8 ting til terrassen

Terrasse

Terrassen bliver flittigt brugt i de varme måneder, og du bør derfor gøre ekstra meget ud af hyggen. Du kan blandt andet hygge omkring et bålsted eller i en gyngestol. 

Skab en hyggelig terrasse med disse 8 ting.
Skab en hyggelig terrasse med disse 8 ting.

Gyngestol til terrassen

En gyngestol er ren nostalgi. Her ses gyngestolen i en mere moderne udgave og i fire helt nye farver. Clic hedder gyngestolen, hvis lameller af plast er bevægelige, så de indretter sig efter kroppen, og aftagelige, så de let kan renses. Armlænene er af bambus, og stellet af stål. Pris: ca. 3.200 kr. hos Ilva. 

Rullevogn til lidt af hvert

Når der rigtig skal aftenhygges på den lille terrasse nederst i haven, er det rart at have denne rullevogn med hylder og bord ved hånden. Her er plads til tallerkener, mad, en god bog, et par tæpper, brænde til bålfadet osv. Du kan også lade møblet stå på terrassen med en urskov af grønne planter på toppen. Pris: Ca. 1.600 kr. hos Plus.

Frugter, der lyser op

Frugter, der lyser op Disse frugt-formede lamper giver en festlig stemning i aftenmørket. De kan enten stå på terrassen eller - som frugter jo gør - hænge ned fra træernes grene. Lamperne hører til serien Solvinden, har LED-lys og lader op ved hjælp af solceller. Æble-lampen er 25 cm høj, og pæren 37 cm. Begge lamper fås i hvid og grøn udgave. Pris: 119 kr. pr. styk hos Ikea.

Læs også: 10 råd til dig, der drømmer om en overdækket terrasse.

Som grønt græs

Med et tæppe eller to, kan du give terrassen et hyggeligt stue-præg. Tæppet er fremstillet af flettet plast og fås i størrelserne 60 x 90 cm til 199 kr. og 70 x 180 cm til 479 kr. hos BoxdeLux.

Hyggeligt bålsted

Med dette bålsted, kan du skabe både varme og hygge på terrassen. Bålstedet er fremstillet af jern, og vil derfor få patina overtid. Højden måler 62 cm, og har en diameter på 55 cm. Pris: 2.500 kr. fra House Doctor.

Mini-hus på hjul

Du kan søge skygge for solen og læ for regnen i dette hyggelige mini-hus. En varm sommernat er det ideelt til overnatning på den lille terrasse i baghaven, men det kan også hygge og skabe afveksling på en stor og lidt gold terrasse. Huset er 203 cm bredt, 198 cm højt og måler 120 cm i dybden. Pris: Ca. 7.000 kr. hos Plus.

Lad planterne klatre

Du kan pyntee din lille terrasse med dette nye espalier, der sættes fast i en potte. Det findes i både rund og rektangulær udgave. Det runde espalier er 46 cm i diameter, mens det rektangulære måler 46 x 65 cm. Espalieret er fremstillet i lakeret jern og kan bruges både ude og inde. Pris: 250 kr. hos Designdelicatessen.

Stribet haveparasol

Brug denne skønne sort/hvide haveparasol, når du vil sidde i ly for solens stråler på de varme dage. Parasollen kan også tages med på stranden. Højden er 184 cm, mens diameteren måler 180 cm. Pris: 450 kr. fra House Doctor.

12. maj 2015
Mere om Terrasse

Sådan holder du effektivt algerne væk fra terrassen

Terrasse Der findes ingen heksemidler mod de grønne alger, men en regelmæssig pleje vil gøre arbejdet lettere.

Sådan bekæmper du algerne på terrassen

Terrasse Algebelægninger holder på fugten, så træet nemmere rådner. Derudover er algebelægningerne grønne og slimede og gør terrassen glat og grim...

Undgå at træterrassen bliver glat - sådan gør du

Terrasse Har du prøvet at falde på halen på en terrasse? Det kan undgås med et rent og algefrit trædæk. For det er ikke vandet, der får dig til at...

Derfor skal du bruge tapetklister til at rengøre terrassen

Terrasse Rengøring af trædækket eller terrassen med brug af tapetklister tager lidt tid, men det er umagen værd. Metoden er desuden både skånsom og effektiv.

Sådan gør du din træterrasse sommerklar

Terrasse Her kan du finde en guide med 5 enkle trin til, hvordan du får en sommerklar træterrasse.

Skab hygge på terrassen med lys og varme

Terrasse Du kan nemt skabe hyggeligt og afslappende udeliv med få og enkle produkter på terrassen om sommeren - også når lyset og varmen svinder....

Hold varmen med en terrassevarmer

Terrasse Når tæpper og varme drikke ikke er nok til at holde varmen, er det sagen at have en terrassevarmer ved hånden. Så kan du forlænge sommeraftenerne til langt ud på de små timer. Udbudet af modeller er stort - få tips til, hvordan du finder den varmer, der passer til netop dine behov.

Det rette træ til terrassen

Terrasse Hvis du vælger en terrasse af træ, skal du være opmærksom på, at den del af konstruktionen, som skal have kontakt med jord, skal bygges i...

Den perfekte terrasse til dine behov

Terrasse Hvad der er en god terrasse afhænger naturligvis af dig og dine behov. Brug foråret til at gøre din terrasse klar eller bygge en ny.

Fra skvalderkålsbed til hyggelig terrasse

Terrasse I de fleste haver er der en krog eller et hjørne, der mere eller mindre er opgivet. Store træer og buske skygger, jorden er tør, og skvalderkålen er enehersker. Men fortvivl ikke. Det mørke hjørne kan forvandles til en lille, hyggelig terrasse.

Fjern alger og mos skånsomt

Terrasse Nu starter udesæsonen snart, og måske har alger og mos sat sig godt fast på dit tag og dine fliser. Hvis du gerne vil af med mosset og...

Flyt solsejlet med rundt

Terrasse Se haven fra flere sider. Indret hyggelige siddepladser, så du kan nyde solen på alle tider af døgnet.

Indret mange hyggelige pladser rundt i haven

Terrasse Find et solrigt sted i haven og sæt en bænk - og du har endnu en hyggekrog.

Hæv terrassen

Terrasse En hævet terrasse giver overblik over haven og fornemmelsen af at opholde sig på et skibsdæk – et dejligt sted at være.

Byg en terrasse af træ

Terrasse En terrasse af træ er dejlig at gå på, den pynter på haven – og så er den ikke særligs vær at anlægge.