Varme sommerfarver i krukkerne

Krukker og potteplanter

Nogle af de første sommerblomster i Lotte Bjarkes krukker er blevet lidt trætte, så der har været brug for fornyelse. Derfor har hun plantet skønhedsøje, som fås i mange hybrider. Læs om blomsterne med det fine løv i krukkerne her.

En af Lotte Bjarkes absolutte yndlingsplanter er "Skønhedsøje".
En af Lotte Bjarkes absolutte yndlingsplanter er "Skønhedsøje". Foto: Lotte Bjarke

Yndlingsplanter i mange farver

Foto: Lotte BJarkeDet har været nødvendigt at skifte planterne ud i nogle af krukkerne, hvor de første sommerblomster er blevet trætte. Dermed blev der plads til nogle af mine absolutte yndlingsplanter med det dejlige danske navn skønhedsøje. Coreopsis hedder de på latin. Der er kommet en strøm af nye hybrider på markedet de senere år med den ene skønne farve efter den anden. Coreopsis ’Little Penny’ er fx nærmest terrakottafarvet.

Kræver sol og vanding

Fælles for de mange sorter er det fine løv og gitterværket af tynde stængler, der bærer hundredevis af små blomster og kuglerunde knopper, der lover godt for blomstringsperioden. Det er rigtige terrasseplanter, som kræver masser af sol og så til gengæld også skal vandes en del, når de dyrkes i krukker. Coreopsis ’Strawberry Punch’ har blomster i en rigtig lækker rød farve.

En staude i krukkerne

Foto: Lotte BjarkeSkønhedsøje er i princippet en staude, men mine forsøg på at plante de nyere sorter ud i haven er svipset hver gang, så nu betragter jeg dem som sommerblomster til krukkerne og glæder mig over dem, til sommeren er forbi. 

Undtagelsen, der bekræfter reglen, er den ældre sort Coreopsis ’Moonbeam’, der ikke alene har en skøn, sart lysegul farve og en let og yndefuld vækstform men også er absolut vinterhårdfør her til lands. Sådan en – mindst – har jeg haft i alle mine haver.

Læs om driftsikre krukkeplanter på Lotte Bjarkes blog

29. juli 2014
Mere om Krukker og potteplanter

Årstidens smukkeste krukker

Krukker og potteplanter Giv din haveglæde et dejligt boost –  fyld dine krukker op med herlige farver.

Sådan forlænger du dine krukkers levetid

Krukker og potteplanter Dine krukker er særligt udsatte i vinterhalvåret. Du bør derfor følge en række råd for at passe bedst muligt på dine krukker.

Derfor revner dine frostsikre krukker

Krukker og potteplanter Har du også prøvet at stå med en krukke, der trods betegnelsen ‘frostfri’ har slået store revner eller nærmest er smuldret mellem fingrene...

Genial idé: Få mest muligt ud af krukkerne

Krukker og potteplanter Der er ingen grund til at spilde groplads. Se hvordan du udnytter pladsen i de store krukker.

Genialt læsertip: Din gamle stegepande kan gøre gavn i haven

Krukker og potteplanter Lad være med at smide dine gamle stegepander ud. De kan nemlig gøre gavn (og pynte) i haven!

Skovstemning med julekrukker

Krukker og potteplanter Lotte Bjarke skaber den helt rette julestemning ved fordøren.

Sød kartoffel i krukkerne 2.0

Krukker og potteplanter Pludselig fik det en brat ende med de forskellige sorter af sød kartoffel, Ipomoea batatas, som Lotte Bjarke har været så glad for at have som bladplanter i krukkerne hele sommeren. 

Rokade i krukkehaven

Krukker og potteplanter Gulerodsblomsten er væltet, ærteblomsten er udtjent, og krukkegruppen ved fordøren ser i det hele taget lidt trist og træls ud. Derfor er...

Fra potteroser til krukkeroser

Krukker og potteplanter Krukkegruppen i hyggehjørnet på terrassen, hvor der altid er læ og sol en stor del af dagen, hvis ellers vejrguderne vil, har fået en makeov...

Gulerod og chokolade i krukkerne

Krukker og potteplanter Krukkeforsamlingen ved fordøren trængte til en opfriskning i sommervarmen. Se, hvilke planter, der klæder hinanden særligt godt.

Indian summer i krukkehaven

Krukker og potteplanter Krukkerne ved fortrappen har fået nye farver, så de matcher årstiden. Lotte Bjarke har blandt andet plantet stauder i sensommerkrukkerne,...

Potteroserne giver en ekstra omgang

Krukker og potteplanter Lotte Bjarke kan i år takke de lyse og kølige vejrforhold for potterosernes lange levetid.

Fra vilde ranker til nye planter

Krukker og potteplanter Den grå evighedsblomst trængte til omplantning. Læs om Lotte Bjarkes sikre metode til netop dette.

Succes for krukke Kalanchoë

Krukker og potteplanter For et par måneder siden blev afprøvningen af Kalanchoë til udendørs krukker sat i værk. Se her, hvordan sorten har klaret sig under åben...

Krukkeplanter på prøve

Krukker og potteplanter Lotte Bjarke tester en række nye, spændende krukkeplanter. Blandt andet er biblomme, dukkekrave og mecardonia rykket ind i haven.