Det bliver let at forvandle dit uderum til en indbydende oase.
Det bliver let at forvandle dit uderum til en indbydende oase. Foto: PR

Sådan får du plads til en blomsteroase på terrassen

Mangler du plads til blomsterbedet eller køkkenhaven? Nu kan du give din have, terrasse eller altan nyt liv med denne smarte plantetrappe, der samler alle dine planer på ét sted - og gør det meget lettere at have grønne fingre.

Der er intet, der giver terrassen nyt liv som farverige blomster og grønne krydderurter. Er du den heldige ejer af en lille have eller altan, kan det dog være svært at finde plads til en sprudlende blomster- eller urtehave. Men nu er der et nyt produkt på markedet, der gør det let at finde plads til alle dine botaniske drømme.

Med plantetrappen fra Bio Vegetables kan du nemlig samle alle dine planter ét sted uden at bruge særlig meget plads. Samtidig gør systemet det til en leg at have grønne fingre.

Flere plantekasser på samme sted

Plantetrappen består, som navnet beskriver, af et enkelt trappestativ, hvor alt fra to til fire plantekasser kan sættes fast. Trappen kan både monteres på balkoner, på altanen, på terrassen eller i haven, og på den måde kan du hurtigt forvandle dit uderum til en indbydende oase eller få din egen køkkenhave med friske krydderurter og grøntsager lige indenfor rækkevidde.

Indbygget overløb og vandreservoir

På trappestativet har hver plantekasse sit eget niveau, hvilket er godt for andet end pladsmangel på terrassen. Det kan nemlig være et møjsommeligt arbejde at sikre sig, at udendørs planter har de optimale betingelser at gro i. Regnfulde dage kan hurtigt drukne rødderne, mens varme sommermåneder kan udtørre selv den mest hårdføre plante.

Med en plantetrappe i haven behøver du ikke at bekymre dig lige så meget om, hvorvidt dine planter drukner i regnvand eller tørster på en solskinsdag. Trappesystemet er nemlig udviklet med et indbygget overløb, der lader alt overskydende vand løbe fra, mens et vandreservoir på samme tid opsamler noget af det overskydende vand. Det betyder, at dine planter ikke bliver for våde, mens de samtidig får tilført fugt selv i varme og tørre perioder. 

Slip for dræbersnegle

Som en ekstra bonus slipper du også for at ligge på knæ for at få bugt med de mange dræbersnegle, der elsker at fortære køkkenhavens grønne og smagfulde afgrøder.

Plantetrappen har nemlig en særlig sikring, der effektivt forhindrer den invasive snegleart i at invadere dine planter. 

Plantetrappen er let at indrette i dit udeområde, og du kan finde den i 3 forskellige udgaver med alt fra to til fire plantekasser. Priser fra 600 kroner til 1.600 kroner. 

9. april 2019
Mere om Krukker og potteplanter

Sæt kulør på terrassen med klassiske lerpotter

Skab sydlandsk stemning på terrassen med disse klassiske lerpotter, der med rustikke farver og charmerende mønstre bringer både dansk design og ægte italiensk håndværk til dit uderum. 

Årstidens smukkeste krukker

Giv din haveglæde et dejligt boost – fyld dine krukker op med herlige farver.

Genialt tip: Sådan får du let og billigt dræn i potten

Vil du sikre de helt rette forhold til dine planter i potter, er det vigtigt du dræner dem. Læs her hvordan du let kan bruge ting, du let...

Sådan forlænger du dine krukkers levetid

Dine krukker er særligt udsatte i vinterhalvåret. Du bør derfor følge en række råd for at passe bedst muligt på dine krukker.

Derfor revner dine frostsikre krukker

Har du også prøvet at stå med en krukke, der trods betegnelsen ‘frostfri’ har slået store revner eller nærmest er smuldret mellem fingrene...

Genial idé: Få mest muligt ud af krukkerne

Der er ingen grund til at spilde groplads. Se hvordan du udnytter pladsen i de store krukker.

Genialt læsertip: Din gamle stegepande kan gøre gavn i haven

Lad være med at smide dine gamle stegepander ud. De kan nemlig gøre gavn (og pynte) i haven!

Skovstemning med julekrukker

Lotte Bjarke skaber den helt rette julestemning ved fordøren.

Sød kartoffel i krukkerne 2.0

Pludselig fik det en brat ende med de forskellige sorter af sød kartoffel, Ipomoea batatas, som Lotte Bjarke har været så glad for at have...

Rokade i krukkehaven

Gulerodsblomsten er væltet, ærteblomsten er udtjent, og krukkegruppen ved fordøren ser i det hele taget lidt trist og træls ud. Derfor er en rokade nødvendig.

Indian summer i krukkehaven

Krukkerne ved fortrappen har fået nye farver, så de matcher årstiden. Lotte Bjarke har blandt andet plantet stauder i sensommerkrukkerne,...

Potteroserne giver en ekstra omgang

Lotte Bjarke kan i år takke de lyse og kølige vejrforhold for potterosernes lange levetid.

Fra vilde ranker til nye planter

Den grå evighedsblomst trængte til omplantning. Læs om Lotte Bjarkes sikre metode til netop dette.

Succes for krukke Kalanchoë

For et par måneder siden blev afprøvningen af Kalanchoë til udendørs krukker sat i værk. Se her, hvordan sorten har klaret sig under åben...

Krukkeplanter på prøve

Lotte Bjarke tester en række nye, spændende krukkeplanter. Blandt andet er biblomme, dukkekrave og mecardonia rykket ind i haven.