Alger kan vaskes væk. FOKUS
Alger kan vaskes væk. Foto: Ecostyle.dk og Wocadenmark.com

Sådan holder du effektivt algerne væk fra terrassen

Der findes ingen heksemidler mod de grønne alger, men en regelmæssig pleje vil gøre arbejdet lettere.

 
 

Kommer algerne igen?

Det lidt mere nuancerede svar er, at det nemmeste er at holde algerne nede ved at feje jævnligt og vaske terrassen med husvask – evt. algerens – et par gange om året, før der er kommet tykke belægninger, der skal skrubbes. Om foråret, før sæsonen starter – og igen om efteråret, så træet er rent til vinteren.

Desuden kan en god gang vask et par gange over sommeren – på linje med gulvet inde i huset – tage algerne i opløbet, før de bliver til grimme besværlige belægninger. Jo renere terrassen er, jo dårligere vilkår har algerne.

Pas på højtryksrenseren

Højtryksrensning virker umiddelbart som en meget effektiv form for rengøring af træ, men den voldsomme påvirkning kan ødelægge fibrene i træet og give en ujævn overflade, der fremover er langt mere modtagelig over for snavs og alger end den oprindelige overflade.

Samtidig fugtes træet så meget i dybden, at risikoen for svampe og rådskader i træet stiger, og derved forkortes træets levetid. Så tjek nøje om din højtryksrenser er egnet til opgaven, før du går igang.

Byg en terrasse af nonwood

Hvis du er træt af at algebehandle og give olie, kan du overveje at skifte træterrassen ud med nonwood. Non-wood rådner ikke, og det er vejrbestandigt. 

Det er oplagt at vælge nonwood, hvis du skal bygge nyt eller måske skifte et plankeværk eller træet på en facade, på terrasse eller på en gavl. På billedet nedenfor ses en terrasse af nonwood.

Helt grundlæggende er produkterne vedligeholdelsesfri. Desuden er de lette at holde rene - alger gror dårligt på dem og kan nemt vaskes/spules væk. Og til forskel fra træ, kan de fleste nonwoodprodukter tåle en gang højtrykrenser. 

13. april 2018
 
 
Mere om Terrasse

Sådan finder du den helt rigtige terrassevarmer til dit hjem

Med en varmelampe på terrassen kan du nyde sommerens lyse nætter udendørs. Det er dog vigtigt at vælge en terrassevarmer, der passer perfekt til dig og dit uderum. Læs med her, hvor vi guider dig gennem watt, størrelser, klimavenlighed, priser og design.  

7 ting du bør overveje før du anskaffer dig et udendørs spabad

Drømmer du om et spabad i haven? Det kan blive virkelighed! Men først bør du overveje nogle ting.

Derfor skal du bruge tapetklister til at rengøre terrassen

Rengøring af trædækket eller terrassen med brug af tapetklister tager lidt tid, men det er umagen værd. Metoden er desuden både skånsom og...

Sådan gør du din træterrasse sommerklar

Her kan du finde en guide med 5 enkle trin til, hvordan du får en sommerklar træterrasse.

8 ting til terrassen

Terrassen bliver flittigt brugt i de varme måneder, og du bør derfor gøre ekstra meget ud af hyggen. Du kan blandt andet hygge omkring et...

Skab hygge på terrassen med lys og varme

Du kan nemt skabe hyggeligt og afslappende udeliv med få og enkle produkter på terrassen om sommeren - også når lyset og varmen svinder....

Det rette træ til terrassen

Hvis du vælger en terrasse af træ, skal du være opmærksom på, at den del af konstruktionen, som skal have kontakt med jord, skal bygges i træ, der kan holde sig fri for fugt og svamp. Typisk bruges trykimprægneret træ eller meget oliemættede træsorter.

Den perfekte terrasse til dine behov

Hvad der er en god terrasse afhænger naturligvis af dig og dine behov. Brug foråret til at gøre din terrasse klar eller bygge en ny.

Fra skvalderkålsbed til hyggelig terrasse

I de fleste haver er der en krog eller et hjørne, der mere eller mindre er opgivet. Store træer og buske skygger, jorden er tør, og skvalder...

Fjern alger og mos skånsomt

Nu starter udesæsonen snart, og måske har alger og mos sat sig godt fast på dit tag og dine fliser. Hvis du gerne vil af med mosset og algerne, kan du gøre det på en skånsom måde, der holder taget og fliserne mos- og algefri i længere tid.

Flyt solsejlet med rundt

Se haven fra flere sider. Indret hyggelige siddepladser, så du kan nyde solen på alle tider af døgnet.

Indret mange hyggelige pladser rundt i haven

Find et solrigt sted i haven og sæt en bænk - og du har endnu en hyggekrog.

Læg ædelt træ på terrassen

En træterrasse er smuk – og den er rigtig rar for de bare sommer-tæer.

Hæv terrassen

En hævet terrasse giver overblik over haven og fornemmelsen af at opholde sig på et skibsdæk – et dejligt sted at være.

Byg en terrasse af træ

En terrasse af træ er dejlig at gå på, den pynter på haven – og så er den ikke særligs vær at anlægge.