Denne lille terrassevarmer til gas er kun 115 cm høj og vejer 14 kg, hvorfor den er nem at flytte rundt med. Fra Terrassevarmer.dk.
Denne lille terrassevarmer til gas er kun 115 cm høj og vejer 14 kg, hvorfor den er nem at flytte rundt med. Fra Terrassevarmer.dk. Foto: Terrassevarmer.dk

Hold varmen med en terrassevarmer

Når tæpper og varme drikke ikke er nok til at holde varmen, er det sagen at have en terrassevarmer ved hånden. Så kan du forlænge sommeraftenerne til langt ud på de små timer. Udbudet af modeller er stort - få tips til, hvordan du finder den varmer, der passer til netop dine behov.

Af: Mariette Tiedemann, 7. maj 2009

Vælg el eller gas
Først og fremmest skal du tage stilling til, om din terrassevarmer skal være til el eller gas. Hvis du også har brug for at anvende varmeren indendøre, fx i havestuen, bør valget falde på en el-model – gasvarmerne er kun til udendørsbrug. En el-terrassevarmer er også sagen, hvis den skal bruges på en terrasse, hvor der ikke er særlig megen læ. Til gengæld har du ved at vælge en gasvarmer mulighed for at få en model, hvor du kan se ind til flammen, hvilket er rigtig hyggeligt i aftenskumringen.

Store og små terrassevarmere
De mest almindelige modeller skal placeres stående på terrassen, men du kan også få små el-varmere til at montere på væggen eller stille på bordet, hvilket er ideelt, hvis du har en lille terrasse. El- og gas-terrassevarmere har typisk en varmerækkevidde på cirka 5 meter, men der findes også modeller, der kan  opvarme endog meget store terrasser. Når det gælder gas-modellerne, så husk, at de altid bør placeres mindst 1 m fra brændbare genstande.

Varmeregulator vigtig
Uanset, hvilken varmer, du vælger, er det vigtigt, at den er forsynet med en varmeregulator – gerne trinløs – så du selv kan finindstille varmemængden og få det nøjagtigt så lunt og rart på terrassen, som du ønsker.
    
  Foto: ArtDecoFire
   

Pejsehygge udendørs
 At hygge sig foran den knitrende ild i pejsen er ikke nødvendigvis noget, der kun hører vinteren til. Med gaspejsen Dakota kan du nyde synet af flammerne og få varmen i de kølige sommeraftener. Pejsen, der er fremstillet af rustfrit stål, kræver ingen form for udluftning. Den kan, fx som på billedet, bygges ind i en ramme af sten. Fra ArtDecoFire.

 
   

Nostalgi i støbejern
Der er krummelurer og nostalgi over denne lille alternative terrassevarmer af støbejern. Den er nem at betjene, er behandlet med bronzemaling og forsynet med en askeskuffe i bunden. Fra MJ Import.Se flere teraassevarmere på næste side.#br

  Foto: AlBaline

Varme under parasollen
En opslået parasol gør det muligt at sidde godt og tørt, når duggen falder om aftenen. Med en elektrisk terrassevarmer, der kan monteres under parasollen, vil du også kunne holde varmen ud på de små timer. Dog kræver det, at din parasolstang har en diameter på mellem 25 og 48 mm. Varmeren er også godkendt til indendørsbrug. Fra AlBaline.


 

Foto: Terrassevarmer.dk  
   

Varmer, der matcher
Havemøbler i flettet polyrattan hitter i øjeblikket. Og nu er det også muligt at få en terrassevarmer, der passer til de smarte møbler. Roma, som denne 230 cm høje gasvarmer hedder, har en fod af farvebestandig polyrattan, mens selve brænderen er af rustfrit stål. Den er desuden forsynet med trinløs regulering af varmen og kan varme op til en radius af 4,5 m. Fra Terrassevarmer.dk.

