Har du flot lys i haven afleder det opmærksomheden fra udestuen.
Har du flot lys i haven afleder det opmærksomheden fra udestuen.

Den rette belysning i udestuen afleder nysgerrige blikke

En udestue kan let blive genstand for nysgerrige blikke om aftenen, når lyset strømmer ud fra den. Du kan dog sørge for at begrænse det ved at afskærme lyset eller distrahere folks øjne ved fx at oplyse et træ eller en anden genstand i haven. 

Af: Berit Viuf, 3. august 2009

Havestuen kan tiltrække nysgerrige blikke

Havestuen eller udestuen er dejlig i dagtimerne, hvor der er masser af lys, og hvor man kan nyde fornemmelsen af at sidde ude i haven, også i regn- eller blæsevejr. Ligger din havestue ud til offentlig vej, kan det til gengæld føles lidt intimiderende at sidde i havestuen i skumringstimen, når lyset indendørs strømmer ud og tiltrækker de forbipasserendes øjne.

Gardiner kan være en løsning

Du kan selvfølgelig undgå de nysgerrige blikke med gardiner eller persienner. Men det tager noget af charmen ved havestuen væk, da det jo netop er fornemmelsen af at sidde tæt på naturen, der er med til at gøre rummet til noget særligt.

Sæt spot på planten eller billedet

Med din lyssætning kan du gøre meget for at undgå at sætte lys på personerne i rummet. Sæt fx spotbelysning rettet mod planter, billeder eller andet i din havestue. Husk at spredningen af lyset ikke skal være for stor, for så mister du effekten.

Hæng lampen lavt

Skal du bruge læselys eller have belysning ved et fælles bord, så hæng lampen lavt og brug afskærmede armaturer, så undgår du, at hele rummet står og lyser op til omverdenen.

Distraher øjnene

Vores øjne drages automatisk mod lys. Derfor kan du også prøve med en form for afledningsmanøvre ved at oplyse noget i din have, der kan tiltrække blikkene. I dag findes der masser af spændende lysskulpturer, og ved hjælp af ny lysteknologi som LED-lamper og fiberlys, behøver det ikke at belaste energibudgettet voldsomt meget. Du kan også vælge at sætte spot på et flot træ i haven eller sætte lys på facaden.

3. august 2009 Berit Viuf
Mere om Udestue

Opfyld drømmen med en byg selv udestue

Vil du være tættere på haven året rundt? Her er de bedste eksperttips og guide til dig, som er klar til at bygge den nye udestue!

Vi er vilde med den engelske version af udestuer

Disse 8 inspirerende og lækre udestuer vil med sikkerhed sætte drømmene igang.

Sådan placerer du udestuen rigtigt

Med en velplaceret udestue kan du få glæde af udestuen året rundt. En god placering handler om det rette mix af lys, varme og udsigt. Her...

Tjen på at bygge udestue

En udestue er ikke kun nyttige kvadratmeter. Den kan også få husets værdi til at stige. Lær af erfaringerne fra ægtepar fra Snekkersten, der netop har bygget egen udestue. Læs også, hvordan en ejendomsmægler vurderer parrets udestue Har det været en god forretning?

Få den udestue, der passer bedst til dig og dit hus

En udestue kan opføres som samlesæt fra byggemarkedet. Du kan også konstruere den som et 100 % gør-det-selv projekt - eller overlade det...

Udestue lukker haven og naturen indenfor

For tretten år siden byggede familien Murray sit røde hus tæt ved Norrviken nord for Stockholm. Senere fik de et ønske om at bygge en udestu...

Vælg den rigtige pavillon, der passer til din have og dine behov

Der er mange typer af pavilloner på markedet. De kan fås i glas, træ, glasfiber - ja, selv med stråtag. Her er de 6 mest populære former for pavilloner i Danmark. Se hvilken havepavillon, der bedst passer til dine behov.

Udestuen kan nemt forvandles fra roderum til oase

Udestuen kan med enkle midler blive hjemmets bedste rum, og stedet hvor sommeren kan forlænges. Og det behøver ikke være en hård eller...

Opvarmning af din udestue

Sådan får du et godt indeklima i udestuen. Varme, isolering og gode vinduer er kombinationen, der holder fugten nede i din udestue.

Ny udestue - første skridt er valg af opvarmning

Inden du beslutter dig for at bygge din nye udestue selv eller købe en færdig hos en leverandør, skal du beslutte dig for, om udestuen skal være opvarmet eller uopvarmet. 

Rækkehushaven blev et frodigt fristed med udestue

Familien Quist forvandlede en hældende grund med træer og krat til en have fyldt med staudebede og en funktionel udestue, der bruges flittig...

Vælg et uderum, der passer præcis til din have

Først købte familien Ställdal-Eriksson en pavillon, så kom drivhuset til og senest udestuen. Fælles for alle uderum er, at de er funktionell...

Fire huse - fire forskellige udestuer

Det er vigtigt, at udestuen passer til huset og de øvrige omgivelser. I dag findes der et kæmpe udbud af forskellige typer udestuer.

Nyd årstiderne i udestuen

Med en udestue kommer man tæt på årstidernes skiften. Og du kan vælge mellem udhuse i mange prisklasser. Se mulighederne her.

Opvarmning af udestuen

Hvordan skal udestuen opvarmes på de køligere dage. Se her, hvorfor det er vigtigt at vælge den rigtige form for opvarmning - inden du går...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.