Alger kan vaskes væk.
Alger kan vaskes væk. Foto: Ecostyle.dk og Wocadenmark.com

Sådan holder du effektivt algerne væk fra terrassen

Der findes ingen heksemidler mod de grønne alger, men en regelmæssig pleje vil gøre arbejdet lettere.

Kommer algerne igen?

Det lidt mere nuancerede svar er, at det nemmeste er at holde algerne nede ved at feje jævnligt og vaske terrassen med husvask – evt. algerens – et par gange om året, før der er kommet tykke belægninger, der skal skrubbes. Om foråret, før sæsonen starter – og igen om efteråret, så træet er rent til vinteren.

Desuden kan en god gang vask et par gange over sommeren – på linje med gulvet inde i huset – tage algerne i opløbet, før de bliver til grimme besværlige belægninger. Jo renere terrassen er, jo dårligere vilkår har algerne.

Pas på højtryksrenseren

Højtryksrensning virker umiddelbart som en meget effektiv form for rengøring af træ, men den voldsomme påvirkning kan ødelægge fibrene i træet og give en ujævn overflade, der fremover er langt mere modtagelig over for snavs og alger end den oprindelige overflade.

Samtidig fugtes træet så meget i dybden, at risikoen for svampe og rådskader i træet stiger, og derved forkortes træets levetid. Så tjek nøje om din højtryksrenser er egnet til opgaven, før du går igang.

Byg en terrasse af nonwood

Hvis du er træt af at algebehandle og give olie, kan du overveje at skifte træterrassen ud med nonwood. Non-wood rådner ikke, og det er vejrbestandigt. 

Det er oplagt at vælge nonwood, hvis du skal bygge nyt eller måske skifte et plankeværk eller træet på en facade, på terrasse eller på en gavl. På billedet nedenfor ses en terrasse af nonwood.

Helt grundlæggende er produkterne vedligeholdelsesfri. Desuden er de lette at holde rene - alger gror dårligt på dem og kan nemt vaskes/spules væk. Og til forskel fra træ, kan de fleste nonwoodprodukter tåle en gang højtrykrenser. 

13. april 2018
Mere om Terrasse

7 smarte idéer til haven og terrassen

Få endnu mere glæde af foråret og sommeren ved at gøre noget ekstra ud af dine uderum. Læs med her, og få arkitekternes bedste og mest inspirerende tips t1il boligens uderum.

Foråret står for døren, så giv terrassen en kærlig hånd

Foråret nærmer sig med raske fjed, så det er nu, du skal begynde at klargøre udeområderne. Så står de nemlig klar til brug, når du har lyst...

Derfor skal du bruge tapetklister til at rengøre terrassen

Rengøring af trædækket eller terrassen med brug af tapetklister tager lidt tid, men det er umagen værd. Metoden er desuden både skånsom og...

Sådan gør du din træterrasse sommerklar

Her kan du finde en guide med 5 enkle trin til, hvordan du får en sommerklar træterrasse.

8 ting til terrassen

Terrassen bliver flittigt brugt i de varme måneder, og du bør derfor gøre ekstra meget ud af hyggen. Du kan blandt andet hygge omkring et...

Skab hygge på terrassen med lys og varme

Du kan nemt skabe hyggeligt og afslappende udeliv med få og enkle produkter på terrassen om sommeren - også når lyset og varmen svinder....

Det rette træ til terrassen

Hvis du vælger en terrasse af træ, skal du være opmærksom på, at den del af konstruktionen, som skal have kontakt med jord, skal bygges i træ, der kan holde sig fri for fugt og svamp. Typisk bruges trykimprægneret træ eller meget oliemættede træsorter.

Den perfekte terrasse til dine behov

Hvad der er en god terrasse afhænger naturligvis af dig og dine behov. Brug foråret til at gøre din terrasse klar eller bygge en ny.

Fra skvalderkålsbed til hyggelig terrasse

I de fleste haver er der en krog eller et hjørne, der mere eller mindre er opgivet. Store træer og buske skygger, jorden er tør, og skvalder...

Fjern alger og mos skånsomt

Nu starter udesæsonen snart, og måske har alger og mos sat sig godt fast på dit tag og dine fliser. Hvis du gerne vil af med mosset og algerne, kan du gøre det på en skånsom måde, der holder taget og fliserne mos- og algefri i længere tid.

Flyt solsejlet med rundt

Se haven fra flere sider. Indret hyggelige siddepladser, så du kan nyde solen på alle tider af døgnet.

Indret mange hyggelige pladser rundt i haven

Find et solrigt sted i haven og sæt en bænk - og du har endnu en hyggekrog.

Læg ædelt træ på terrassen

En træterrasse er smuk – og den er rigtig rar for de bare sommer-tæer.

Hæv terrassen

En hævet terrasse giver overblik over haven og fornemmelsen af at opholde sig på et skibsdæk – et dejligt sted at være.

Byg en terrasse af træ

En terrasse af træ er dejlig at gå på, den pynter på haven – og så er den ikke særligs vær at anlægge.