Foto: Gry Thunes, Colourbox

Køb et redskabsskur - det betaler sig ikke at lade være

Vi med have har brug for et redskabsskur. Har du ikke mod på at bygge det selv - så fortvivl ej. Redskabsskure kan fås billigt og som samlesæt, og du behøver ikke spørge kommunen. 

Af: Mikkel Hede, 18. august 2015

Priser på redskabsskure

For et par tusinde kroner kan du få et redskabsskur i rustfrit metal. Udhusene i trykimprægneret træ er luksusudgaven. Her kommer du meget langt for små 10.000 kroner.

Inden for træskure er det først og fremmest antallet af kvadratmeter, der er udslagsgivende for prisen. Priserne kan godt snige sig op over kr. 50.000, men så er der også tale om et decideret havehus, som vil fremstå som perlen i enhver kolonihaveforening. Isoleringssæt kan købes til modellerne i den øverste prisskala. Nu er det kun helårstilladelsen, der mangler, så har du næsten fået et spritnyt hjem. 

Hold skuret frostfrit

Udhuse er mange ting 

Markedet bugner med redskabsskure og udhuse af enhver type. 

 • Redskabsskur i trykimprægneret træ
 • Redskabsskur i rustfrit metal
 • Plastikskure 
 • Opbevaringstelte
 • Udhuse med fladt eller skrånende tag. 

Redskabsskur som samlesæt

Bygningerne kan leveres som samlesæt, så det kribler i fingrene i enhver IKEA-nørd. De små metalskure kan smækkes op på en time. Træskure kræver lidt mere tid.

Redskabsskurene i trykimprægneret træ leveres som regel også som samlesæt. Man behøver dog ikke være autoriseret tømrer for at få tag over sin redskabspark. Der følger som regel brugsvejledning for dummies med.

Hvis du synes, du er udstyret med 10 tommelfingre, så tilbyder de fleste leverandører af redskabsskure at gøre arbejdet for dig med erfarne og certificerede montører.

Tag og fundament 

Hvis du selv foretager montagen af et redskabsrum, så er tagdækning med tagpap ofte en del af arbejdet. Vær opmærksom på, at hos mange firmaer skal tagpappen tilkøbes. Så sørg for, at få det rette antal kvadratmeter tagpap med hjem.

Mindre redskabsrum kan forankres med pæle i jorden. Det er dog vigtigt at grave til en vis dybe, hvis du vil undgå at udhuset flyver væk i en brandstorm.

Forberedelse af grunden under udhuset er også en faktor, du skal indregne. Her skal planes og gruses. Til større bygninger er støbning af fundament eller nedlægning af fundamentblokke en fordel. 

Reglerne om byggetilladelse

Den allervigtigste årsag til, at anskaffelsen af udhuset ligger lige til højrebenet, er, at du i de allerfleste tilfælde ikke behøver at søge om byggetilladelse. Der er kun nogle få retningslinjer, du skal kende til.

 • Du må bygge to småhuse under 10 kvadratmeter på din grund uden byggetilladelse. 
 • Bygninger mellem 35 og 50 kvadratmeter kræver anmeldelse til kommunen. Hvis borgmesteren har andet at tage sig til end dit udhus og ikke svarer inden for 2 uger, så er tilladelsen i hus. 
 • Alle bygninger over 50 kvadratmeter kræver byggetilladelse. Hvis bygningen er en tilbygning til eksisterende byggeri, skal der også søges om tilladelse, selvom bygningen er under 50 kvadratmeter.

Byggetilladelse - hvornår skal du søge?

Andre småhuse

Småhuse og redskabskure forhandles på byggemarkeder, i de store indkøbscentre og hos specialiserede leverandører af træ- og småhuse. Kig i sortiment og få inspiration til andre typer af miniput-huse i din have. Det kunne for eksempel være:

 • Brændeskure / brændely
 • Legehuse
 • Pavilloner
 • Drivhuse

Husk forsikringen

Det koster ikke ekstra på forsikringen, når du har opført et redskabsrum, men sørg for at får skrevet småhusene ind i policen. Hvis du forsømmer det, dækker forsikringsselskabet nemlig ikke skader relateret til redskabsrummet. 

