Er din indkørsel stærk nok?

Din indkørsel kommer ud for styrkeprøver hver dag. Bilen er tung og stiller krav til belægning og underlag. Gør det rigtig første gang!

Indkørslen tjener to vigtige formål. Den skal give et solidt underlag for kørsel og parkering med selv tungere biler, men den er også en vigtig del af det første indtryk, gæsterne får af huset og haven. Belægningen skal derfor være robust og samtidig passe i stil og farvevalg. Det vil typisk være en god idé at vælge mere klassiske materialer og mønstre til ældre huse, mens du godt kan være mere sprælsk og dristig, når det drejer sig om nyere huse.
Natursten, betonsten og andre belægninger har hver deres fordele og ulemper, og der er også betydelig forskel på materialepriserne. Jævne belægninger med større fliser vil være meget nemmere at holde rene og pæne i det daglige og fri for sne om vinteren, mens rustikke natursten og grus eller skærver kan være vældig charmerende.

Naturens egne er bedst

En kørebanebelægning udsættes for meget større belastning end gangstier og terrassebelægning. Derfor er det vigtigt, at du vælger sten, der kan tåle vægten af køretøjer. Visse natursten som især granit er meget solide, og betonsten og fliser på mindst 6 centimeters tykkelse er også velegnede, men for at være helt sikker skal du tjekke med leverandøren af stenene.

Mindst lige så vigtigt er underlaget for belægningen. Der skal graves tilstrækkelig jord væk og opbygges et jævnt, fast underlag i flere lag.
Mange vælger at få professionelle til at udføre arbejdet, men det er også muligt at gøre det selv ved at leje det nødvendige værktøj og følge arbejdsvejledningerne omhyggeligt.

Granit holder i tusind år

Kløvet granit ses oftest i form af chaussésten, terninger på ca. 10 x 10 x 10 cm. Granit fås også som de mindre mosaiksten, de større brosten eller som endnu større klostersten. Granit fås i rød, gul, grå og blå og er så robust, at den i praksis er uopslidelig. Derfor er det også muligt at købe brugte granitsten til en billigere penge. Granit lægges sædvanligvis i klassiske mønstre, men kan også effektfuldt kombineres med fx betonfliser.

12. januar 2015
Mere om Fliser

Sådan vælger du det rette fugesand til terrassen

Med det rigtige fugesand kan du både undgå ukrudt, grimme grønne fuger og sætningsskader på din terrasse. Se, hvilke former for fugesand du kan vælge her, og find ud af, hvordan du kan redde dine gamle terrassefliser.

Sådan laver du nemt en havesti

Denne flotte havesti er så let at lave, at du kan gøre det på en dag. Så har du en drøm om at få en havesti med trædesten, er det bare om...

Rene havefliser - sådan gør du

Alger, pletter og ukrudt er uvelkomne gæster hos de fleste husejere med terrasse. Men med forskellige former for rengøring kan du få flotte...

Vil du selv lægge fliser – læs her, hvordan du gør

Du kan sagtens selv lægge fliserne i indkørslen, på terrassen eller gangstien rundt om dit hus, men det er hårdt arbejde, og du skal have meget tålmodighed. Se vores store guide til fliselægning her.

10 gode idéer til flotte havetrin

Skal du til at lægge nye fliser eller havetrin i gården eller haven? Så lad dig inspirere af disse fantastiske eksempler på, hvordan man...

Sådan fjerner du rust fra betonfliser

Betonfliser med rust er ikke et kønt syn.

Brug forskellige materialer til terrassen og spar penge

Selvom det ser ud til, at terrassen har været voldsom dyr, er udgiften holdt nede ved at mikse materialer. Men det er vigtigt at tjekke, at de billige sten ikke er for billige

Fliser på terrassen: Stil, form og daglig pleje

Fliser er slidstærke og kræver beskedent vedligehold. Derfor er de fortsat meget populære på terrassen. De fliser, du vælger, skal helst...

Giv haven personlighed ved at indrette med flotte sten og fliser

Sten, fliser og klinker i spændende former og farver gør det muligt at skabe nye og udfordrende rum i din have, hvor du og din familie kan...

Læg de løse fliser på plads

Løse fliser og sten på fortovet, terrassen og havegangen er ikke kønne at se på, og du risikerer også at snuble over de løse fliser. Små fliser og sten kan du stampe, mens større skal lægges på ny. Få gode tricks til, hvordan du lægger fliserne på plads igen.

Nye smudsafvisende fliser

De fleste nye fliser til terrassen ligner ikke nødvendigvis fliser, men har forskellige mønstre og farver. Og så er de smudsafvisende.

Skån græsplænen, og læg en sti af sten

Næsten alle græsplæner har særlige steder, der bliver slidt mere end resten af plænen. Ofte er det fordi, der er en naturlig sti, der fører...

Del haven op i små rum

Planter er dekorative som rumdelere i haven. Hække og buske kan enten vokse vildt eller formklippes til smalle hække. Et storblomstrende espalier eller en pergola er også en flot mulighed for at afgrænse den nye solterrasse.

Større fliser, færre fuger

Græs og andet ukrudt pibler frem i fugerne i belægningen og kræver haveejerens opmærksomhed.

En verden af småsten

Brug småsten og skærver til et flot mønster i bedet eller belægning på stien. Men husk at bruge dem rigtigt.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.