Invitér dræbersneglene ind i din have

Klogskab betaler sig. Lærer du dræbersneglens adfærd at kende, kommer du nemmere af med dem.


Dræbersneglen er – desværre – flyttet ind i de fleste villahaver herhjemme, og nogle steder er plagen så stor, at villaejerne helt mister glæden ved at dyrke – eller blot være i haven.

Er du en af de ramte, så læs videre, for der ER råd at hente. Haveselskabet har fx lavet en snegleguide med en stribe af de bedste råd til at holde antallet af dræbersnegle nede:

– Vi oplever, at mange haveejere er i vildrede over, hvad de skal gøre for at bekæmpe sneglene. Nogle haveejere bliver i løbet af sæsonen nærmest desperate og tyer til at hente ulovlig gift i udlandet, fortæller Louise Møller, der er havefaglig rådgiver i Haveselskabet.

Fugtigt vejr lokker sneglene frem

Er vejret fugtigt og køligt lokkes sneglene frem fra deres skjulesteder – og så skal du slå til. Lærer du sneglenes adfærd at kende, så er du godt på vej mod at få styringen. Ideen er at lave hjørner i haven attraktive for sneglene, så de er lettere at fange.

– I stedet for kun at fokusere på at holde dræbersneglene ude af haven, kan det faktisk være nyttigt at tænke på, hvordan man kan tiltrække sneglene til bestemte steder, hvor man så kan finde dem og slå dem ihjel, fortsætter Louise Møller.

Du kan fx indrette æglægningssteder under brædder eller våde aviser, eller du kan anlægge en fangstplads i et skyggefuldt hjørne af haven ved at lægge fx en bunke grønt køkkenaffald ud, der kan tiltrække sneglene, så du lettere kan finde dem.

Haveselskabet har følgende fakta om dræbersneglen

  • Dræbersnegle overvintrer som regel som bittesmå snegle. Om vinteren gemmer de sig et godt stykke nede i jorden eller andre fugtige og frostfrie steder.
  • Så snart temperaturen kommer over 5 grader, begynder de at æde og vokse, og når det bliver en smule varmere, går det stærkt.
  • 2015 var et stort snegleår, og på grund af et mildt efterår og en mild vinter har sneglene haft rigtig gode betingelser for både æglægning og overvintring.

Vi samlet en guide, der giver dig gode råd om bekæmpelse af dræbersnegle lige fra nematoder og godkendte bekæmpelsemidler til “naturlige” våben som moskusænder og solsorte.

Mest læste artikler