Her er grunden til, at du er en myggemagnet

Skadedyr

Myggestik rammer de fleste, men nogle rammes lidt hårdere end andre. Hvorfor? Det kan du få svar på her. Du får også gode råd til, hvordan du kan undgå myggestikkene, og hvordan du skal behandle dem, hvis du først har fået dem. 

Forbered dig på myggesæsonen!
Forbered dig på myggesæsonen! Foto: istockphoto

Myggestik og mennesker

Vi glæder os allesammen over at sommeren og det varme vejr er på vej, men sammen med vejrskiftet følger en anden mindre glæde; myg. 

Med mere end 3.000 forskellige arter af myg, findes der kun omkring 200 arter, som rent faktisk bider. Og hos myg er det er kun hunnerne, der bider.

For nogle mennesker er myg til større gene end for andre. Hvorfor bliver myg tiltrukket i en højere grad af nogle mennesker fremfor andre? Der kan være mange forskellige grunde til, at du oftere bliver stukket end dine venner, familie eller bekendte. Nogle af grundene kan eksempelvis være disse:  

1. Myg elsker mælkesyre

Myg elsker mælkesyre som vi producerer i kroppen under og efter træning. Myg elsker ligeledes kropsvarme og sved.

2. Myg elsker gravide kvinder

Gravide kvinder udsender et højere niveau af CO2, hvilket tiltrækker myggene.

Læs også:

Få flere blomster på din orkide

Orkideer holder dejligt længe, men en dag er det slut. Blomsterne drysser af, og så er der ikke meget grin ved orkideen. Men lad være med...

3. Myg elsker, når du har drukket alkohol

Alkohol påvirker dit stofskifte, hvilket øger mængden af CO2, du udsender fra din krop. Ligesom en graviditet, vil dette tiltrække myggene i flok.

Bonus info: Myg er specielt glade for dig, når du har drukket øl.

4. Myg elsker mørke eller stærke farver

Tøj, der er neutralt kan være med til at holde myggene væk, hvorimod mørkt tøj eller tøj med meget stærke farver, kan være en slem myggemagnet.

5. Myg elsker blodtype 0

Undersøgelser beviser, at mennesker med blodtype 0 er mere udsat for myggestik end andre. Faktisk er folk med blodtype 0 dobbelt så modtagelige for myggestik end eksempelvis folk med blodtype A.

Gravid kvinde der beskytter sig mod myg med myggespray

Læs mere: Video viser et genialt trick: Sådan skræmmer du myggene væk

Læs også:

5 sundhedsmæssige fordele ved at tage kolde bade

Bliv fascineret over disse 5 fantastiske sundhedsmæssige fordele ved at udsætte din krop for iskoldt vand!

Blodtype og duft påvirker mængden af myggestik

Selvom du gør alt, hvad du kan for ikke at blive stukket af myg, kan det stadig ikke være nok. Myg tiltrækkes af CO2 og varme, som alle mennesker afgiver. Men de tiltrækkes i højere grad også af bestemte duftstoffer, der kan være forskellige fra person til person.

Hvis du har den rette kropsduft, vil der ikke være så meget du kan gøre, for at holde de små blodsugere væk. Og noget tyder på at det har en sammenhæng med din blodtype.

Nogle mennesker tiltrækker simpelthen myg med deres kropsduft, mens andre har en naturlig kropsduft, der virker frastødende på myg. Det er genetisk bestemt og det kan også være en afgørende faktor i, at du får flere myggestik end ham ved siden af dig.

Person der bruger myggemiddel mod myg og myggestik

Hvad kan man gøre for at undgå myggestik?

Der er mange med forskellige synspunkter på dette emne.

Flere taler om, at B-vitamin kan afskrække myggene - ligesom hvidløg. Det er ikke tilfældet ved B-vitamin, men måske er der noget om snakken, når det kommer til hvidløg. Hvidløg kan i teorien have en maskerende effekt på din naturlige kropsduft, men det er dog ikke videnskabeligt bevist.

Læs mere: Sådan undgår du myggestik og kløe

Det, der er bevist til at virke, er anti-mygge-midler, som bliver solgt i butikkerne. De midler, der bliver købt i Danmark er testet og virker som anvist på pakken. Produkterne vil reducere mængden af myggestik med 70 %.

Læs også:

Natron som universalmiddel

Natron har et hav af anvendelsesmuligheder. Det er oven i købet billigt, effektivt og godt for miljøet. Se hvad du kan bruge vidunderprodu...

