Denne artikel er sponsoreret

Gør terrassen sommerklar

Der er ikke noget så dejligt som at nyde solen udendørs, men algevækst på terrasser, gangarealer og indkørsler kan tage toppen af sommerglæden. Heldigvis er det let at få smukke, rene fliser igen med den rette behandling. 

Det ofte temmeligt fugtige danske vejr giver den optimale grobund for flisepest, skidt og smuds på udendørs fliser. Særligt nordvendte terrasser og fliser, der ligger i skygge, er udsatte for uskønne grønne, sorte og hvide pletter, der tager toppen af lysten til at smide sig i en lænestol og nyde solen på terrassen. 

Mange haveejere forsøger i første omgang at rense fliserne selv, oftest med en højtryksspuler, men det er sjældent en optimal løsning. Hvis man ikke er opmærksom på det rette tryk og den rette afstand, risikerer man nemlig let at ødelægge flisernes øverste lag, og dermed gøre dem mere modtagelige overfor netop den snavs, flisepest og algebelægning, man ønsker at undgå. På sigt risikerer man ligefrem at ødelægge fliserne, blandt andet på grund af risikoen for frostskader, når vand trænger ned i de porøse flader.  

Forlæng flisernes levetid

Derfor anbefales det altid at sætte fagfolk på opgaven, der med det rette udstyr og know-how kan rense fliserne nænsomt med et holdbart og ensartet resultat. ALGE-STOP.dk har siden 2007 arbejdet med at udvikle særlige midler til oprensning og imprægnering, der er så effektive, at firmaet yder hele 15 års garanti mod både flisepest og dybtgående alger efter endt behandling. 

Særligt en god imprægnering er vigtig, fordi den går ind og beskytter stenen, så den ikke så let tager imod smuds. Fuldkommen som når man imprægnerer sine sko som beskyttelse mod regn, rusk og snavs. Imprægneringen beskytter desuden mod frostskader, da den forhindrer vand i at trænge ind i porøse fliser. Det er kraftigt med til at forlænge flisernes levetid. 

ALGE-STOPs 15 års garanti forudsætter en aftale om en årlig opfølgende desinficering af det behandlede område. Til gengæld er det eneste du selv skal gøre som fliseejer at feje en gang fugesand hen over fliserne efter endt behandling, for at forhindre at græs og andre planter kan gro op i de oprensede furer.  

Lang sæson for fliserens 

Mange haveejere er bekymrede for at belaste deres have og udendørs opholdsarealer med unødvendig skadelig kemi, men ALGE-STOPs imprægnering er vandbaseret og afgiver ikke skadelige kemikalier. Faktisk er den så ren, at man uden problemer kan tage terrassen i brug tre timer efter endt behandling. 

Er man lidt sent ude i forhold til at få renset sine fliser, er det heller ikke noget problem. ALGE-STOP.dk udfører oprensning helt frem til starten af oktober, hvor vejret typisk bliver for koldt og vådt til at fliserne kan nå at tørre tilstrækkeligt op. Udføres fliserens sidst på sæsonen, er fliserne klar til de tidligste forårsdage året efter. 

ALGE-STOP.dk er Danmarks største firma på området, med over 7000 faste kunder, der tæller både private haveejere og erhvervsgiganter som LEGO og Danfoss. 

9. april 2019
Mere om Terrasse

7 smarte idéer til haven og terrassen

Få endnu mere glæde af foråret og sommeren ved at gøre noget ekstra ud af dine uderum. Læs med her, og få arkitekternes bedste og mest inspirerende tips t1il boligens uderum.

Foråret står for døren, så giv terrassen en kærlig hånd

Foråret nærmer sig med raske fjed, så det er nu, du skal begynde at klargøre udeområderne. Så står de nemlig klar til brug, når du har lyst...

Derfor skal du bruge tapetklister til at rengøre terrassen

Rengøring af trædækket eller terrassen med brug af tapetklister tager lidt tid, men det er umagen værd. Metoden er desuden både skånsom og...

Sådan gør du din træterrasse sommerklar

Her kan du finde en guide med 5 enkle trin til, hvordan du får en sommerklar træterrasse.

8 ting til terrassen

Terrassen bliver flittigt brugt i de varme måneder, og du bør derfor gøre ekstra meget ud af hyggen. Du kan blandt andet hygge omkring et...

Skab hygge på terrassen med lys og varme

Du kan nemt skabe hyggeligt og afslappende udeliv med få og enkle produkter på terrassen om sommeren - også når lyset og varmen svinder....

Det rette træ til terrassen

Hvis du vælger en terrasse af træ, skal du være opmærksom på, at den del af konstruktionen, som skal have kontakt med jord, skal bygges i træ, der kan holde sig fri for fugt og svamp. Typisk bruges trykimprægneret træ eller meget oliemættede træsorter.

Den perfekte terrasse til dine behov

Hvad der er en god terrasse afhænger naturligvis af dig og dine behov. Brug foråret til at gøre din terrasse klar eller bygge en ny.

Fra skvalderkålsbed til hyggelig terrasse

I de fleste haver er der en krog eller et hjørne, der mere eller mindre er opgivet. Store træer og buske skygger, jorden er tør, og skvalder...

Fjern alger og mos skånsomt

Nu starter udesæsonen snart, og måske har alger og mos sat sig godt fast på dit tag og dine fliser. Hvis du gerne vil af med mosset og algerne, kan du gøre det på en skånsom måde, der holder taget og fliserne mos- og algefri i længere tid.

Flyt solsejlet med rundt

Se haven fra flere sider. Indret hyggelige siddepladser, så du kan nyde solen på alle tider af døgnet.

Indret mange hyggelige pladser rundt i haven

Find et solrigt sted i haven og sæt en bænk - og du har endnu en hyggekrog.

Læg ædelt træ på terrassen

En træterrasse er smuk – og den er rigtig rar for de bare sommer-tæer.

Hæv terrassen

En hævet terrasse giver overblik over haven og fornemmelsen af at opholde sig på et skibsdæk – et dejligt sted at være.

Byg en terrasse af træ

En terrasse af træ er dejlig at gå på, den pynter på haven – og så er den ikke særligs vær at anlægge.