TEST: Sådan får du trådløst internet i selv det fjerneste hjørne af haven

Det er ikke altid let at få WiFi'en til at dække hele huset - endsige at få forbindelsen med  ud i drivhuset eller hængekøjen. Vi har testet Netgears løsninger på begge udfordringer.

Af: Emil Jensen, 25. april 2019

Klokken nærmede sig 22 og mørket var faldet på, da jeg modtog en bekymret SMS fra min nabo. "Der er et meget mærkeligt lys i jeres have...".

I dagslys havde jeg sat Netgear Orbi Outdoor op, og nu, da mørket var faldet på stod den lille hvide klods i min have og lyste.

Heldigvis var det ikke mere end et tryk på en knap kunne klare, og i de efterfølgende dage kunne apparatet så stå sin prøve.

Jeg har længe haft problemer med internetforbindelsen i mit nuværende hjem. Det eneste stik netudgang findes i soveværelset i den ene ende af huset, og det har betydet hakkende internet i stuen og spisestuen i den modsatte ende, mens det at tage computeren med ud på terrassen en lun forårsdag har været ren utopi.

Derfor var det ikke svært at se mulighederne da Netgear henvendte sig, og tilbød at vi kunne teste deres indendørs MESH-netværk Orbi RBK20, samt deres udendørsenhed Orbi Outdoor til test.

RBK20 består af en router og en satelit, der tilsammen skulle give WiFi-dækning på 250 m2.  Orbi Outdoor består af yderligere en satelit der giver 175m2s dækning. Den er bygget til at kunne stå udendørs, og har desuden den fordel, at den ikke partout skal forbindes med andre Netgear-produkter, men også kan tages i brug, hvis man har indendørs wifi-dækning fra en anden producent.

 

Dommen: Hurtigere net i hus og have

Virker det så? Det korte svar er ja, imponerende godt!

Efter at have testet de to systemer i en lille måned har det klart løftet hastigheden og stabiliteten af internettet i mit hjem. Hvor jeg før flere gange dagligt måtte gå ind i et andet lokale eller slå WiFi'en fra på telefonen, hvis jeg skulle slå noget op, mens jeg sad i min sofa, har jeg ikke oplevet et eneste udfald i perioden.

Opsætningen af det indendørs netværk gik gnidningsfrit og der gik mindre end en halv time fra jeg åbnede pakken til jeg havde sat de routeren og satelitten op.

Design er jo i høj grad et spørgsmål om smag, jeg finder enhederne pæne, men derudover er det en fordel at de to enheder ikke "skriger" voldsomt i hverken farve eller udtryk og falder fint i et med resten af indretningen.

Anderledes opmærksomhedskrævende var Orbi Outdoor - i første omgang i al fald. Installationen drillede lidt i første omgang, da jeg ikke kunne få ordentlig forbindelse fra routeren og til det område af haven, hvor jeg havde valgt at udendørsenheden skulle placeres.  Egentlig var der blot omkring 10 meter mellem de to enheder, men et par betonvægge drillede, og derfor måtte jeg i stedet parre den med Orbi-satelitten, der stod lidt bedre placeret i forhold til haven.

Men efter det lykkedes - og efter jeg fandt knappen til at slukke for LED-lyset - har det været en ren fryd at være online i haven og mit internet følger mig sågar når jeg er på besøg hos naboen.

Netgear Orbi Outdoor har en vejledende udsalgspris på 2499 kroner

Netgear Orbi RBK20 har en vejledende udsalgspris på 2049 kroner

25. april 2019 Emil Jensen
Mere om Haven

5 tips til hvordan du forebygger skadedyr i dit drivhus uden brug...

Vil du gerne have planterne i dit drivhus til at trives, og vil du undgå at bruge pesticider, så læs her fem tips til, hvordan du holder skadedyrene væk fra dit drivhus uden at bruge pesticider.

Pas på: Dette haveredskab er skyld i 250 brande om året

Når solens stråler for alvor begynder at varme, havemøblerne sættes frem og havehandskerne tages på, er det også blevet sæson for ukrudt....

Danmarks nye trækfugl er på besøg

Den smukke lille trækfugl, sydlig blåhals, er en relativt ny ynglefugl i Danmark. Den kan i øjeblikket ses i Danmark - og nye meldinger fra...

Lad rålam være i fred

Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 får hvert forår mange opkald, hvor velmenende mennesker tror, at de har fundet et rålam i nød. I år er ingen undtagelse, og der er allerede kommet flere henvendelser om rålam der lå helt alene

Poolprojekter hitter i haven

De seneste varme somre har fået danskerne til at drømme om swimmingpool i egen baghave som aldrig før. Og nu er mange begyndt at gøre noget...

Ensomme harekillinger er ikke i nød

Ser du en harekilling ligge alene og trykke sig, kan det nemt se ud som om, den er blevet efterladt af sin mor. Der er dog ingen grund til...

Derfor er pollentallet eksploderet over påsken

Har din påskeferie været forstyrret af irriterede øjne og en løbende næse på trods af det gode vejr? Det er der en god grund til. Påskedag nåede antallet af birkepollen nemlig det højeste niveau i Danmark i fem år - og det høje niveau fortsætter. Se, hvad du kan gøre her. 

Sådan tjekker du om havetrampolinen er klar til endnu en sæson

Hver fjerde børnefamilie tjekker kun trampolinens stand hvert år eller sjældnere, men faktisk skal den tjekkes hvert forår og efterår....

3 råd: Det skal du gøre i haven i oktober

Efteråret nærmer sig, og hvis du drømmer om en have fyldt med roser og stauder til næste år, så er det nu, du skal have fingrene i jorden.

Det skal vi spise i fremtiden trods tørke

Noget tyder på, at vi i fremtiden i højere grad vil opleve hedebølger end vi hidtil har været vant til. Men hvilke betydning har det for vores afgrøder? 

Det koster kassen hvis du overtræder afbrændingsforbuddet

Det er i øjeblikket indført afbrændingsforbud i hele landet grundet det varme og tørre vejr. Og det kan blive dyrt hvis du overtræder forbud...

Afbrændingsforbud - Her er reglerne for hvad du må og ikke må

Mange varme sommerdage resulterer i tørke og for at undgå naturbrande har alle danske kommuner mulighed for at indføre afbrændingsforbud....

Trøfler – vokser de i din have?

Hvis du er heldig kan der vokse sjældne sommertrøfler i din have. Læs med og find ud af om du har chance for at finde de små guldklumper. 

Genial læseridé: Lav dit gamle bord om et til højbed

Endnu en gang har vores geniale læsere givet gode tips og ideer til hus og have. Her kan du se, hvordan du laver et højbed, som dræbersnegle...

Dyr og planter ved besked om forårets komme

Har du også undret dig over, hvordan planter og dyr altid kan vide besked, når foråret er på vej? Vi har undersøgt sagen, så læs med herunde...