Foto: Lotte Bjarke

Genbrug bladene

Kompost

Visne blade er guld værd for haven og den nemmeste og mest naturlige vej til forbedring af havejorden.


Bladene kan gør skade på græsset
Der er med ingen grund til at "rydde op" i havens bede. Lad bare bladene ligge og formulde af sig selv. På græsplænen kan bladene imidlertid gøre skade, hvis de ligger for tæt. Riv dem derfor sammen og læg dem ind i det nærmeste bed, hvor de fx kan lune omkring buskenes rødder, mens de lige så stille formulder.

Lækker ukrudtsfri bladmuld
For at forhindre at bladene fortsat flyver rundt og samtidig for at speede processen op, kan du smide en skovlfuld jord oven på bladene. Du kan også lave lækker, ukrudtsfri bladmuld, hvis du fylder de visne blade i sorte sække og lader dem kompostere der.
1. juli 2008
Mere om Kompost

Nemme genveje til at lave din egen kompost

Kompost Kunne du tænke dig et større udbytte, flottere blomster og en sundere have uden ekstra udgifter? Så er det bare med at komme igang med at lave din egen kompost. 

Kompost beskytter haven i vinterhalvåret

Kompost Giv din jord vitaminer inden vinteren ved at sprede kompost i haven. Komposten er meget værdifuld for havejorden, og den sparer dig for en...

Hent gratis kompost fra din genbrugsstation

Kompost Lokale genbrugsstationer tilbyder, at du gratis kan afhente kompost til havearbejdet.

Sådan sorterer du affaldet hjemmefra

Kompost Når affaldet rammer de rigtige containere på genbrugspladsen, er det en miljøgevinst: Mest muligt genanvendes – og mindst muligt bliver gravet ned i depoter i jorden.

Kan jeg smide blade med stråleplet i komposten?

Kompost Jeg har haft en del stråleplet på mine roser. Kan disse blade uden risiko smides på komposten?

Affaldssortering skåner miljøet og giver bedre plads i skraldespand...

Kompost Meget af dit affald kan genanvendes - eksempelvis shampooflasker, foliebakker og glas. Du kan med enkle indgreb få dit affald til at fylde...

Nyt liv til havejorden

Kompost De fleste haveejere ved, at havens planter har godt af et gødningstilskud. Men gødning gør det ikke alene. Jordforbedring gør det meget nemmere at være plante og nemmere at være haveejer. Vi viser, hvordan du klarer opgaven.

Sæt fart i komposteringsprocessen

Kompost Det er en god ide at lade haveaffaldet blive i haven - det er nemmere end at skulle køre det væk, og du får fin gødning til havens planter....

Få en genbrugsstation i haven

Kompost Det er en god ide at lade haveaffaldet blive i haven - det er nemmere end at skulle køre det væk, og du får fin gødning til havens planter....

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.