Skynd dig I gang med klargørelsen
Skynd dig I gang med klargørelsen Foto: Getty Images

Foråret står for døren, så giv terrassen en kærlig hånd

Foråret nærmer sig med raske fjed, så det er nu, du skal begynde at klargøre udeområderne. Så står de nemlig klar til brug, når du har lyst til at være udenfor og nyde forårsvejret. 

Af: Karoline Faxe , 2. marts 2020

Foråret er ved at være over os, og det betyder, at vi lige så stille trækker udenfor i takt med, at de lyse timer bliver flere, og temperaturen stiger. 

Men inden du kan komme i gang med de hyggelige stunder, trænger din terrasse garanteret til lidt kærlighed. 

Den våde vinter har sikkert sat sit præg på din terrasse, men det kan du sagtens få bugt med hurtigt, ved at følge nedenstående tips og tricks.

Sådan bliver din terrasse så god som ny!

1. Fjern flisepest

Hvis du har fliser på terrassen, kan du starte ud med at give dem en ordentlig omgang. Fjern mos og ukrudt mellem fliserne, fej jord og skidt væk og spul derefter fliserne med haveslangen. Er dine fliser fyldt med flisepest, er det en god idé at bruge fliserens eller en terrasserenser som kemikaliefrit alternativ. Brun sæbe og knofedt kan også hjælpe mod flisepest, men vær opmærksom på, at det er hårdt arbejde.

2. Kom algerne til livs

Ovenpå den våde vinter er de fleste træterrasser dækket af alger, som heldigvis er ganske nemme at slippe af med ved at skrubbe grundigt med skurebørste og trærens. 

3. Vedligehold træ og fliser

Når din terrasse ser ud, som du gerne vil have, er det tid til at pleje den, så den holder sig godt gennem hele sæsonen, hvilket samtidig vil lette arbejdet til næste år. Når træet er blevet godt tørt, kan du behandle terrassen med olie eller træbeskyttelse, og har du fliser, kan revnerne fyldes med fugesand, der hjælper dig i kampen mod ukrudtet.

4. Gå havemøblerne efter

Inden du smækker benene op, skal terrassemøblerne have en tur. Er de af plastik, kan rengøring klares med en spand sæbevand og en klud. Skal det være nemt, kan du med fordel bruge en højtryksrenser. Er de derimod af træ, kan det være en god idé at slibe dem ned med sandpapir og derefter give dem en gang olie. Husk, at olien skal have lov til at tørre ordentligt ind, inden de tages i brug eller udsættes for regn.

 

Kilde: Pressemeddelelse fra Biltema

2. marts 2020 Karoline Faxe
Mere om Terrasse

7 smarte idéer til haven og terrassen

Få endnu mere glæde af foråret og sommeren ved at gøre noget ekstra ud af dine uderum. Læs med her, og få arkitekternes bedste og mest inspirerende tips t1il boligens uderum.

Derfor skal du bruge tapetklister til at rengøre terrassen

Rengøring af trædækket eller terrassen med brug af tapetklister tager lidt tid, men det er umagen værd. Metoden er desuden både skånsom og...

Sådan gør du din træterrasse sommerklar

Her kan du finde en guide med 5 enkle trin til, hvordan du får en sommerklar træterrasse.

8 ting til terrassen

Terrassen bliver flittigt brugt i de varme måneder, og du bør derfor gøre ekstra meget ud af hyggen. Du kan blandt andet hygge omkring et bålsted eller i en gyngestol. 

Skab hygge på terrassen med lys og varme

Du kan nemt skabe hyggeligt og afslappende udeliv med få og enkle produkter på terrassen om sommeren - også når lyset og varmen svinder....

Gør din træterrasse klar til vinteren

Din træterrasse skal vedligeholdes, inden vinteren sætter ind. Træsorter som lærk har brug for en god behandling, mens typer som teak, ipé...

Det rette træ til terrassen

Hvis du vælger en terrasse af træ, skal du være opmærksom på, at den del af konstruktionen, som skal have kontakt med jord, skal bygges i træ, der kan holde sig fri for fugt og svamp. Typisk bruges trykimprægneret træ eller meget oliemættede træsorter.

Den perfekte terrasse til dine behov

Hvad der er en god terrasse afhænger naturligvis af dig og dine behov. Brug foråret til at gøre din terrasse klar eller bygge en ny.

Fra skvalderkålsbed til hyggelig terrasse

I de fleste haver er der en krog eller et hjørne, der mere eller mindre er opgivet. Store træer og buske skygger, jorden er tør, og skvalder...

Fjern alger og mos skånsomt

Nu starter udesæsonen snart, og måske har alger og mos sat sig godt fast på dit tag og dine fliser. Hvis du gerne vil af med mosset og algerne, kan du gøre det på en skånsom måde, der holder taget og fliserne mos- og algefri i længere tid.

Flyt solsejlet med rundt

Se haven fra flere sider. Indret hyggelige siddepladser, så du kan nyde solen på alle tider af døgnet.

Indret mange hyggelige pladser rundt i haven

Find et solrigt sted i haven og sæt en bænk - og du har endnu en hyggekrog.

Læg ædelt træ på terrassen

En træterrasse er smuk – og den er rigtig rar for de bare sommer-tæer.

Hæv terrassen

En hævet terrasse giver overblik over haven og fornemmelsen af at opholde sig på et skibsdæk – et dejligt sted at være.

Byg en terrasse af træ

En terrasse af træ er dejlig at gå på, den pynter på haven – og så er den ikke særligs vær at anlægge.