 
Foto: Terrassevarmer.dkTræ til træterrassen
Capri hedder denne nye terrassevarmer, hvis gasbeholderkasse er beklædt med træ. Brænderen er af rustfrit stål, og varmeren er forsynet med hjul, så den er nem at flytte – hvilket er rart, da den vejer cirka 22 kg. Den er 230 cm høj og har en varmerækkevidde på op til 10 m. Fra Terrassevarmer.dk.

 

   Foto: Ambassador Nordic
   

Italiensk design
En meterhøj flamme stiger til vejrs i terrassevarmeren FaloEyecatcher. Flammen er ikke bare hyggelig at se på, men afgiver også en rigtig god varme. Drivkraften er gas, og varmeren fås hos Ambassador Nordic i både 211 cm og 236 cm’s højde. Den kan betjenes enten via knapper på siden eller ved hjælp af en fjernbetjening, der dog ikke er inklusiv i prisen.

 

 

 

 

 

Se også terrasseoverdækninger her.

7. maj 2009 Mariette Tiedemann
Mere om Terrasse

7 smarte idéer til haven og terrassen

Få endnu mere glæde af foråret og sommeren ved at gøre noget ekstra ud af dine uderum. Læs med her, og få arkitekternes bedste og mest inspirerende tips t1il boligens uderum.

Foråret står for døren, så giv terrassen en kærlig hånd

Foråret nærmer sig med raske fjed, så det er nu, du skal begynde at klargøre udeområderne. Så står de nemlig klar til brug, når du har lyst...

Derfor skal du bruge tapetklister til at rengøre terrassen

Rengøring af trædækket eller terrassen med brug af tapetklister tager lidt tid, men det er umagen værd. Metoden er desuden både skånsom og...

Sådan gør du din træterrasse sommerklar

Her kan du finde en guide med 5 enkle trin til, hvordan du får en sommerklar træterrasse.

8 ting til terrassen

Terrassen bliver flittigt brugt i de varme måneder, og du bør derfor gøre ekstra meget ud af hyggen. Du kan blandt andet hygge omkring et...

Skab hygge på terrassen med lys og varme

Du kan nemt skabe hyggeligt og afslappende udeliv med få og enkle produkter på terrassen om sommeren - også når lyset og varmen svinder....

Det rette træ til terrassen

Hvis du vælger en terrasse af træ, skal du være opmærksom på, at den del af konstruktionen, som skal have kontakt med jord, skal bygges i træ, der kan holde sig fri for fugt og svamp. Typisk bruges trykimprægneret træ eller meget oliemættede træsorter.

Den perfekte terrasse til dine behov

Hvad der er en god terrasse afhænger naturligvis af dig og dine behov. Brug foråret til at gøre din terrasse klar eller bygge en ny.

Fra skvalderkålsbed til hyggelig terrasse

I de fleste haver er der en krog eller et hjørne, der mere eller mindre er opgivet. Store træer og buske skygger, jorden er tør, og skvalder...

Fjern alger og mos skånsomt

Nu starter udesæsonen snart, og måske har alger og mos sat sig godt fast på dit tag og dine fliser. Hvis du gerne vil af med mosset og algerne, kan du gøre det på en skånsom måde, der holder taget og fliserne mos- og algefri i længere tid.

Flyt solsejlet med rundt

Se haven fra flere sider. Indret hyggelige siddepladser, så du kan nyde solen på alle tider af døgnet.

Indret mange hyggelige pladser rundt i haven

Find et solrigt sted i haven og sæt en bænk - og du har endnu en hyggekrog.

Læg ædelt træ på terrassen

En træterrasse er smuk – og den er rigtig rar for de bare sommer-tæer.

Hæv terrassen

En hævet terrasse giver overblik over haven og fornemmelsen af at opholde sig på et skibsdæk – et dejligt sted at være.

Byg en terrasse af træ

En terrasse af træ er dejlig at gå på, den pynter på haven – og så er den ikke særligs vær at anlægge.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.