Du kan blive politianmeldt for at slå dræbersnegle ihjel

Der gælder også love for dræbersnegle og andre skadedyr. De må gerne aflives, men gør du det forkert, kan det resultere i en politianmeldelse. Se her, hvad du IKKE må. 


Politianmeldelse ved aflivning af dræbersnegle

Dræbersnegle lever livet farligt. De fleste haveejere ser rødt, når de dukker op i deres haver. Hurtigt udvikler det sig derefter til en kamp på liv og død. Menneskene udtænker den ene udspekulerede aflivningsmetode efter den anden, mens dræbersneglene uanfægtet gnasker løs på salaten og andre grøntsager i køkkenhaven.

Nu viser det sig, at visse metoder til bekæmpelse af dræbersnegle faktisk kan give anledning til en politianmeldelse.

Dræbersnegle må ikke druknes

TV2 har spurgt dyrlæge i Dyrenes Beskyttelse, Søren Kent Petersen, om, hvor grænsen går.

Han forstår godt, at folk føler sig generede over skadedyr som dræbesnegle og Plettet Voldsnegl og derfor går i lag med at bekæmpe sneglene med nogle af de mange udryddelsesmetoder, der findes. Èn bestemt metode anser han dog for særlig betænkelig:

– “Budskabet er helt klart, at man skal lade være med at drukne snegle, og med tilstrækkeligt bevismateriale vil vi gerne være med til at anmelde det til politiet. Der er jo andre metoder, der ikke kræver det store, hvor dyrene bliver aflivet så hurtigt og smertefrit som muligt,” pointerer Søren Kent Petersen.

Faktisk præciserer dyrebeskyttelsesloven meget nøje, at drab på et hvilket som helst dyr ved drukning er forbudt:

  • § 13. Den, der vil aflive et dyr, skal sikre sig, at dyret aflives så hurtigt og så smertefrit som muligt. Aflivning ved drukning må ikke finde sted.

Øllet blev deres skæbne

Dyrlægen fra Dyrenes Beskyttelse tager ganske vist ikke afstand fra ølfælder, hvor snegle via lugtesansen lokkes ind i et lukket rum fyldt med sjusser af øl.

Det afgørende er, om sneglene drukner i øllet, eller om et menneske efterfølgende samler sneglene sammen for derefter at aflive dem med en spade, et klip med en saks, eller nogle af de mange andre metoder, der eksisterer til at aflive dræbersnegle eller den nye havetrussel, Plettet Voldsnegl, med. De øvrige drabsmetoder er nemlig alle lovlige.

Søren Kent Petersen peger i øvrigt også på en anden ubehagelig ting ved ølfælder: De tiltrækker også andre sneglearter, som er en mangeårig naturlig del af det danske økosystem og ikke en invasiv dyreart, som Den iberiske Skovsnegl, dræbersneglen. er.

Dyrenes Beskyttelse vil således ikke udelukke, at de vil føre en sag for dyremishandling på et tidspunkt. Om det nogensinde er sket eller vil ske, er en anden sag. Vi har ikke kunnet finde nogen eksempler på anmeldelser.

Kilde: TV2.

Mest læste artikler