Sådan holder du effektivt algerne væk fra terrassen

Terrasse

Der findes ingen heksemidler mod de grønne alger, men en regelmæssig pleje vil gøre arbejdet lettere.

Alger kan vaskes væk.
Alger kan vaskes væk. Foto: Ecostyle.dk og Wocadenmark.com

Kommer algerne igen?

Det lidt mere nuancerede svar er, at det nemmeste er at holde algerne nede ved at feje jævnligt og vaske terrassen med husvask – evt. algerens – et par gange om året, før der er kommet tykke belægninger, der skal skrubbes. Om foråret, før sæsonen starter – og igen om efteråret, så træet er rent til vinteren.

Desuden kan en god gang vask et par gange over sommeren – på linje med gulvet inde i huset – tage algerne i opløbet, før de bliver til grimme besværlige belægninger. Jo renere terrassen er, jo dårligere vilkår har algerne.

Pas på højtryksrenseren

Højtryksrensning virker umiddelbart som en meget effektiv form for rengøring af træ, men den voldsomme påvirkning kan ødelægge fibrene i træet og give en ujævn overflade, der fremover er langt mere modtagelig over for snavs og alger end den oprindelige overflade.

Samtidig fugtes træet så meget i dybden, at risikoen for svampe og rådskader i træet stiger, og derved forkortes træets levetid. Så tjek nøje om din højtryksrenser er egnet til opgaven, før du går igang.

Byg en terrasse af nonwood

Hvis du er træt af at algebehandle og give olie, kan du overveje at skifte træterrassen ud med nonwood. Non-wood rådner ikke, og det er vejrbestandigt. 

Det er oplagt at vælge nonwood, hvis du skal bygge nyt eller måske skifte et plankeværk eller træet på en facade, på terrasse eller på en gavl. På billedet nedenfor ses en terrasse af nonwood.

Helt grundlæggende er produkterne vedligeholdelsesfri. Desuden er de lette at holde rene - alger gror dårligt på dem og kan nemt vaskes/spules væk. Og til forskel fra træ, kan de fleste nonwoodprodukter tåle en gang højtrykrenser. 

13. april 2018
Mere om Terrasse

Sådan bekæmper du algerne på terrassen

Terrasse Algebelægninger holder på fugten, så træet nemmere rådner. Derudover er algebelægningerne grønne og slimede og gør terrassen glat og grim at se på. Vi viser dig, hvordan du bekæmper algerne på din terrasse.

Undgå at træterrassen bliver glat - sådan gør du

Terrasse Har du prøvet at falde på halen på en terrasse? Det kan undgås med et rent og algefrit trædæk. For det er ikke vandet, der får dig til at...

Derfor skal du bruge tapetklister til at rengøre terrassen

Terrasse Rengøring af trædækket eller terrassen med brug af tapetklister tager lidt tid, men det er umagen værd. Metoden er desuden både skånsom og...

Sådan gør du din træterrasse sommerklar

Terrasse Her kan du finde en guide med 5 enkle trin til, hvordan du får en sommerklar træterrasse.

8 ting til terrassen

Terrasse Terrassen bliver flittigt brugt i de varme måneder, og du bør derfor gøre ekstra meget ud af hyggen. Du kan blandt andet hygge omkring et...

Skab hygge på terrassen med lys og varme

Terrasse Du kan nemt skabe hyggeligt og afslappende udeliv med få og enkle produkter på terrassen om sommeren - også når lyset og varmen svinder....

Hold varmen med en terrassevarmer

Terrasse Når tæpper og varme drikke ikke er nok til at holde varmen, er det sagen at have en terrassevarmer ved hånden. Så kan du forlænge sommeraftenerne til langt ud på de små timer. Udbudet af modeller er stort - få tips til, hvordan du finder den varmer, der passer til netop dine behov.

Det rette træ til terrassen

Terrasse Hvis du vælger en terrasse af træ, skal du være opmærksom på, at den del af konstruktionen, som skal have kontakt med jord, skal bygges i...

Den perfekte terrasse til dine behov

Terrasse Hvad der er en god terrasse afhænger naturligvis af dig og dine behov. Brug foråret til at gøre din terrasse klar eller bygge en ny.

Fra skvalderkålsbed til hyggelig terrasse

Terrasse I de fleste haver er der en krog eller et hjørne, der mere eller mindre er opgivet. Store træer og buske skygger, jorden er tør, og skvalderkålen er enehersker. Men fortvivl ikke. Det mørke hjørne kan forvandles til en lille, hyggelig terrasse.

Fjern alger og mos skånsomt

Terrasse Nu starter udesæsonen snart, og måske har alger og mos sat sig godt fast på dit tag og dine fliser. Hvis du gerne vil af med mosset og...

Flyt solsejlet med rundt

Terrasse Se haven fra flere sider. Indret hyggelige siddepladser, så du kan nyde solen på alle tider af døgnet.

Indret mange hyggelige pladser rundt i haven

Terrasse Find et solrigt sted i haven og sæt en bænk - og du har endnu en hyggekrog.

Hæv terrassen

Terrasse En hævet terrasse giver overblik over haven og fornemmelsen af at opholde sig på et skibsdæk – et dejligt sted at være.

Byg en terrasse af træ

Terrasse En terrasse af træ er dejlig at gå på, den pynter på haven – og så er den ikke særligs vær at anlægge.