Eller byg det selv...

Hvis du har modet og talentet, så kan du til enhver tid også bygge dit nye redskabsskur selv. Tjek Idenyts artikel med gode råd til selvbyggeren af nyt redskabsrum.

18. august 2015 Mikkel Hede
Mere om Haven

5 tips til hvordan du forebygger skadedyr i dit drivhus uden brug...

Vil du gerne have planterne i dit drivhus til at trives, og vil du undgå at bruge pesticider, så læs her fem tips til, hvordan du holder skadedyrene væk fra dit drivhus uden at bruge pesticider.

Pas på: Dette haveredskab er skyld i 250 brande om året

Når solens stråler for alvor begynder at varme, havemøblerne sættes frem og havehandskerne tages på, er det også blevet sæson for ukrudt....

Danmarks nye trækfugl er på besøg

Den smukke lille trækfugl, sydlig blåhals, er en relativt ny ynglefugl i Danmark. Den kan i øjeblikket ses i Danmark - og nye meldinger fra...

Lad rålam være i fred

Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 får hvert forår mange opkald, hvor velmenende mennesker tror, at de har fundet et rålam i nød. I år er ingen undtagelse, og der er allerede kommet flere henvendelser om rålam der lå helt alene

Poolprojekter hitter i haven

De seneste varme somre har fået danskerne til at drømme om swimmingpool i egen baghave som aldrig før. Og nu er mange begyndt at gøre noget...

Ensomme harekillinger er ikke i nød

Ser du en harekilling ligge alene og trykke sig, kan det nemt se ud som om, den er blevet efterladt af sin mor. Der er dog ingen grund til...

Derfor er pollentallet eksploderet over påsken

Har din påskeferie været forstyrret af irriterede øjne og en løbende næse på trods af det gode vejr? Det er der en god grund til. Påskedag nåede antallet af birkepollen nemlig det højeste niveau i Danmark i fem år - og det høje niveau fortsætter. Se, hvad du kan gøre her. 

Sådan tjekker du om havetrampolinen er klar til endnu en sæson

Hver fjerde børnefamilie tjekker kun trampolinens stand hvert år eller sjældnere, men faktisk skal den tjekkes hvert forår og efterår....

3 råd: Det skal du gøre i haven i oktober

Efteråret nærmer sig, og hvis du drømmer om en have fyldt med roser og stauder til næste år, så er det nu, du skal have fingrene i jorden.

Det skal vi spise i fremtiden trods tørke

Noget tyder på, at vi i fremtiden i højere grad vil opleve hedebølger end vi hidtil har været vant til. Men hvilke betydning har det for vores afgrøder? 

Det koster kassen hvis du overtræder afbrændingsforbuddet

Det er i øjeblikket indført afbrændingsforbud i hele landet grundet det varme og tørre vejr. Og det kan blive dyrt hvis du overtræder forbud...

Afbrændingsforbud - Her er reglerne for hvad du må og ikke må

Mange varme sommerdage resulterer i tørke og for at undgå naturbrande har alle danske kommuner mulighed for at indføre afbrændingsforbud....

Trøfler – vokser de i din have?

Hvis du er heldig kan der vokse sjældne sommertrøfler i din have. Læs med og find ud af om du har chance for at finde de små guldklumper. 

Genial læseridé: Lav dit gamle bord om et til højbed

Endnu en gang har vores geniale læsere givet gode tips og ideer til hus og have. Her kan du se, hvordan du laver et højbed, som dræbersnegle...

Dyr og planter ved besked om forårets komme

Har du også undret dig over, hvordan planter og dyr altid kan vide besked, når foråret er på vej? Vi har undersøgt sagen, så læs med herunde...