Kloge ugler på fuglebadet. Fra Hanbo Design ApS.
Kloge ugler på fuglebadet. Fra Hanbo Design ApS. Foto: Hanbo Design Aps

Granit i haven

Granit er kræver stort set ingen vedligeholdelse. Du kan få figurer i såvel rå granit som med en skinnende blankpoleret overflade. De fleste af de genstande, der findes på markedet, er i den grå farveskala. Men faktisk omfatter granit en bred vifte af farver.

Af: , 24. august 2009

Lys og trædesten er populære
Farverne i granitten kommer ofte flot til deres ret i de populære vandsten, der findes i utallige størrelser og udformninger. Du kan desuden få vandsten med indlagt lys, så du også har glæde af dem, når mørket falder på.

Granit findes i mange prisklasser
Du kan få små skulpturer af granit til nogle få hundrede kroner. Men hvis du fx vil have en større skulptur på en meters højde, skal du regne med at betale fra ca. 2.000 kr. og opefter.

Vælg den rigtig plads før du køber

Og før du investerer i skulpturer eller havemøbler af granit, bør du finde ud af nøjagtig, hvor genstanden skal stå. Især de lidt større genstande af granit er ikke sådan lige at flytte rundt på.

Skrifttegnene på trædestenene repræsenterer de fire årstider. Granit Eksperter.Havelampen Svanehals. Fra Koiimport.Udvalget af granitbænke er enormt. Denne enkle model af lys og mørkegrå granit. Hanbo Design ApS.

Postkassehunden opfører sig ordentligt, når brevene lægges i. Zilex ApS.Vandstenen har en næsten magisk virkning om aftenen. Sydlandsk granit & marmorkunst.


Tigeren er lavet af to farver granit. Granit Eksperter.

På plads med granitten

Stenen lægges ned og løftes så lidt op med et par koben, hvorefter der stikkes et par rundstokke ind under. Det er nu muligt, når man er et par stykker, at rulle genstanden af sted på stokkene. Det er vigtigt, at lægge en “sti” af plader på plænen, som stenen skal rulles hen over – ellers risikerer du, at rundstokkene synker ned i jorden.

24. august 2009
Mere om Fliser

Sådan laver du nemt en havesti

Denne flotte havesti er så let at lave, at du kan gøre det på en dag. Så har du en drøm om at få en havesti med trædesten, er det bare om at komme i gang – det kræver ingen forberedelse!

Sådan retter du skæve fliser

Når fliserne synker, er det ikke kun grimt. Hele året siver vand ned og svækker belægningen, og du får isglatte pletter om vinteren. Så op...

Vil du selv lægge fliser – læs her, hvordan du gør

Du kan sagtens selv lægge fliserne i indkørslen, på terrassen eller gangstien rundt om dit hus, men det er hårdt arbejde, og du skal have...

10 gode idéer til flotte havetrin

Skal du til at lægge nye fliser eller havetrin i gården eller haven? Så lad dig inspirere af disse fantastiske eksempler på, hvordan man kan gøre de nye trin i haven ekstra flotte. 

Sådan fjerner du rust fra betonfliser

Betonfliser med rust er ikke et kønt syn.

Brug forskellige materialer til terrassen og spar penge

Selvom det ser ud til, at terrassen har været voldsom dyr, er udgiften holdt nede ved at mikse materialer. Men det er vigtigt at tjekke, at...

Fliser på terrassen: Stil, form og daglig pleje

Fliser er slidstærke og kræver beskedent vedligehold. Derfor er de fortsat meget populære på terrassen. De fliser, du vælger, skal helst matche husets stil, karakter og farve. Læs om forskellige typer, former og den daglige pleje.

Giv haven personlighed ved at indrette med flotte sten og fliser

Sten, fliser og klinker i spændende former og farver gør det muligt at skabe nye og udfordrende rum i din have, hvor du og din familie kan...

Læg de løse fliser på plads

Løse fliser og sten på fortovet, terrassen og havegangen er ikke kønne at se på, og du risikerer også at snuble over de løse fliser. Små...

Nye smudsafvisende fliser

De fleste nye fliser til terrassen ligner ikke nødvendigvis fliser, men har forskellige mønstre og farver. Og så er de smudsafvisende.

Skån græsplænen, og læg en sti af sten

Næsten alle græsplæner har særlige steder, der bliver slidt mere end resten af plænen. Ofte er det fordi, der er en naturlig sti, der fører...

Del haven op i små rum

Planter er dekorative som rumdelere i haven. Hække og buske kan enten vokse vildt eller formklippes til smalle hække. Et storblomstrende...

Større fliser, færre fuger

Græs og andet ukrudt pibler frem i fugerne i belægningen og kræver haveejerens opmærksomhed.

Helt fin i kanten

Det er kanterne, der rammer bedene ind og giver haven den sidste finish.

En verden af småsten

Brug småsten og skærver til et flot mønster i bedet eller belægning på stien. Men husk at bruge dem rigtigt.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.