Du kan spise hjemmedyrkede agurker helt ind i efteråret.
Du kan spise hjemmedyrkede agurker helt ind i efteråret. Foto: GettyImages

Tip til drivhuset: Gammelt trick sikrer dig hjemmedyrkede agurker hele sæsonen

Mens tomater, chilier og auberginer holder hele sæsonen, har agurkeplanten kortere levetid. Men ved hjælp af et gammelt trick kan du få hjemmedyrkede agurker helt ind i efteråret – også selvom du ikke ejer et drivhus.

Nåede du ikke at plante agurkeplanter i foråret – eller er din plante ved at dø ud? Så er der hjælp at hente.

Agurkeplanter har nemlig kortere levetid end deres drivhusfæller, fordi de bruger mere energi. Derfor kan de oftest kun holde en halv sæson. Men ved at bruge et gammelt trick og genplante agurkeplanterne i højsommeren kan du forlænge agurkesæsonen til helt ind i efteråret.

Den senere plantning giver også mulighed for at plante agurkerne på terrassen, altanen eller op ad en varm mur, hvis du ikke har et drivhus.

Sådan genplanter du en agurkeplante

Se, hvordan du genplanter en agurkeplante her, hvor Arne Persson, planteekspert i Plantorama, giver 5 gode råd til de grønne planter.

  1. Rengør først efter den tidligere høst og brug ny frisk jord, så eventuelle skadedyr ikke overføres til de nye planter.
  2. Find et sted, hvor planten får godt med sol og ikke er alt for udsat for kulde, træk og regnvand. Har du ikke et drivhus, kan det være på en overdækket terrasse, altan eller op ad en varm mur.
  3. Plant agurkeplanten ovenpå en 10–15 centimeter høj jordtop, så vandet løber væk fra agurkeplantens rodhals, når du vander. På den måde mindsker du risikoen for svampeangreb, som kan ødelægge agurkeplanten.
  4. Umiddelbart efter genplantning er det vigtigt, at du sørger for at holde rodklumpen fugtig de første par dage. Herefter skal du begynde at vande rundt om planten i stedet, så rødderne søger væk fra planten for at få fat på vandet. Rodklumpen skal stadig vandes – dog i mindre mængder.
  5. Herefter passer du den, som en agurkeplante normalt skal passes. Du vil have spiseklare agurker efter 6-8 uger, alt efter vejret.

Kilde: Plantorama

 

16. juli 2019
Mere om Køkkenhaven

Tag børnene med i haven og kom kræsenhed til livs

Når børnene selv får lov at gro deres grøntsager forsvinder kræsenheden, mener forsker. Heldigvis er det ikke for sent at plante i køkkenhaven i august. Se med her, hvor forsker og haveekspert guider dig til børnenes egen køkkenhave.

Tag på besøg i Tivolis hemmelige køkkenhave

Den nye bog "Tivoli - en eventyrlig blomstrende have" åbner op for den gamle haves magiske og grønne verden. Tag med på et sjældent besøg i...

Genialt råd: Sådan får du mest muligt ud af dine tomatplanter

Skal køkkenhaven vrimle med mange frodige tomatplanter, kan det blive en dyr affære. Læs her hvordan du nemt og billigt får en masse tomatpl...

Nu kan du dyrke søde kartofler i drivhuset eller haven

Søde kartofler - eller batater som de også hedder - er fulde af gode næringsstoffer og kan tilberedes på mange måder. Nu kan du selv dyrke de sunde knolde, som trods navnet ikke er i familie med kartoflen, men er en slyngplante. Det foregår bedst i drivhus eller et varmt sted på terrassen.

Forlæng sommeren i køkkenhaven

Vinterkarse og vårsalat skal sås nu, så du kan høste grønt til salatskålen i vinterhalvåret

Perfekt svampeår: NU skal du tage på svampejagt

Den våde august måned og den efterfølgende varme har betydet, at naturen bugner af svampe. Se med her, hvor vi guider dig til jagten på...

Sådan laver du garanteret sneglefri højbede

Byg et sneglefrit højbed, som både skåner dine planter og ryggen. Læs her hvordan.

Forårsråd: Start køkkenhaven i vindueskarmen

Din vindueskarm er en grøn ven, når det handler om grøntsager. Her kan du nemlig starte årets køkkenhave. Læs med og se hvordan.

10 grøntsager der kan gro i skygge

Vi giver dig her 10 bud på grøntsager, som du kan gro i haver med skygge eller delvis skygge.

Smukke ærteblomster i køkkenhavn

Lotte Bjarke holder meget af at have ærter i køkkenhaven, da disse både er dejlige at se på, men også smager godt.

Høst hindbær fra juli til oktober

Hindbær fra haven er den ultimative luksus. Hvis du planter flere sorter, kan du plukke hindbær hele sommeren og langt ud på efteråret....

VIP behandling til porrerne

Lotte Bjarkes køkkenhave er ved at være lækker og frodig. Porrer, hvidløg, skalotteløg, rødløg og kepaløg er bare nogle af de planter, der...

Vi byggede en reol i haven

Ann-Sofie fortæller videre om sit livs første køkkenhave på Amager. Og der er også blevet plads til en havereol. Følg med i bloggen her. 

Mit livs første køkkenhave

Ann-Sofie Ostenfeld fortæller i denne uge om sin debut som haveejer. Hun skal dyrke sit livs første køkkenhave.

Nu kan du også få græsk karse

Overrask familie og gæster med en helt ny krydderurt. Vi kender alle karse, der gror på et stykke vat i vindueskarmen, men nu fås den også...