Brug pistacienødder mod dræbersnegle

Skadedyr

Dræbersneglene er på vej ud af deres vinter-hi og ingen længe har de invaderet haven. MEN med dette simple trick kan du holde din have så godt som snegle-fri.

Foto: iStock

Snegle-fri have

Der findes utallige tips og tricks til, hvordan du kan komme til livs med de slimede dræbersnegle, som gang på gang invaderer din have så snart vejret tillader det. Nogle vælger at bruge diverse giftmidler og andre vælger at benytte sig af kreative indslag såsom en nedgravet flaske med sukkervand eller øl som lokkemad til dræbersneglene.

Men der findes faktisk et andet super smart trick, som kan hjælpe dig til en have uden alle de slimede spor. Tricket går i al sin enkelthed ud på, at du skal spise en masse pistacienødder og gemme skallerne. Skallerne kan du dernæst strø ud over din have, hvilket medfører, at dræbersneglene skal bevæge sig over ujævnt og svært terræn – og dét kan de ikke lide. Derfor vælger dræbersneglene at ”snegle” sig et andet sted hen, for at undgå det ujævne terræn, og du får dermed en have, som er fri for snegle.

Du kan med fordel også anvende knuste æggeskaller eller knuste muslingeskaller.

Hvornår kommer dræbersneglene?

Dræbersneglene ligger i vinterhi henover vinteren, men så snart graderne stiger, så begynder de lige så stille at dukke frem. Det sker for det meste i marts måned, og når vi runder de tocifrede varmegrader bliver dræbersneglene for alvor aktive.

Det er derfor en god idé at gå på jagt efter dræbersneglene allerede i det tidlige forår, da du dermed mindsker risikoen for at få en have fyldt med dræbersnegle. Nogle dræbersnegle kan nemlig forplante sig hurtigt og lægge op mod 400 æg på en hel sæson – derfor vil det bedste være at finde dem før de kommer frem fra deres hi.

Dræbersneglene er afhængige af fugtige steder, derfor er højt græs og løse sten et oplagt sted at starte i jagten på de gemte dræbersnegle, som snart er klar til at invadere din have.

Kilder: desperategardener, politiken

22. marts 2017
Mere om Skadedyr

Danmark rammes af ekstremt mange krigeriske hvepse

Skadedyr Hvepsene i Danmark har fået optimale livsbetingelser i 2018, og det betyder desværre store hvepsebo og aggressive hvepse. Ekspert mener vi i år kan forvente 15 gange flere hvepse end normalt.

Mårhund - Jylland tabt til den invasive dyreart, som Naturstyrelsen...

Skadedyr Ny videnskabelig undersøgelse afslører, hvor vanskeligt det er at bekæmpe udbredelsen af den store mårhund, som Naturstyrelsen for længst...

Effektiv dansk hvepsefælde begejstrer: Så let laver du den selv

Skadedyr Simpel fælde, der holder hvepse væk, vækker begejstring. Den er effektiv, men utroligt nem at lave selv.

3 råd: Undgå flåter med disse simple kneb

Skadedyr Det er forår og flåtsæsonen er gået igang. Og selvom ca. 100.000 danskere hvert år bliver bidt af de små kræ, er der nogle simple ting du selv kan gøre, for at undgå at blive en del af statistikken.

Simpelt trick til at undgå hvepse

Skadedyr Indimellem kan det væres vært at spise udendørs – uden at hvepse får lyst til at spise med – eller stikke. Dette simple råd jager dog hvepse...

Væggelus: Et skadedyr du virkelig ikke ønsker i dit hjem

Skadedyr De kravler ud fra deres skjul om natten og drikker dit blod. Kan du gætte, hvilket dyr vi taler om? Vi taler selvfølgelig om de frygtede...

Sådan slipper du af med grævlingen i din have

Skadedyr Grævlingen er let genkendelig med det sorte og hvide hoved.Grævlingen er ufarlig for mennesker, men det kan ske at den graver din græsplæne op i jagten efter regnorme og larver, eller slår sig ned med familien under din terrasse. 

Husbuk: Skadedyret som spiser dit hus op indefra

Skadedyr Husbuk er en bille som har specialiseret sig i at leve træværk og kan gøre stor skade på et træhus.

Sådan finder og fjerner du dræbersneglenes æg

Skadedyr Et af de mest effektive midler mod dræbersneglene er at finde sneglenes æg og destruere dem. De kan nemlig gemme sig allevegne som under...

Snudebille invasion

Skadedyr Det danske land er pt ramt af en invasion af skulpesnudebiller, hvilket kan beskadige blandt andet blomsterkarsen og vinterraps.

Skal vi skyde Bambis mor for at udrydde flåter?

Skadedyr Flåterne er over os, og det bekymrer mange dansker, især fordi forskere fortæller om en ny Borrelia-art, der snyder kroppen. Men hvordan...

Flyvemyren er over os – her er 4 gode råd

Skadedyr Sommerlandet oversvømmes af myrer, også af den irriterende flyvemyre. Her er et par råd mod myrer og flyvemyrer, så du ikke behøver skadedyr...

Rovmider vs. spindemider

Skadedyr Spindemiderne har i år fundet vej til drivhuset, og har udfordret Lotte Bjarkes dyrkning af chili og peberfrugt. Se, hvordan hun bekæmper dem.

Få ram på dræbersneglen – ikke på naturen

Skadedyr Tips og tricks – når det gælder dræbersnegle – er der masser af. Men mange af dem tager ikke hensyn til naturen. Lær her, hvordan du bliver...

Elektrochok til dræbersneglene 2.0

Skadedyr Har der været ubudne gæster i havens krukker? Lotte Bjarke bruger kobbertape til at holde dræbersneglene væk fra sine planter i krukkerne.