Derfor skal du bruge tapetklister til at rengøre terrassen

Terrasse

Rengøring af trædækket eller terrassen med brug af tapetklister tager lidt tid, men det er umagen værd. Metoden er desuden både skånsom og effektiv.

Skal du spule dit trædæk, så brug en haveslange i stedet for en højtryksrenser for at skåne træet.
Skal du spule dit trædæk, så brug en haveslange i stedet for en højtryksrenser for at skåne træet. Foto: Vi i Villa

Bland tapetklister i rensevæsken

De fleste med have har et trædæk eller en træterrasse af en eller anden slags. Den slags skal jævnlig renses og rengøres. Særligt om foråret efter en kold og våd vinter er rensning af trædæk obligatorisk.

Hvis dækket er af træ, er rengøring med højtryksrenser unægteligt ekstremt effektivt. Men det høje vandtryk kan skade træets forholdsvis bløde overflade. 

Derfor: Lav en blanding af vand, kaustisk soda og tapetklister, så skal du se - rengøringen af trædækkene vil gå som en leg!

Blandingsforhold

Bland 50 gram kaustisk op i 1 liter vand (ikke omvendt). Kaustisk soda er en stærk base, så pas på huden og brug handsker. Beskyt også øjnene. Tilsæt lidt tapetklister, så blandingen ikke løber.

Sådan rengør du trædækket 

1. Er dine trædæk ekstra indgroede med snavs og skridt, skal du lave en blanding af kaustisk soda og tapetklister. Hæld den ud over trædækket, og lad det stå og trække nogle timer. Og hvorfor lige tapetklister? Jo tapetklister binder vandet, så det ikke siver væk fra trædækket så hurtigt. På den måde kommer iblødsætningen af trædækket til at vare og virkere længere. Det er det samme princip, som du følger, når du sætter en beskidt opvask i blød i sæbevand. Det går skidtet til at slippe lettere.

2. Den absolut bedste og mest skånsomme rengøring af trædækket er et mildt rengøringsmiddel med brun sæbe og en god gammeldags skurebørste. 

3. Ved særligt vanskelige pletter og flager kan du også bruge klorin

4. Er trædækket plaget af mange alger og meget mug, så kan det være på sin plads at bruge et særligt algemiddel.

5. Har du tænkt dig at bruge en højtryksrenser, så benyt et af de mundstykker, der fulgte med som tilbehør, for at gøre så lidt skade som muligt på trædækket. 

6. Når trædækket er helt rent og tørt, er det på tide at give det et beskyttende lag olie. Lad trædækket tørre nogle dage, før du gør dette. Husk, at hvis trædækket er af trykimprægneret fyrretræ, så vil det blive mærkere i farven af olien. 

Læs også: Sådan bygger du selv en træterrasse

27. marts 2017
Mere om Terrasse

Sådan holder du effektivt algerne væk fra terrassen

Terrasse Der findes ingen heksemidler mod de grønne alger, men en regelmæssig pleje vil gøre arbejdet lettere.

Sådan bekæmper du algerne på terrassen

Terrasse Algebelægninger holder på fugten, så træet nemmere rådner. Derudover er algebelægningerne grønne og slimede og gør terrassen glat og grim...

Undgå at træterrassen bliver glat - sådan gør du

Terrasse Har du prøvet at falde på halen på en terrasse? Det kan undgås med et rent og algefrit trædæk. For det er ikke vandet, der får dig til at...

Sådan gør du din træterrasse sommerklar

Terrasse Her kan du finde en guide med 5 enkle trin til, hvordan du får en sommerklar træterrasse.

8 ting til terrassen

Terrasse Terrassen bliver flittigt brugt i de varme måneder, og du bør derfor gøre ekstra meget ud af hyggen. Du kan blandt andet hygge omkring et...

Skab hygge på terrassen med lys og varme

Terrasse Du kan nemt skabe hyggeligt og afslappende udeliv med få og enkle produkter på terrassen om sommeren - også når lyset og varmen svinder....

Hold varmen med en terrassevarmer

Terrasse Når tæpper og varme drikke ikke er nok til at holde varmen, er det sagen at have en terrassevarmer ved hånden. Så kan du forlænge sommeraftenerne til langt ud på de små timer. Udbudet af modeller er stort - få tips til, hvordan du finder den varmer, der passer til netop dine behov.

Det rette træ til terrassen

Terrasse Hvis du vælger en terrasse af træ, skal du være opmærksom på, at den del af konstruktionen, som skal have kontakt med jord, skal bygges i...

Den perfekte terrasse til dine behov

Terrasse Hvad der er en god terrasse afhænger naturligvis af dig og dine behov. Brug foråret til at gøre din terrasse klar eller bygge en ny.

Fra skvalderkålsbed til hyggelig terrasse

Terrasse I de fleste haver er der en krog eller et hjørne, der mere eller mindre er opgivet. Store træer og buske skygger, jorden er tør, og skvalderkålen er enehersker. Men fortvivl ikke. Det mørke hjørne kan forvandles til en lille, hyggelig terrasse.

Fjern alger og mos skånsomt

Terrasse Nu starter udesæsonen snart, og måske har alger og mos sat sig godt fast på dit tag og dine fliser. Hvis du gerne vil af med mosset og...

Flyt solsejlet med rundt

Terrasse Se haven fra flere sider. Indret hyggelige siddepladser, så du kan nyde solen på alle tider af døgnet.

Indret mange hyggelige pladser rundt i haven

Terrasse Find et solrigt sted i haven og sæt en bænk - og du har endnu en hyggekrog.

Hæv terrassen

Terrasse En hævet terrasse giver overblik over haven og fornemmelsen af at opholde sig på et skibsdæk – et dejligt sted at være.

Byg en terrasse af træ

Terrasse En terrasse af træ er dejlig at gå på, den pynter på haven – og så er den ikke særligs vær at anlægge.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.