Foto: iStock

Brug pistacienødder mod dræbersnegle

Dræbersneglene er på vej ud af deres vinter-hi og ingen længe har de invaderet haven. MEN med dette simple trick kan du holde din have så godt som snegle-fri.

Snegle-fri have

Der findes utallige tips og tricks til, hvordan du kan komme til livs med de slimede dræbersnegle, som gang på gang invaderer din have så snart vejret tillader det. Nogle vælger at bruge diverse giftmidler og andre vælger at benytte sig af kreative indslag såsom en nedgravet flaske med sukkervand eller øl som lokkemad til dræbersneglene.

Men der findes faktisk et andet super smart trick, som kan hjælpe dig til en have uden alle de slimede spor. Tricket går i al sin enkelthed ud på, at du skal spise en masse pistacienødder og gemme skallerne. Skallerne kan du dernæst strø ud over din have, hvilket medfører, at dræbersneglene skal bevæge sig over ujævnt og svært terræn – og dét kan de ikke lide. Derfor vælger dræbersneglene at ”snegle” sig et andet sted hen, for at undgå det ujævne terræn, og du får dermed en have, som er fri for snegle.

Du kan med fordel også anvende knuste æggeskaller eller knuste muslingeskaller.

Hvornår kommer dræbersneglene?

Dræbersneglene ligger i vinterhi henover vinteren, men så snart graderne stiger, så begynder de lige så stille at dukke frem. Det sker for det meste i marts måned, og når vi runder de tocifrede varmegrader bliver dræbersneglene for alvor aktive.

Det er derfor en god idé at gå på jagt efter dræbersneglene allerede i det tidlige forår, da du dermed mindsker risikoen for at få en have fyldt med dræbersnegle. Nogle dræbersnegle kan nemlig forplante sig hurtigt og lægge op mod 400 æg på en hel sæson – derfor vil det bedste være at finde dem før de kommer frem fra deres hi.

Dræbersneglene er afhængige af fugtige steder, derfor er højt græs og løse sten et oplagt sted at starte i jagten på de gemte dræbersnegle, som snart er klar til at invadere din have.

Kilder: desperategardener, politiken

22. marts 2017
Mere om Skadedyr

Sådan undgår du de kommende insektplager

Hvepse ved middagsbordet, fluer i morgenkaffen og den summende lyd af myg i aftenmørket har altid været en del af den danske sommer. Men i takt med at temperaturen stiger, skal vi forberede os på store insektplager. Se, hvordan du undgår dem her. 

Sådan sikrer du dig en hvepsefri sommer

Vil du undgå hvepse i haven om sommeren, skal du allerede begynde at forebygge i foråret. Der findes nemlig fire smarte metoder til at...

Danmark rammes af ekstremt mange krigeriske hvepse

Hvepsene i Danmark har fået optimale livsbetingelser i 2018, og det betyder desværre store hvepsebo og aggressive hvepse. Ekspert mener vi...

Mårhund - Jylland tabt til den invasive dyreart, som Naturstyrelsen...

Ny videnskabelig undersøgelse afslører, hvor vanskeligt det er at bekæmpe udbredelsen af den store mårhund, som Naturstyrelsen for længst har blæst til angreb mod. Få både de gode og de dårlige nyheder om mårhunde i Danmark.

Nye metoder til bekæmpelse af dræbersneglen

Dræbersneglen er svær at få bugt med, men nu skal et nyt projekt få danskerne til at stå sammen om at komme den invasive snegl til livs....

Økologisk spray kan beskytte dig mod flåtbid

Tiden, hvor risikoen for at vi bliver smittet af sygdomme, der spredes af flåterne, er over os. Men i år kan du let blive fri for de små...

Hugorm: Sådan slipper du af med giftslangen i haven og sommerhuset

Hugormen er Danmarks eneste giftslange. Men hvordan genkender du hugormen, hvordan bekæmper du hugormen i sommerhuset og haven, og hvor farlig er et hugormebid bid egentlig? Det får du svaret på her.

Effektiv dansk hvepsefælde begejstrer: Så let laver du den selv

Simpel fælde, der holder hvepse væk, vækker begejstring. Den er effektiv, men utroligt nem at lave selv.

3 råd: Undgå flåter med disse simple kneb

Det er forår og flåtsæsonen er gået igang. Og selvom ca. 100.000 danskere hvert år bliver bidt af de små kræ, er der nogle simple ting du...

Simpelt trick til at undgå hvepse

Indimellem kan det væres vært at spise udendørs – uden at hvepse får lyst til at spise med – eller stikke. Dette simple råd jager dog hvepsene på flugt.

Nu nærmer giftig larve sig Danmark

Senest har den livsfarlige larve skabt store problemer i Tyskland - nu nærmer den sig Danmark.

Sådan slipper du af med grævlingen i din have

Grævlingen er let genkendelig med det sorte og hvide hoved.Grævlingen er ufarlig for mennesker, men det kan ske at den graver din græsplæne...

Husbuk: Skadedyret som spiser dit hus op indefra

Husbuk er en bille som har specialiseret sig i at leve træværk og kan gøre stor skade på et træhus. 

Snudebille invasion

Det danske land er pt ramt af en invasion af skulpesnudebiller, hvilket kan beskadige blandt andet blomsterkarsen og vinterraps.

Elektrochok til dræbersneglene 2.0

Har der været ubudne gæster i havens krukker? Lotte Bjarke bruger kobbertape til at holde dræbersneglene væk fra sine planter i krukkerne.