De klassiske lerpotter fås i flere farver, former og størrelser.
De klassiske lerpotter fås i flere farver, former og størrelser.

Sæt kulør på terrassen med klassiske lerpotter

Skab sydlandsk stemning på terrassen med disse klassiske lerpotter, der med rustikke farver og charmerende mønstre bringer både dansk design og ægte italiensk håndværk til dit uderum. 

Af: Nanna Aamand, 12. marts 2019

Efter en lang vinter indenfor trænger mange af stuens planter til en lang sommerferie i haven. Nu hvor de varmere temperaturer langsomt er på vej, kan du derfor så småt begynde at ompotte dine planter og sætte dem udenfor - og samtidig sætte kulør på terrassen med smukke lerpotter.

Med disse klassiske lerpotter fra Bergs Potter kan du give dine planter de bedste betingelser for nyt og langt liv, mens potternes varme terracotta-farver skaber sydlandsk stemning på terrassen. De rustikke farver og charmerende mønstre leder tankerne hen på smukke italienske haver - og det er der en ganske god grund til. 

Førsteklasses italiensk ler

Selvom de fine potter har en lang, dansk historie, bliver de nemlig håndlavet i en lille landsby i det nordlige Italien. Her fremstilles de af førsteklasses italiensk ler, der både lader planternes rødder ånde og samtidig holder godt på fugten i potterne. 

Lerpotterne bliver brændt ved meget høje temperaturer, hvilket betyder, du kan have potterne stående både ude og inde hele året. Det eneste tegn på slid, vil være den flotte patina, der kommer med alderen. 

Potter fyldt med historie

Københavner potten er én af Bergs mest populære potter. Designet stammer helt tilbage fra 1860, hvor potten tidligere blev lavet på Fredensborg slot, hvilket har givet den tilnavnet Slotspotten. For næsten 80 år siden tog familievirksomheden Bergs Potter det smukke pottedesign til sig, og i dag pryder potten med de rolige farver og den fine bort i mange danske haver. 

Flere farver og størrelser

Den klassiske Københavner potte fra Bergs kan fås i flere farver og størrelser. Potterne kommer i tre naturlige lerfarver, nemlig lys, rosa og grå, der alle tre går godt til nordisk design og indretning. Du kan også finde håndglaserede udgaver i smukke grønne, gule og blå farver. 

Du kan finde Københavner potterne og andre designs fra Bergs Potter i udvalgte butikker. Potterne fås i alt fra 10-35 centimeter i diameter med priser fra 60 kroner. 

Se, hvordan du ompotter dine planter i lerkrukker i vores trin for trin-guide her

12. marts 2019 Nanna Aamand
Mere om Krukker og potteplanter

Genialt læsertip: Gør dine slidte krukker flotte igen

Er dine krukker slidte efter en sommersæson med sol, regn og vind? Med dette simple trick bliver de hurtigt som nye!

Sådan får du plads til en blomsteroase på terrassen

Mangler du plads til blomsterbedet eller køkkenhaven? Nu kan du give din have, terrasse eller altan nyt liv med denne smarte plantetrappe,...

Årstidens smukkeste krukker

Giv din haveglæde et dejligt boost – fyld dine krukker op med herlige farver.

Lav en vækstbakke til krydderurterne

Den rigtige vanding er afgørende for, at dine krydderurter trives inden døre. Her får du opskriften på en vandings-bakke til dem - hvor de bliver vandet nedefra, som de bedst kan lide det.  

Genialt tip: Sådan får du let og billigt dræn i potten

Vil du sikre de helt rette forhold til dine planter i potter, er det vigtigt du dræner dem. Læs her hvordan du let kan bruge ting, du let...

Sådan forlænger du dine krukkers levetid

Dine krukker er særligt udsatte i vinterhalvåret. Du bør derfor følge en række råd for at passe bedst muligt på dine krukker.

Derfor revner dine frostsikre krukker

Har du også prøvet at stå med en krukke, der trods betegnelsen ‘frostfri’ har slået store revner eller nærmest er smuldret mellem fingrene på dig? Læs med her, hvis du én gang for alle vil vide, hvordan du vælger og opbevarer dine krukker, så de overlever vinteren.

Genial idé: Få mest muligt ud af krukkerne

Der er ingen grund til at spilde groplads. Se hvordan du udnytter pladsen i de store krukker.

Genialt læsertip: Din gamle stegepande kan gøre gavn i haven

Lad være med at smide dine gamle stegepander ud. De kan nemlig gøre gavn (og pynte) i haven!

Skovstemning med julekrukker

Lotte Bjarke skaber den helt rette julestemning ved fordøren.

Indian summer i krukkehaven

Krukkerne ved fortrappen har fået nye farver, så de matcher årstiden. Lotte Bjarke har blandt andet plantet stauder i sensommerkrukkerne,...

Potteroserne giver en ekstra omgang

Lotte Bjarke kan i år takke de lyse og kølige vejrforhold for potterosernes lange levetid.

Fra vilde ranker til nye planter

Den grå evighedsblomst trængte til omplantning. Læs om Lotte Bjarkes sikre metode til netop dette.

Succes for krukke Kalanchoë

For et par måneder siden blev afprøvningen af Kalanchoë til udendørs krukker sat i værk. Se her, hvordan sorten har klaret sig under åben...

Krukkeplanter på prøve

Lotte Bjarke tester en række nye, spændende krukkeplanter. Blandt andet er biblomme, dukkekrave og mecardonia rykket ind i haven.