Danmarks smukkeste køkkenhaver

Køkkenhaven

De danske køkkenhaver bugner med spændende urter, krydderier, frugter og grøntsager, og vi kan ikke lade være med at blive inspireret af de mange imponerende køkkenhaver, der findes herhjemme. Vi har fundet 12 af Danmarks smukkeste køkkenhaver. 

Danmark er fyldt med skønne køkkenhaver. Vi har fundet tolv af de smukkeste.
Danmark er fyldt med skønne køkkenhaver. Vi har fundet tolv af de smukkeste. Foto: iStockphoto

Udnyt havens plads, og lav en køkkenhaver

Med din egen køkkenhave kan du dyrke alle dine yndlingsgrøntsager, krydderurter og frugter, og der findes mange forskellige og interessante måder at bruge køkkenhaven på. Hvis du er indehaveren af en stor have, kan du udnytte pladsen ved at anlægge større køkkenhaver. Er du derimod indehaver af en hyggelig baggård, hvor du savner lidt grønt, så kan det også lade sig gøre at gro en flot køkkenhave på den måde. 

Du kan lade planterne vokse høje, så det bliver til en hel skov af urter, eller du kan kombinere grøntsagerne med smukke og farverige blomster. 

A post shared by M I G & M I N E (@stinebjerring) on Jun 27, 2017 at 9:05am PDT

 

A post shared by H(e)aven (@susbo66) on May 20, 2017 at 6:39am PDT

 

A post shared by ullaschou (@ullaschou) on May 29, 2017 at 12:09am PDT

 

 

A post shared by Lille Nordliv (@lillenordliv) on May 21, 2017 at 11:07am PDT

 

 

 

A post shared by Plantetanter (@plantetanter) on Jun 15, 2017 at 11:40pm PDT

 

 

 

A post shared by Pia Saabye (@saabyep) on Jul 12, 2016 at 2:48pm PDT

 

28. juni 2017
Mere om Køkkenhaven

Nu kan du dyrke søde kartofler i drivhuset eller haven

Køkkenhaven Søde kartofler - eller batater som de også hedder - er fulde af gode næringsstoffer og kan tilberedes på mange måder. Nu kan du selv dyrke de sunde knolde, som trods navnet ikke er i familie med kartoflen, men er en slyngplante. Det foregår bedst i drivhus eller et varmt sted på terrassen.

Forlæng sommeren i køkkenhaven

Køkkenhaven Vinterkarse og vårsalat skal sås nu, så du kan høste grønt til salatskålen i vinterhalvåret

Forårsråd: Start køkkenhaven i vindueskarmen

Køkkenhaven Din vindueskarm er en grøn ven, når det handler om grøntsager. Her kan du nemlig starte årets køkkenhave. Læs med og se hvordan.

10 grøntsager der kan gro i skygge

Køkkenhaven Vi giver dig her 10 bud på grøntsager, som du kan gro i haver med skygge eller delvis skygge.

Cucamelonen er sommerens mest bedårende frugt

Køkkenhaven Skulle du være i tvivl om, hvordan verdens mest nuttede frugt ser ud, så hedder den cucamelon og er virkelig nem at dyrke.

4 urter med lang holdbarhed

Køkkenhaven Med fire friske urter i haven kan du krydre ethvert måltid på bedste vis. Og så kan urterne overvintre.

Den spiselige have kan dyrkes hele sommeren

Køkkenhaven Krydderurter og grøntsager kan sagtens sås og plantes ud i højsommeren. Læs om de skønneste spiselige sorter her.

Så let er det at dyrke hindbær

Køkkenhaven Der er INGEN grund til IKKE at dyrke hindbær. Frugten smager guddommeligt, planten er let at dyrke, og kun meget få skadedyr bryder sig om...

Fra drivhus til dybfryser

Køkkenhaven Lotte Bjarke forbereder drivhusets tomater, chilier og agurker til efterårets simreretter. Det hele bliver frossent ned i små portioner,...

Smukke ærteblomster i køkkenhavn

Køkkenhaven Lotte Bjarke holder meget af at have ærter i køkkenhaven, da disse både er dejlige at se på, men også smager godt.

Høst hindbær fra juli til oktober

Køkkenhaven Hindbær fra haven er den ultimative luksus. Hvis du planter flere sorter, kan du plukke hindbær hele sommeren og langt ud på efteråret....

VIP behandling til porrerne

Køkkenhaven Lotte Bjarkes køkkenhave er ved at være lækker og frodig. Porrer, hvidløg, skalotteløg, rødløg og kepaløg er bare nogle af de planter, der...

Vi byggede en reol i haven

Køkkenhaven Ann-Sofie fortæller videre om sit livs første køkkenhave på Amager. Og der er også blevet plads til en havereol. Følg med i bloggen her. 

Mit livs første køkkenhave

Køkkenhaven Ann-Sofie Ostenfeld fortæller i denne uge om sin debut som haveejer. Hun skal dyrke sit livs første køkkenhave.

Nu kan du også få græsk karse

Køkkenhaven Overrask familie og gæster med en helt ny krydderurt. Vi kender alle karse, der gror på et stykke vat i vindueskarmen, men nu fås den også...