Dog vil midlerne ikke kunne forhindre myggestik totalt. 

Sådan behandler du bedst myggestik

Hvis du alligevel skulle være så uheldig at være blevet stukket af myg, er der et par ting du kan gøre for at lindre kløen og hævelsen. Is kan virke lindrende på hævelsen, hvilket samtidig kan tage lidt af kløen.

Desuden kan du prøve:

  • Aloe vera
  • Kopattesalve
  • Citronskal
  • Bananskræl
  • Æblecidereddike
  • Eukalyptusolie
  • Tigerbalsam
  • Lavendelolie

Kilde: tiphero.com, videnskab.dk

22. maj 2017
Mere om Skadedyr

Mårhund - Jylland tabt til den invasive dyreart, som Naturstyrelsen...

Skadedyr Ny videnskabelig undersøgelse afslører, hvor vanskeligt det er at bekæmpe udbredelsen af den store mårhund, som Naturstyrelsen for længst har blæst til angreb mod. Få både de gode og de dårlige nyheder om mårhunde i Danmark.

3 råd: Undgå flåter med disse simple kneb

Skadedyr Det er forår og flåtsæsonen er gået igang. Og selvom ca. 100.000 danskere hvert år bliver bidt af de små kræ, er der nogle simple ting du...

Sådan slipper du af med jordhvepse

Skadedyr Få her de bedste råd til at slippe af med jordhvepse.

10 steder, hvor myg altid gemmer sig

Skadedyr Hvor er det egentlig, myggene ligger på lur? Hvis man kender lidt til stikkemyggenes vaner og behov, så er det faktisk ikke så svært at regne ud. Her er 10 af myggenes yndlingssteder og 10 tips til, hvordan du kan skræmme dem væk derfra.

Sådan bekæmper du jordhvepse, og sådan fjerner du deres bo

Skadedyr Hvad er jordhvepse egentlig? Det er små agressive djævle, der farer op af jorden og angriber fødder og ben på børn og voksne. Så meget så...

Giftige larver skaber utryghed på Bornholm - især hos hundeejere

Skadedyr Fyrreprocessionsspinderlarven er løs på Bornholm, og den er især farlig for hunde, der kan dø, hvis de sluger den giftige, lille satan.

Dræbersnegle - hvordan bekæmper du dem?

Skadedyr Nu vil vi vide det - hvordan afliver I jeres dræbersnegle? Eller kan I ikke nænne det? Mulighederne er mange. Deltag i vores store afstemning!

Sådan finder og fjerner du dræbersneglenes æg

Skadedyr Et af de mest effektive midler mod dræbersneglene er at finde sneglenes æg og destruere dem. De kan nemlig gemme sig allevegne som under...

Snudebille invasion

Skadedyr Det danske land er pt ramt af en invasion af skulpesnudebiller, hvilket kan beskadige blandt andet blomsterkarsen og vinterraps.

Skal vi skyde Bambis mor for at udrydde flåter?

Skadedyr Flåterne er over os, og det bekymrer mange dansker, især fordi forskere fortæller om en ny Borrelia-art, der snyder kroppen. Men hvordan kan vi bekæmpe det blodsugende insekt?

Flyvemyren er over os – her er 4 gode råd

Skadedyr Sommerlandet oversvømmes af myrer, også af den irriterende flyvemyre. Her er et par råd mod myrer og flyvemyrer, så du ikke behøver skadedyr...

Rovmider vs. spindemider

Skadedyr Spindemiderne har i år fundet vej til drivhuset, og har udfordret Lotte Bjarkes dyrkning af chili og peberfrugt. Se, hvordan hun bekæmper...

Få ram på dræbersneglen – ikke på naturen

Skadedyr Tips og tricks – når det gælder dræbersnegle – er der masser af. Men mange af dem tager ikke hensyn til naturen. Lær her, hvordan du bliver sneglene kvit uden at sprede gift i økosystemet.

Slip af med myggene med denne smarte og lette fælde, der kun tager...

Skadedyr Myggesæsonen er så småt over os, og de små kryb kan ødelægge enhver aften på terrassen. Men denne lille DIY-fælde kan hjælpe dig med at...

Elektrochok til dræbersneglene 2.0

Skadedyr Har der været ubudne gæster i havens krukker? Lotte Bjarke bruger kobbertape til at holde dræbersneglene væk fra sine planter i krukkerne.