Skab en god   stemning på terrassen med tæpper eller åben ild.
Skab en god stemning på terrassen med tæpper eller åben ild. Foto: Morsø

Brug terrassevarmere med god miljø-samvittighed

Terrasse

Terrassevarmeren er populær - de er hyggelige, men de er også kritiseret for at være dårlige for miljøet. Der udvikles dog på livet løs, og de bliver bedre og bedre, så du fremover kan bruge terrassevarmeren med bedre miljø-samvittighed. Bliv også klogere på fordele og ulemper ved forskellige typer af terrassevarmere.

 

Vælg den med laveste varmeeffekt

Gå efter de terrassevarmere, der har det laveste kW-tal (varmeeffekt): Jo lavere kW-tal jo mindre CO2-udledning. Tallet ligger ofte på 5-9 kW, men der findes i dag gasdrevne terrassevarmere med et tal så lavt som 2 kW, som altså vil betyde mindre CO2-udledning. Men brug din sunde fornuft og overvej, om du kan holde varmen og hyggen med et tæppe og nogle stearinlys en gang imellem.

Terrassevarmere med gas

Den fritstående gasvarmer har en fod, der skjuler gasflasken, og en ”hat” i toppen, der reflekterer og spreder varmestrålingen.

Fordele: Kan stå, hvor du ønsker det, da den ikke kræver en stikkontakt. Den har en relativt stor rækkevidde pga. hatten/reflektoren.

Ulemper: Gasdrevne terrassevarmere kan kun bruges udendørs, da det er åben ild, og der udvikles kuldioxid ved afbrændingen. Blæser det, forsvinder varmen.

Terrassevarmere med el

De elektriske terrassevarmere er især velegnede til terrasser, der er lukkede af tag eller vægge. Der findes to typer af elektriske terrassevarmere: infrarøde varmere og reflektorvarmere. Den infrarøde terrassevarmer sender varmen mere koncentreret ud: Kun når de infrarøde stråler rammer personer eller ting, bliver de varmet op. Dermed undgår du varmespild.

Fordele: Mere sikker at bruge, fordi der ikke er åben ild, og den fungerer både i blæsevejr og stille vejr.

Ulempe: Den er ikke så fleksibel som den gasdrevne, da den kræver et elstik. Den har generelt heller ikke så stor rækkevidde som den gasopvarmede terrassevarmer.

Terrassevarmere med åben ild

Terrassevarmere med brænde findes som terrassepejse, lerbrændeovne og udeovne.

Fordele: Ild giver hygge og andre anvendelsesmuligheder end en gængs terrassevarmer.

Ulemper: Udeovne er generelt meget tunge og ufleksible. Du kan dog købe et bord med hjul under, så ovnen kan flyttes fra sted til sted. De er som gasvarmeren mindre anvendelige, når det blæser, og ulempen ved udeovne eller -pejse er, at det hurtigt bliver for varmt tæt på, og køligt, når man trækker sig lidt væk fra ilden.

Se 4 forskellige terrassevarmere på næste side
#br

Køb en terrassevarmer

Foto: Morsø1. Forno terrassevarmer fra Morsø kan også fungere som grill, hvis du køber ekstraudstyr. Den vejer 100 kg, men kan deles i to, hvis den skal flyttes. Pris for pejsen: ca. 7.000 kr.Foto: Rio2. Den elektriske terrassevarmer Rio kan hænges på muren. Har reflektor, der sikrer en jævn fordeling af varmen. Måler 39 x 10 x 10,8 cm. Koster ca. 3.300 kr. hos elvvs.dk og hjem.dk.

Foto: Palma3. Udendørspejs i sort lakeret stål. Designet forhindrer, at der spredes røg til alle sider, eller gløder springer, og pejsen har ligeledes en indbygget askeskuffe. Pris ca. 900 kr. hos bl.a. udepejse.dk.

 
Foto: Ecoline4. Terrassevarmeren Ecoline bruger gas og har to separate 2 kW-brændere, som du kan tænde samtidig eller kun have én tændt. Højde 210 cm. Produceret af tyske Enders. Pris ca. 3.300 kr. Forhandles bl.a. af terrassevarmer.dk.

10. april 2013
Mere om Terrasse

Sådan holder du effektivt algerne væk fra terrassen

Terrasse Der findes ingen heksemidler mod de grønne alger, men en regelmæssig pleje vil gøre arbejdet lettere.

Sådan bekæmper du algerne på terrassen

Terrasse Algebelægninger holder på fugten, så træet nemmere rådner. Derudover er algebelægningerne grønne og slimede og gør terrassen glat og grim...

Undgå at træterrassen bliver glat - sådan gør du

Terrasse Har du prøvet at falde på halen på en terrasse? Det kan undgås med et rent og algefrit trædæk. For det er ikke vandet, der får dig til at...

Derfor skal du bruge tapetklister til at rengøre terrassen

Terrasse Rengøring af trædækket eller terrassen med brug af tapetklister tager lidt tid, men det er umagen værd. Metoden er desuden både skånsom og effektiv.

Sådan gør du din træterrasse sommerklar

Terrasse Her kan du finde en guide med 5 enkle trin til, hvordan du får en sommerklar træterrasse.

8 ting til terrassen

Terrasse Terrassen bliver flittigt brugt i de varme måneder, og du bør derfor gøre ekstra meget ud af hyggen. Du kan blandt andet hygge omkring et...

Skab hygge på terrassen med lys og varme

Terrasse Du kan nemt skabe hyggeligt og afslappende udeliv med få og enkle produkter på terrassen om sommeren - også når lyset og varmen svinder. Her får du inspiration til ting, der kan tåle tilværelsen ude under sommerhimmelen. 

Hold varmen med en terrassevarmer

Terrasse Når tæpper og varme drikke ikke er nok til at holde varmen, er det sagen at have en terrassevarmer ved hånden. Så kan du forlænge sommerafte...

Det rette træ til terrassen

Terrasse Hvis du vælger en terrasse af træ, skal du være opmærksom på, at den del af konstruktionen, som skal have kontakt med jord, skal bygges i...

Den perfekte terrasse til dine behov

Terrasse Hvad der er en god terrasse afhænger naturligvis af dig og dine behov. Brug foråret til at gøre din terrasse klar eller bygge en ny.

Fra skvalderkålsbed til hyggelig terrasse

Terrasse I de fleste haver er der en krog eller et hjørne, der mere eller mindre er opgivet. Store træer og buske skygger, jorden er tør, og skvalder...

Fjern alger og mos skånsomt

Terrasse Nu starter udesæsonen snart, og måske har alger og mos sat sig godt fast på dit tag og dine fliser. Hvis du gerne vil af med mosset og...

Flyt solsejlet med rundt

Terrasse Se haven fra flere sider. Indret hyggelige siddepladser, så du kan nyde solen på alle tider af døgnet.

Hæv terrassen

Terrasse En hævet terrasse giver overblik over haven og fornemmelsen af at opholde sig på et skibsdæk – et dejligt sted at være.

Byg en terrasse af træ

Terrasse En terrasse af træ er dejlig at gå på, den pynter på haven – og så er den ikke særligs vær at anlægge.