtige form for opvarmning - inden du går...