DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Fjern alger med ren samvittighed

Vidste du at rigtigt mange intetanende husejere handler både ulovligt og strafbart*, når de hvert år ukontrolleret hælder millioner liter ikke-godkendte rensemidler ud i naturen i forsøget på at fjerne alger?

Højst sandsynligt ikke, for som forbruger har du ingen mulighed for at vide at langt de fleste rensemidler ikke er godkendt til algebekæmpelse, fordi de indeholder yderst skadelige biocider.

Problemet er, at forbrugerne uden at vide det, anvender ikke-godkendte rensemidler i den tro, at det er et uproblematisk renseprodukt. Men faktum er, at reglerne omgås ved at omdøbe algefjernerprodukter til afrenser, husvask og fliserens – selvom produkterne stadig har samme kemiske biocid indhold.

 

Forbudte alge-biocider er designet til at dræbe alger, men sælges som en sæbe og rens for at omgås loven. Helt konkret fjernes ordet ”alger” fra etiketterne og skal således ikke godkendes ved Miljøstyrelsen ej heller dokumentere de negative konsekvenser for både miljøet, grundvandet, bier og mennesker.

Så når man som forbruger investerer i rensemidler, der kaldes ”afrenser” eller husvask” eller lign. og bruger dem til algebekæmpelse, så foretager man sig rent faktisk noget ulovligt og man hælder masser gift direkte ud i miljøet. *) Kilde MST.dk: Det er forbudt efter kemikalieloven at foretage bekæmpelse af alger med et middel, der ikke er godkendt til algebekæmpelse. Straffen er som udgangspunkt bøde, men den kan stige til op til to års fængsel i grove tilfælde.

Se råd til borgere om algebekæmpelse fra Miljøministeriet webside her.

Så tjek om der står at produktet har et registreret algemiddel nummer og godkendt af miljøstyrelsen. Så kan du få en flot og indbydende terrasse og bolig og blive fri for alger med ren samvittighed.

Danskproducerede Neutralon Algefjerner – Klar til brug er godkendt med registreringsnummer 777-9 og er både effektiv, let og sikkert at anvende. Det skal blot påføres den grønne overflade i tørvejr fra +5 gr C og allerede efter få timer vil der være en synlig effekt fra grønt til gråt. Herefter skal man blot lade Neutralon blive liggende og fortsætte med at virke, og vejr og vind vil så i løbet af noget tid hjælpe til med at få fjernet den grønne algebelægning.

Om Nowocoats godkendte algefjerner-produkt:

  • ”Neutralon Algefjerner – Klar til brug” anvendes til at bekæmpe alger på alle hårde overflader.
  • Produktet er godkendt af Miljøstyrelsen med registreringsnummer 777-9
  • Bruges ufortyndet – er klar til brug
  • Patentanmeldt • Dokumenteret effekt
  • Ingen uønsket påvirkning af grundvandet
  • Misfarver ikke metaller
  • Hurtig effekt
  • Sælges i de fleste byggemarkeder i Danmark

27. februar 2020
Mere om Fliser

Sådan laver du nemt en havesti

Denne flotte havesti er så let at lave, at du kan gøre det på en dag. Så har du en drøm om at få en havesti med trædesten, er det bare om at komme i gang – det kræver ingen forberedelse!

Sådan retter du skæve fliser

Når fliserne synker, er det ikke kun grimt. Hele året siver vand ned og svækker belægningen, og du får isglatte pletter om vinteren. Så op...

Vil du selv lægge fliser – læs her, hvordan du gør

Du kan sagtens selv lægge fliserne i indkørslen, på terrassen eller gangstien rundt om dit hus, men det er hårdt arbejde, og du skal have...

10 gode idéer til flotte havetrin

Skal du til at lægge nye fliser eller havetrin i gården eller haven? Så lad dig inspirere af disse fantastiske eksempler på, hvordan man kan gøre de nye trin i haven ekstra flotte. 

Sådan fjerner du rust fra betonfliser

Betonfliser med rust er ikke et kønt syn.

Brug forskellige materialer til terrassen og spar penge

Selvom det ser ud til, at terrassen har været voldsom dyr, er udgiften holdt nede ved at mikse materialer. Men det er vigtigt at tjekke, at...

Fliser på terrassen: Stil, form og daglig pleje

Fliser er slidstærke og kræver beskedent vedligehold. Derfor er de fortsat meget populære på terrassen. De fliser, du vælger, skal helst matche husets stil, karakter og farve. Læs om forskellige typer, former og den daglige pleje.

Giv haven personlighed ved at indrette med flotte sten og fliser

Sten, fliser og klinker i spændende former og farver gør det muligt at skabe nye og udfordrende rum i din have, hvor du og din familie kan...

Læg de løse fliser på plads

Løse fliser og sten på fortovet, terrassen og havegangen er ikke kønne at se på, og du risikerer også at snuble over de løse fliser. Små...

Nye smudsafvisende fliser

De fleste nye fliser til terrassen ligner ikke nødvendigvis fliser, men har forskellige mønstre og farver. Og så er de smudsafvisende.

Skån græsplænen, og læg en sti af sten

Næsten alle græsplæner har særlige steder, der bliver slidt mere end resten af plænen. Ofte er det fordi, der er en naturlig sti, der fører...

Del haven op i små rum

Planter er dekorative som rumdelere i haven. Hække og buske kan enten vokse vildt eller formklippes til smalle hække. Et storblomstrende...

Større fliser, færre fuger

Græs og andet ukrudt pibler frem i fugerne i belægningen og kræver haveejerens opmærksomhed.

Helt fin i kanten

Det er kanterne, der rammer bedene ind og giver haven den sidste finish.

En verden af småsten

Brug småsten og skærver til et flot mønster i bedet eller belægning på stien. Men husk at bruge dem rigtigt.