Skab en hyggelig terrasse med disse 8 ting.
Skab en hyggelig terrasse med disse 8 ting.

8 ting til terrassen

Terrassen bliver flittigt brugt i de varme måneder, og du bør derfor gøre ekstra meget ud af hyggen. Du kan blandt andet hygge omkring et bålsted eller i en gyngestol. 

Af: Mariette Tiedemann, 12. maj 2015

Gyngestol til terrassen

En gyngestol er ren nostalgi. Her ses gyngestolen i en mere moderne udgave og i fire helt nye farver. Clic hedder gyngestolen, hvis lameller af plast er bevægelige, så de indretter sig efter kroppen, og aftagelige, så de let kan renses. Armlænene er af bambus, og stellet af stål. Pris: ca. 3.200 kr. hos Ilva. 

Rullevogn til lidt af hvert

Når der rigtig skal aftenhygges på den lille terrasse nederst i haven, er det rart at have denne rullevogn med hylder og bord ved hånden. Her er plads til tallerkener, mad, en god bog, et par tæpper, brænde til bålfadet osv. Du kan også lade møblet stå på terrassen med en urskov af grønne planter på toppen. Pris: Ca. 1.600 kr. hos Plus.

Frugter, der lyser op

Frugter, der lyser op Disse frugt-formede lamper giver en festlig stemning i aftenmørket. De kan enten stå på terrassen eller - som frugter jo gør - hænge ned fra træernes grene. Lamperne hører til serien Solvinden, har LED-lys og lader op ved hjælp af solceller. Æble-lampen er 25 cm høj, og pæren 37 cm. Begge lamper fås i hvid og grøn udgave. Pris: 119 kr. pr. styk hos Ikea.

Læs også: 10 råd til dig, der drømmer om en overdækket terrasse.

Som grønt græs

Med et tæppe eller to, kan du give terrassen et hyggeligt stue-præg. Tæppet er fremstillet af flettet plast og fås i størrelserne 60 x 90 cm til 199 kr. og 70 x 180 cm til 479 kr. hos BoxdeLux.

Hyggeligt bålsted

Med dette bålsted, kan du skabe både varme og hygge på terrassen. Bålstedet er fremstillet af jern, og vil derfor få patina overtid. Højden måler 62 cm, og har en diameter på 55 cm. Pris: 2.500 kr. fra House Doctor.

Mini-hus på hjul

Du kan søge skygge for solen og læ for regnen i dette hyggelige mini-hus. En varm sommernat er det ideelt til overnatning på den lille terrasse i baghaven, men det kan også hygge og skabe afveksling på en stor og lidt gold terrasse. Huset er 203 cm bredt, 198 cm højt og måler 120 cm i dybden. Pris: Ca. 7.000 kr. hos Plus.

Lad planterne klatre

Du kan pyntee din lille terrasse med dette nye espalier, der sættes fast i en potte. Det findes i både rund og rektangulær udgave. Det runde espalier er 46 cm i diameter, mens det rektangulære måler 46 x 65 cm. Espalieret er fremstillet i lakeret jern og kan bruges både ude og inde. Pris: 250 kr. hos Designdelicatessen.

Stribet haveparasol

Brug denne skønne sort/hvide haveparasol, når du vil sidde i ly for solens stråler på de varme dage. Parasollen kan også tages med på stranden. Højden er 184 cm, mens diameteren måler 180 cm. Pris: 450 kr. fra House Doctor.

12. maj 2015 Mariette Tiedemann
Mere om Terrasse

7 smarte idéer til haven og terrassen

Få endnu mere glæde af foråret og sommeren ved at gøre noget ekstra ud af dine uderum. Læs med her, og få arkitekternes bedste og mest inspirerende tips t1il boligens uderum.

Foråret står for døren, så giv terrassen en kærlig hånd

Foråret nærmer sig med raske fjed, så det er nu, du skal begynde at klargøre udeområderne. Så står de nemlig klar til brug, når du har lyst...

Derfor skal du bruge tapetklister til at rengøre terrassen

Rengøring af trædækket eller terrassen med brug af tapetklister tager lidt tid, men det er umagen værd. Metoden er desuden både skånsom og...

Sådan gør du din træterrasse sommerklar

Her kan du finde en guide med 5 enkle trin til, hvordan du får en sommerklar træterrasse.

Skab hygge på terrassen med lys og varme

Du kan nemt skabe hyggeligt og afslappende udeliv med få og enkle produkter på terrassen om sommeren - også når lyset og varmen svinder....

Gør din træterrasse klar til vinteren

Din træterrasse skal vedligeholdes, inden vinteren sætter ind. Træsorter som lærk har brug for en god behandling, mens typer som teak, ipé...

Det rette træ til terrassen

Hvis du vælger en terrasse af træ, skal du være opmærksom på, at den del af konstruktionen, som skal have kontakt med jord, skal bygges i træ, der kan holde sig fri for fugt og svamp. Typisk bruges trykimprægneret træ eller meget oliemættede træsorter.

Den perfekte terrasse til dine behov

Hvad der er en god terrasse afhænger naturligvis af dig og dine behov. Brug foråret til at gøre din terrasse klar eller bygge en ny.

Fra skvalderkålsbed til hyggelig terrasse

I de fleste haver er der en krog eller et hjørne, der mere eller mindre er opgivet. Store træer og buske skygger, jorden er tør, og skvalder...

Fjern alger og mos skånsomt

Nu starter udesæsonen snart, og måske har alger og mos sat sig godt fast på dit tag og dine fliser. Hvis du gerne vil af med mosset og algerne, kan du gøre det på en skånsom måde, der holder taget og fliserne mos- og algefri i længere tid.

Flyt solsejlet med rundt

Se haven fra flere sider. Indret hyggelige siddepladser, så du kan nyde solen på alle tider af døgnet.

Indret mange hyggelige pladser rundt i haven

Find et solrigt sted i haven og sæt en bænk - og du har endnu en hyggekrog.

Læg ædelt træ på terrassen

En træterrasse er smuk – og den er rigtig rar for de bare sommer-tæer.

Hæv terrassen

En hævet terrasse giver overblik over haven og fornemmelsen af at opholde sig på et skibsdæk – et dejligt sted at være.

Byg en terrasse af træ

En terrasse af træ er dejlig at gå på, den pynter på haven – og så er den ikke særligs vær at anlægge.